Šobrīd skatos avio uz Malaiziju(Kuala Lumpur) novembrī. Apmēram orientējoši 15.11. - 02.12. plus minus. Ilgums 2-3 nedelas. 2 cilv.
Lētākais, ko sanācis atrast ir ap 650eur no Rīgas. Septembrī gan ir lētāk, bet gribētos nedaudz vēlāk izlidot.
Der no Rīgas, kā arī no citām tuvakajām LT, EST (ja ir to vērts izmaksu ziņā, jo ceļotu no Rīgas)
Nododamā bagāža nav obligāta.
Iespējams, ka 650eur jau ir laba cena, bet pirms pērku labāk apjautājos vai kāds māk atrast kaut ko izdevīgāku?
Ar Lielbritāniju ir vērts vienmēr paanalizēt vai Hītrova atmaksājas nesavienotiem reisiem - tikšana mazāk viegla + lielāki lidostas nodokļi, jo sanāk 2x maksāt par lidostas izmantošanu (ne tranzītā) + ETA.
Ja kādam vēl interesē novemris/decembris, tad šobrīd labi savienojumi un cena no Rīgas uz Malaiziju(KUL) ar KLM (sākot no 602eur) un ari Turkish Airlines (sākot no 622eur).
Un skatos no turienes ir izdevīgi(15-60eur) aizlidot uz blakus valstīm Indonēziju, Vjetnamu, Bruneju, Filipinām un pat Austrāliju(Perth).
Ar TK kā reiz nopirku uz janvāra beigām Malaizijas lidojumam biļetes. Ar airasia var lēti aizlidot uz tuvākajām valstīm. Domāju uz Indonēziju un Vjetnamu, kāds no savas pieredzes varētu padalīties kur un cik daudz laika veltīt ja Malaizijā būšu 15 dienas. Ko noteikti ieteiktu apskatīt?
Demagogs wrote: 17 Sep 2025 09:17
Ar TK kā reiz nopirku uz janvāra beigām Malaizijas lidojumam biļetes. Ar airasia var lēti aizlidot uz tuvākajām valstīm. Domāju uz Indonēziju un Vjetnamu, kāds no savas pieredzes varētu padalīties kur un cik daudz laika veltīt ja Malaizijā būšu 15 dienas. Ko noteikti ieteiktu apskatīt?
Man ir tiesi tāds pats jautājums Būsim 18 dienas novembrī. Vjetnamā biju, to iesaku.
Mums ideja varbūt Filipīnas, Bruneja, Indonēzija.. Tās cenas lidojumiem nu tik pievilcīgas, ka nezin uz kuru pusi skriet, kaa vairak paspet Ja kādam vēl ir ieteikumi/maršruts. Vienīgais domāju, kur vajag nevajag vīzas. Vēl ideju līmenī
Biju Malaizijā sen, pirms gadiem 20, tāpēc daudz kas noteikti mainījies, bet man visiespaidīgākais, kas palicis atmiņā, ir Taman Negara dabas parks. Jau nokļūšana bija iespaidīga - vairākas stundas ar laivu cauri džungļiem, un tad pastaigas gan gida (parādīja čūsku kokos, ko citādi nebūtu redzējuši) pavadībā, gan bez.
Kādi varianti, kā rīkoties, ja ielido Malaizijā un pa starpai dodas vēl uz blakus valstīm, jautājums par koferi(iem), kur lielos atstāt? Piemēram sākumā pāris dienas viesnīca/apartamenti vienā vietā Malaizijā, pēc tam uz Vjetnamu vai citu valsti uz pāris dienām, tad atpakaļ? Manā ceļojuma loģistikā šī ir šobrīd mistika, ko ar to darīt. Kaut kur Malaizijā atstāt/nodot koferus? Ņemt dzīvošanu uz visu periodu Malaizijā šķiet ne pārāk izdevīgi... Vai ir kādas idejas?
Ko Jūs vispār tajos koferos liekat iekšā? Apģērbs un veļa kādai nedēļai mierīgi saiet rokas bagāžas koferī, izmazgāt kaut ko var atrast iespēju jebkurā valstī. Galu galā, ja plānots vest mājās daudz suvenīru, tad kādu papildus bagāžas vienību var iegādāties jau tuvāk ceļojuma beigām.
