Nokavēts lidojums

Atbildēt
Ilmis
Ieraksti: 20
Pievienojies: 04 Jun 2025 15:33

Nokavēts lidojums

Post no Ilmis »

It kā jau tas ir apspriests, ka ja neizlido pirmo posmu savienotajos lidojumos, tad lidojums anulējas. Tāču tikko draugi nokavēja Itālijā pirmo posmu no Florences uz Romu. Ātri noreaģēja, ieleca vilcienā un aizbrauca uz Romu. Un, vola, paspēja uz nākamo posmu un mierīgi aizlidoja tālāk. Nezinu, vai mūsdienās nespēlē kādu lomu tas, ka viņi bija jau iečekojušies abiem lidojumiem on-line. Varbūt, ka tad pirmo posmu lidsabiedrība nepamana, ka tas nav fiziski izlidots.
Profila attēls
SapnuMedniece
Ieraksti: 642
Pievienojies: 01 Jun 2025 14:02
Sazināties:

Re: Nokavēts lidojums

Post no SapnuMedniece »

Pa laikam tas var iziet cauri, būtu noderīgi zināt, kurai aviosabiedrībai tas bija? Varbūt kādam 1x noder :) savulaik, kad biedru starpā bijām nopirkuši vairākas SecretFlying degvielas piemaksas nomešanas e-grāmatas, tad tur arī bija minēts, ka ir aviosabiedrības, kas uz šo neskatās un tad tāds info ir zelta vērtē.
Jaunajās regulas izmaiņās, ko ES parlaments skatīs rudenī, kā reizi plāno likt aviosabiedrībām atstāt spēkā lidojumus, ja izlaiž posmu, principā vienīgās izmaiņas, kas būtu par labu patērētājiem.
Orsons
Ieraksti: 587
Pievienojies: 03 Jun 2025 09:22

Post no Orsons »

Bez informācijas, kas par aviokompānijām, šādai ziņai nav nekādas vērtības.
Bet, šādi bieži var gadīties, ja iesaistītas divas aviokompānijas. Visādas tur "sistēmu nesaderības" un tamlīdzīgi. Tā kā nekāds brīnums tas nav.
Ilmis

Post no Ilmis »

Orsons wrote: 25 Jun 2025 08:47 Bez informācijas, kas par aviokompānijām, šādai ziņai nav nekādas vērtības.
Bet, šādi bieži var gadīties, ja iesaistītas divas aviokompānijas. Visādas tur "sistēmu nesaderības" un tamlīdzīgi. Tā kā nekāds brīnums tas nav.
Abas kompānijas tipa bija Airbaltic.
Profila attēls
SapnuMedniece
Ieraksti: 642
Pievienojies: 01 Jun 2025 14:02
Sazināties:

Post no SapnuMedniece »

Ar airBaltic līdz šim bija pieredze, ka drošības labad tomēr labāk ir piezvanīt un pabrīdināt, ka ieradīsies uz nākamo reisu. Man paziņam tā bija, ka turpceļā nelidoja vispār, izmantoja tikai atpakaļceļu, bija pabrīdinājis airBaltic un viss bija ok. Droši vien, ja uzstājīgi gribēsi lidot tikai no Palangas vai tml, kaut sākums Rīgā, tad gan kādā brīdī var neiziet cauri.
Rihards007
Ieraksti: 69
Pievienojies: 02 Jun 2025 12:31

Post no Rihards007 »

Ilmis wrote: 25 Jun 2025 16:01
Orsons wrote: 25 Jun 2025 08:47 Bez informācijas, kas par aviokompānijām, šādai ziņai nav nekādas vērtības.
Abas kompānijas tipa bija Airbaltic.
Diez vai Airbaltic lidoja no Florences uz Romu. Iespējams ka airbaltic biļetes nr 657 kur pirmo posmu lidoja ITA Airways vai arī kādi nesavienoti reisi kas pirkti caur OTA kas pasažierim likās kā šķietami savienoti reisi.
Orsons

