Ierosinājumi

Orsons
Ieraksti: 467
Pievienojies: 03 Jun 2025 09:22

Re: Ierosinājumi

Post no Orsons »

celotaja wrote: 03 Apr 2026 11:33 Mani arī met ārā vairākas reizes dienā un jau kādu gadu. "Miera" periodi šajā laikā nav bijuši. Paskatījos, ka pēdējā gada laikā ceļojumos esmu bijusi katru mēnesi, izņemot jūliju, līdz ar to varbūt kaut kāda saistība ar būšanu ārzemēs tomēr ir, lai gan tas neliekas loģiski.
Tomēr ne es vienīgais tāds "muļķis" - tātad problēma pastāv, lai arī ne visiem.
SapnuMedniece wrote: 03 Apr 2026 15:54 Nemet laukā nekur, lietoju no 3 dažādām ierīcēm, arī ārzemēs.
Es jau saprotu, ka visam neatliek laika šajā bezmaksas un bezpeļņas projektā, tomēr apgalvojums "man viss labi - tātad arī citiem jābūt labi" nebūs īsti korekts. Kā redzams,es tomēr neesmu vienīgais, arī citi ir ziņojuši par periodiskām problēmām.

Es gan pieņemu, ka problēmas atrisinājuma atrašana varētu būt līdzvērtīga adatas meklēšanai siena kaudzē, bet kaut kāds "niķis" tomēr ir servera pusē, kas periodiski nostrādā atsevišķām ierīcēm, IP adresēm vai vēl kam citam.
runcels23
Ieraksti: 106
Pievienojies: 24 Jul 2025 00:47

Post no runcels23 »

Mani arī pēdējās nedēļas met atkal ārā biežāk kā parasti un arī biju izbraucis ar visu datoru.
Profila attēls
jeecha
Site Admin
Ieraksti: 7
Pievienojies: 31 May 2025 16:32

Post no jeecha »

Tas visdrīzāk notiek šādu iemeslu dēļ:
1) Dinamiskas IP adreses maiņa. Tas var notikt arī nemaz to nezinot, piemēram mobilajiem tīkliem tas notiek ļoti bieži. Tas notiek arī lietojot VPN. Kādēļ šāda pārbaude tiek veikta? Lai kaut kāda veidā nozogot no jūsu ierīces sesijas "cookie" samazinātu iespēju kādam citam to izmantot. Pirms tam jau šo pārslēdzu mazāk striktu, bet tagad atslēdzu pavisam;
2) Mainās browsera identitāte, ko tas sūta serverim. Šim uzstādījumam mērķis tāds pats kā IP adreses salīdzināšanai. Šis varētu izlogot gadījumos ja upgreidojat browsera versiju (noteikti ne vairākas reizes dienā), vai arī lietojat "gļukainu" proxy serveri. Šo drošības pārbaudi es ļoti negribētu atslēgt, tas tomēr ir drošībai;
3) Browseris pārāk agresīvi iznīcina cookies, tas varētu būt dēļ kādiem "Privacy Policy" browsera uzstādījumos.

Ja arī pēc pilnīgas IP adreses pārbaudes atslēgšanas kādu logo ārā, lūdzu postēt konkrētu informāciju - operētājsistēma (un tās versija) un lietotais browseris (un tā versija), precīzs laiks, kurā tikāt izlogots, lai šo notikumu varētu mēģināt meklēt servera logos. Bez šīs informācijas kaut ko meklēt ir neiespējami.
Orsons
Ieraksti: 467
Pievienojies: 03 Jun 2025 09:22

Post no Orsons »

Paldies par izsmeļošo atbildi, man izskatās, ka pie vainas varētu būt 1) punkts (kas tagad ir izslēgts), jo pēdējo 24 stundu laikā vairs neesmu izmests - pirms tam iepriekšējās 3-4 dienas bija vairākas reizes dienā (no telefona - datorā šoreiz problēmu nebija).
Profila attēls
jeecha
Site Admin
Ieraksti: 7
Pievienojies: 31 May 2025 16:32

Post no jeecha »

Orsons wrote: 04 Apr 2026 18:44 Paldies par izsmeļošo atbildi, man izskatās, ka pie vainas varētu būt 1) punkts (kas tagad ir izslēgts), jo pēdējo 24 stundu laikā vairs neesmu izmests - pirms tam iepriekšējās 3-4 dienas bija vairākas reizes dienā (no telefona - datorā šoreiz problēmu nebija).
Vēl par agru svinēt, es tikai pirms pāris stundām pamainīju uzstādījumus...
Atbildēt