Bet vispār gandrīz jebkurā valstī var atrast bagāžas uzglabāšanas punktus, ir pat dzirdēts par kaut kādām aplikācijām šim nolūkam. Tā kā man bagāžas parasti nav, tad konkrēti nepateikšu, bet meklēšanas vaina.
Demagogs wrote: 13 Oct 2025 10:13
Kādi varianti, kā rīkoties, ja ielido Malaizijā un pa starpai dodas vēl uz blakus valstīm, jautājums par koferi(iem), kur lielos atstāt? Piemēram sākumā pāris dienas viesnīca/apartamenti vienā vietā Malaizijā, pēc tam uz Vjetnamu vai citu valsti uz pāris dienām, tad atpakaļ? Manā ceļojuma loģistikā šī ir šobrīd mistika, ko ar to darīt. Kaut kur Malaizijā atstāt/nodot koferus? Ņemt dzīvošanu uz visu periodu Malaizijā šķiet ne pārāk izdevīgi... Vai ir kādas idejas?
Es gan ar koferiem nekad neceļoju, bet ir bijušas situācijas, kad lidojot uz pāris dienām uz kādu kaimiņu valsti, esmu viesnīcā, mantu glabātuvē, atstājusi lielo maisiņu ar nevajadzīgajām lietām/drēbēm. Viesnīcu vienmēr ņemu vienu un to pašu ,proti, gan pirms, gan pēc lidojuma uz citu valsti. Čekojoties ārā, viesnīcas personālam parādu rezervāciju, ka atkal šeit būšu pēc pāris dienām un palūdzu vai nevar atstāt mantas - vienmēr ir atļauts un samaksa nav prasīta.
Es praktiski vienmēr ceļojumos līdz 10 dienām izticis esmu ar tiem +/- 8 kg rokas bagāžu mugursomā. Bet šoreiz ir doma sapirkt moto lietas un vēl visādus štruntus, suvenīrus utt. Tad jāsakombinē kur braukt, jo ja lidot uz Singapūru/Vjetnamu/Indonēziju vēl, tad kā lietotāja celotaja saka mēģināt ņemt viesnīcu gan sākumā, gan beigās vienu un to pašu un sarunāt atstāt tur koferi. Pēc idejas jau būtu jābūt kaut kur kur var noglabāt, un ar kaut kādu app to easy izdarīt.
Tad vēl viens jautājums, ko no pieredzes ieteiksiet apskatīt kā must have blakus valstīs, aizbraukt? 2-4 dienas paķert kādu citu valsti, 15 dienas Malaizijā negribās. Kā vāvere ritenī ar skriet netaisos, bet gribās bišķi ar degunu plašāk pabraukāt ap to reģionu.
Ja Tu no Malaizijas gribi vēl lidot uz Singapūru/Vjetnamu/Indonēziju uz 2 - 4 dienām, tad iesaku Singapūru - pilnīgi pietiks, lai gandrīz visu apskatītu. Vjetnamai un Indonēzijai tomēr vajag daudz vairāk dienu.
Kur jūs ņemat Āzijā dzīvošanu? Dzīvokli iekš airbnb vai viesnīcu labāk ar brokastīm? Agoda/booking vai kas cits kur labākas cenas dod? Kur labāks price/perforamnce, kaut kādi citi knifi ko ņemt vērā izvēloties dzīvesvietu?
Viss kā parasti. Vjetnamā viss ir lēts, var ņemt privāto dzīvokli no Airbnb, protams, ar labām atsauksmēm. Bukings tajā galā nav tik ērts un arī tik populārs, jo, atšķirībā no Airbnb, neiekasē paši naudu no viesa, līdz ar to hosts nervozē, var likt maksāt iepriekš kaut kur, kas galīgi nav ērti.
Viesnīcām visi parastie saiti, bet noteikti vajag pārbaudīt Agodu, vēlams vairākas dienas no vietas un vairākas reizes dienā, ja nav slinkums, tad ar dažādām IP adresēm, jo viņiem ļoti patīk haotiski spēlēties ar cenām.
Es arī neredzu jēgu lidot no Malaizijas uz Vjetnamu vai Indonēziju uz 2-4 dienām. Labāk izvēlēties kādu mazu valstiņu - Singapūru (esmu bijis; man liekas, ka var nelidot, bet aizbraukt ar autobusu) vai Bruneju (vēl neesmu bijis).
