Vienu kļūdu gan pieļāvu. Šim apartamentam bija tikai 2 atsauksmes, kas bija labas un pēc pieredzes Sicīlijā, kur man bija sastapušies kārtīgi cilvēki, domāju, ka noriskēšu, jo uzrunāja vietas/cenas attiecība, kas nebija pārāk zema, lai būtu aizdomīga.
Pirmais trauksmes zvans bija, ka saņēmu ziņu no īpašnieka, ka var iečekoties tikai līdz 17.00 (lai gan booking.com norādīts, ka var līdz 20.00), ja grib vēlāk, tad +40€. Tur piekāpos, lai nepiemaksātu un labi vien, ka tā sanāca.
Apartamenta aprakstā bija norādīts, ka:
1. Apartamentā ir 3 gultas – divas lielas divguļamās gultas un viena dīvāngulta;
2. Apartamentā ir pieejams baseins;
3. Apartamentā reģistrācijas laiks ir iespējams līdz 20.00.
Ierodoties apartamentā šie trīs minētie pakalpojumi netika nodrošināti, t.i. naktsmītnē bija tikai divas gultas, baseins nebija pieejams un man pirms tam bija noteikts, ka jāreģistrējas līdz 17.00 vai arī būs jāpiemaksā klāt 40€ par vēlāku reģistrāciju. Konstatējot neatbilstību, sazinājos ar īpašnieku. Paskaidroju, ka man nav pieņemams, ka ir pieejamas tikai divas gultas, nevis trīs, uz ko viņš pastāvīgi vienkārši atkārtoja, ka sofa ir virtuvē. Saziņas laikā arī viņš mēģināja mani pārliecināt, ka tā ir Booking.com kļūda un viņš neko nezinot par baseinu, uz ko norādīju, ka viņš pats apzināti ir ielicis bildes ar baseinu. Rezultātā naktsmītnē es nepaliku un rezervēju jau caur citu resursu citu naktsmītni uz šiem datumiem, kas bija citā vietā un arī dārgāka. Starp citu, īpašnieks solijās visu naudu atgriezt, man tikai esot jāatceļ rezervācija, lai viņam neesot sodi no Booking.com. Uz šo provokāciju nepadevos, jo, ja es pats atceltu, tad tā jau būtu mana vaina un visticamāk es neko nevarētu atgriezt.
Ātri sataisīju bildes un zvanīju Booking.com, kur viņi solīja nosūtīt “Eremia” ziņu par naudas atgriešanu, jo pakalpojums neatbilst tam, par ko es samaksāju. Man bija vairākas sesijas sazvanoties ar Booking.com, tomēr tā arī neizdevās ar viņiem šo jautājumu atrisināt. Pēdējā ziņa, ko no viņiem saņēmu, ir ka viņi ir nosūtījuši ziņu “Eremia” īpašniekam, tomēr nav no viņa atbildes. Booking.com, starp citu, uz čata ziņām man vispār nereaģēja, kaut kādu darbību no viņiem varēju dabūt tikai, kad zvanīju uz atbalsta dienestu. Paralēli vēl whatsappā bombardēju īpašnieku, kurš man turpināja melot, ka no Booking.com neko neesot saņēmis. Protams, nekautrējos viņu nosaut par meli
04.07.2025 sazvanoties atkārtoti ar Booking.com atbalsta dienestu, no viņu puses joprojām šis jautājums netika pienācīgi risināts. Pēc pēdējās sarunas ar speciālistu, sapratu, ka, ja pats naktsmītnes īpašnieks nepiekritīs naudas atgriešanai, tad Booking.com man kompensāciju neatgriezīs, bet varot maksimāli piešķirt 20% no rezervētās summas, kā “good gesture” (labā griba) (to var un vajag izmantot, ja konstatējat neatbilstību, bet paliekat tomēr). Viņi it kā atkal nosūtīja informāciju “Eremia”, tomēr tā ar neredzēju iespēju sasniegt rezultātu, jo “Eremia” īpašnieks izskatās, ka apzināti nodarbojas ar krāpniecību un Booking.com nav ieinteresēti atbilstoši rīkoties.
Saprotot, ka rezultāta nebūs, nolēmu ierosināt chargeback (naudas atgriešanas) procedūru savā bankā. Man ir Swedbank zelta kredītkarte ar ko ar vienmēr cenšos norēķināties ārzemēs gan dēļ tā, lai būtu apdrošināšana, gan lai varētu sliktākajā gadījumā atgriezt naudu.
Banka paprasīja aprakstu (te līdz ar to daudz kas iekopēts no tā ko rakstīju bankai, tā kā nebrīnieties, ja kur neatbilst laiki
Par cik maksājums bija veikts Booking.com, nevis “Eremia” īpašniekam, tad man sanāca, ka vēršos pret viņiem. Bankai visu iesniedzu, tajā skaitā bildes ar sarakstes screenshotiem un kā nav risinājuma un Booking.com neko pienācīgi nedara, lai atgrieztu naudu par neatbilstošu pakalpojumu. Tiesa no booking.com saņēmu solīto 20% bet kā bonusu viņu maciņā. To netērēju, kamēr iet chargeback procedūra, lai pēc tam nepasaka, ka netiešā veidā esmu pieņēmis viņu nosacījumus un kompensāciju.
Process man aizņēma kādus 2,5 mēnešus, pabojātus nervus pašā Sicīlijā, kur biju spiests mainīt vietu, neplānoti piemaksāt par citu viesnīcu galvassāpes ar auto nodošanu un vēl rezultātā uz šo laiku iesaldēta naudas summa. Tomēr taisnība uzvarēja!
Es gan nezinu vai Booking.com tagad mani bloķēs, noņems iemaksāto bonusu un vai piedzīs šo naudu no īpašnieka (es ceru, ka tā), bet to tad skatīsimies. Vēl neesmu nobloķēts