Post no Orsons »

Nu tā kā no Florences uz Romu pilnīgi noteikti nelidoja airBaltic, tad te ir diezgan klasisks gadījums, kad sistēmas nebūs bijušas pilnībā saderīgas, un airBaltic nemaz neredzēja, ka pasažieri nav lidojuši pirmo posmu. Var pat būt, ka kaut kur redzēja, bet ne savā sistēmā, kas, savukārt, raisīja šaubas, un šaubu gadījumā labāk atļaut iekāpšanu, nekā pēc tam maksāt kompensācijas.

Vecajā ceļakājā es jau tiku rakstījis, ka vienreiz Edreams sabojāja manas biļetes atpakaļceļu no Katmandu uz Rīgu, tā bija KLM izdota biļete, kur atpakaļceļu izpilda secīgi Etihad, KLM un airBaltic. Rezultātā Etihad neielaida lidmašīnā (kaut gan tie mērkaķi labi redzēja, ka biļete man ir; tur bija kaut kāda tīri tehniska lieta, kas nevar būt pasažiera problēma), bet KLM to, protams, nezināja, un Abudabi mani meklēja tik aktīvi, ka pat piezvanīja pa telefonu. Telefons bija pāradresēts uz sievu, un viņa tiem laipni paskaidroja, ka man nebija nekādu iespēju nokļūt uz viņu reisu. Tā kā paši viņi to nekādi neredzēja.

Es pieņemu, ka divu dažādu aviokompāniju gadījumā tas varētu gadīties diezgan bieži, ka izdodas neizlidot pirmo posmu, bet tomēr speciāli pārbaudīt nevajadzētu.
Orsons

Post no Orsons »

SapnuMedniece wrote: 25 Jun 2025 17:27 Ar airBaltic līdz šim bija pieredze, ka drošības labad tomēr labāk ir piezvanīt un pabrīdināt, ka ieradīsies uz nākamo reisu. Man paziņam tā bija, ka turpceļā nelidoja vispār, izmantoja tikai atpakaļceļu, bija pabrīdinājis airBaltic un viss bija ok. Droši vien, ja uzstājīgi gribēsi lidot tikai no Palangas vai tml, kaut sākums Rīgā, tad gan kādā brīdī var neiziet cauri.
Airbaltic var izmantot tikai atpakaļceļu (bet labāk piezvanīt un noprecizēt; principā tas ir atkarīgs no t.s. biļetes cenu struktūras), bet neizmantot lidojuma pirmo posmu ir pilnīgi cita lieta - to gan zvanot 100% teiks, ka nevar, un droši vien arī neizdosies, ja vien viņiem pašiem tur kaut kas nenobruks sistēmā.
Ilmis

Post no Ilmis »

Nu nemāku ieviet bildi, tāpēc varu tikai atstāstīt, kas tur redzms. Ir viens kopējs AirBaltic (tā vismaz man izskatās, jo tas ir 1:1, kā standarta Airbaltic rēķini) rēķins, kurā ir visi lidojumi turp un atpakaļ. Nu īsti neesmu novērojis, ka kādai OTA būtu Airbaltc latviskā rēķina forma.
Konkrēti lidojumu Florence - Roma reisa numurs bija BT5535, bet lidojumu Roma Rīga reisa numurs bija BT634. Tāpēc minu, ka Airbaltic vajadzētu zināt par abiem lidojumiem.
Rihards007
Ieraksti: 69
Pievienojies: 02 Jun 2025 12:31

Post no Rihards007 »

BT5535 ir codeshare numurs un lidojumu izpilda ITA Airways AZ1676.
Šim noteikti bija jābūt savienotajam reisam.
Orsons

Post no Orsons »

Protams, ka pirmajam lidojumam ir BT codeshare, bet to tomēr NEIZPILDA BT, tāpēc arī tehniskas kļūdas ir iespējamas.
Atbildēt