Es ceļoju ekskluzīvi tikai ar koferiem, jo fototehnika aizņem visu rokas bagāžu un čemodānā parasti vēl ir statīvs, bieži gan iztiekam ar vienu čemodānu uz abiem. Cilvēki ir dažādi, vēlmes ir dažādas, nepieciešāmības, arī, tā ka ir ok ceļot ar lielāku somu arī.
Ne Malaizijā gan, bet Indijā man savulaik bija palikšana sarunāta vienā viesnīcā un pēc 2 dienām, atkal turpat, pa starpu aizbraucot uz citu reģionu, tolaik sarunāju viesnīcā, ka soma uz 2 dienām pastāv pie viņiem.
Pirms gadiem diviem skatījos somu glabātuvi Serbijā, bija visādas lietotnes tam domātas, arī tādas, kur somu var noglabāt nevis tur kādā nebūt stacijas bagāžas glabātuvē skapī, bet kaut kādi veikali utml piedāvā, toreiz gan bija tā, ka dienu iepriekš varēja pieteikt visu ko, bet tās dienas rītā, kad izdomāju, ka varētu, pēkšņi izrādījās, ka visas tās bodes jāpiesaka 24h iepriekš, tas man bija pārsteigums. Par drošību tad katrs pats var spriest.
Lisabonā esmu izmantojusi bagāžas glabātuves skapi lidostā, kad man visu dienu bija brīvs laiks un viesnīca Cascais, nebija praktiski braukt atpakaļ. Toreiz pamanīju niansi, ka skapjos bija diezgan maz nodalījumu lielajām somām, tā ka fakts, ka glabātuve ir, nenozīmē, ka visas somas ielīdīs vai būs brīvi nodalījumi. Lai vai kā, vērtīgas lietas tāpat tur neatstātu, un pieņemu, ka, ja soma pazūd vai kaut kas no tās pazūd, daļa apdrošinātāju varētu uzskatīt, ka soma atstāta bez pieskatīšanas (kā to atbild daži, ja nozog no mašīnas bagāžnieka, tad atliek tikai iedzīves apdrošināšana).
Man arī patīk paņemt līdzi koferi ceļojot. Absolūti neredzu tam problēmu. Katrs ceļo kā viņam patīk, un nav ko izrādīt izbrīnu, ka kāds ceļo savādāk, nekā pierasts.
Šādās situācijās, cenšos sarunāt atstāt viesnicā koferi, kurā apmetos. Parasti izdodas. Ir bijis, kad atvainojas un atsaka. Un tad ar tik tapēc, ka neplānoju tur vairs nakšņot. Tad mierīgi atstāju lidostas bagāžas glabātuvē. Domāju ka gandrīz visās ir tāda iespēja.
Kuala lumpurā tas būtu: https://airports.malaysiaairports.com.m ... age-locker
Demagogs wrote: 13 Oct 2025 10:13
Es tieši tagad planoju šo Malaizijas un blakus valstu/pilsetu/salu maršrutu(15.11.-4.12.) un neliekas prātīgi pa vidu atgriezties Malaizaijā(KUL). Labāk liekas visu laiku uz priekšu un pašās beigās atpakaļ uz Kuala Lumpuru. Piemeram, KUL - Kuching - Miri - Brunei - Cebu(Phillipines) - KUL Vai varbūt pievienot kādu Indonēzijas mērķi(bez Bali)?
Gribētos ņemt mazo koferi, bet jāskatās vietējo aviokompāniju ierobežojumi, liekas Air Asia ir tikai lidz 7kg. Ka nav katru reizi jachakarejas ar liekiem kg. Un arī kādu vietējo transportu izmantosim nav ne jausmas un vai tas bus piemerots ar koferi.. Jautājumu vēl ir daudz..
Vai ir kāds īrējis auto Malaizijā?
DP - lētās aviobiļetes Āzijā ir tikai biļetēm ar rokas bagāžu, līdz ar to lielais koferis visu būtiski sadārdzinās, arī par tuk tuk un citu vietējo sabiedrisko transportu varēsi aizmirst, būs tikai opcija - taksis, kas atkal visu sadārdzinās vai arī vari nomāt auto - es janvārī nomāju auto Kualumpurā.
Es ne par lielo nododamo koferi. Nododamo pat neapsveru. Es domaju rokas bagazhas izmera koferi vai lielu mugursomu(kuras man vel nav). Bet jaa ari mazais nav baigais draugs tada celojumaa :/