Agodas jociņi un triki.

Atbildēt
Tiešsaistē
Orsons
Ieraksti: 588
Pievienojies: 03 Jun 2025 09:22

Agodas jociņi un triki.

Post no Orsons »

Meklēju viesnīcu ASV ilgākam laikam (2-3 nedēļas), kas, protams, ir dārgi. Labākās cenas vienām un tām pašām naktsmītnēm uzrāda Agoda, tostarp labākas kā viņu māsas kantorī bukingā (pat, ņemot vērā potenciālos ieguvumus ar kodu).

Bet ir divi novērojumi. Vairumam ASV viesnīcu cenas vēl būtiski samazinās, ja tiek izmantota ASV IP adrese (samazinājums vēl 10-20%, kas ir daudz, ja cena pāri tūkstotim). Un tas nav tāpēc, ka ar ASV IP adresi nerāda cenu ar nodokļiem - pirmkārt, atķeksēju, lai man rādītu tikai gala cenu ar nodokļiem, un, katram gadījumam, tiekot līdz maksāšanai, patiešām tā arī paliek. Kā likums, šī cena ir arī daudz zemāka kā viesnīcas mājaslapā.

Un otrs. Dažām naktsmītnēm, ņemot istabu uz diviem, cena ir zemāka, nekā vienam cilvēkam (turklāt, konkrētā viesnīca ir ar brokastīm, kas nozīmē, ka loģiski būtu otrādi). Droši vien tie ir kādi Agodas iekšējie jociņi, būdami saistīti ar booking viņi tāpat aktīvi piemēro dažādas ''savas'' atlaides, ko, acīmredzot, programmētājs ir ievadījis tikai 2 pax gadījumā.

Vispār Agoda ir ļoti agresīvi uzbāzīga, ja salīdzina ar to pašu bukingu, viņiem nepārtraukti ir banneri ''atlaides tikai šodien'' un ''59 min. 30 sec līdz piedāvājuma beigām'' un tamlīdzīgi. Ja nezinātu, ka aiz tā stāv kopumā solīds kantoris, nemaz neriskētu no tādiem ko pirkt.

Un vēl. Ņemot viesnīcu valstī, kur maksājumu valūta ir dolāri, arī iestatījumos vajag izvēlēties cenas dolāros, un tajos arī maksāt, protams, ar maiņai draudzīgu karti. Pretējā gadījumā, cik es saprotu, Agoda cenu negarantē, bet sola pārrēķināt pēc kursa uz EUR maksājuma dienā un vēl uzmest 5% pa virsu!
celotaja
Ieraksti: 123
Pievienojies: 06 Jun 2025 14:52
Atrašanās vieta: 2025: PBH,CCU,SIN,KUL,DEL,IST,STN,TFS,MEL,AKL,ZQN,CHC, FRA,LIS, TER,HOR,FLW,PDL,CDG,GCI,JER,AMS

Re: Agodas jociņi un triki.

Post no celotaja »

Orsons wrote: 24 Aug 2025 09:38
Un vēl. Ņemot viesnīcu valstī, kur maksājumu valūta ir dolāri, arī iestatījumos vajag izvēlēties cenas dolāros, un tajos arī maksāt, protams, ar maiņai draudzīgu karti. Pretējā gadījumā, cik es saprotu, Agoda cenu negarantē, bet sola pārrēķināt pēc kursa uz EUR maksājuma dienā un vēl uzmest 5% pa virsu!
Man šis pēdējā laikā nestrādā, lai gan iestatījumos ielieku attiecīgo valūtu, agoda tik un tā paņem pēc sava kursa un beigās tas cipars sanāk krietni dārgāks.
Un vēl agoda nerisina problēmas, kas rodas ar rezervāciju - divas reizes ir bijušas tādas situācijas un agoda neko neatrisināja.
2026: BKK, IST, RIX, FRA, IAH, LIM, UIO, GPS, SCY, MAD, OTP, MUC, OLB, OSL, LYR, EVN
Profila attēls
SapnuMedniece
Ieraksti: 643
Pievienojies: 01 Jun 2025 14:02
Sazināties:

Post no SapnuMedniece »

Par atlaidēm tikai šodien, burtiski nupat lasīju grāmatā "Scarcity brain", ka šāda tipa atlaides, visādus tur loterijas kuponus un laimes ratus veikali izmanto ar līdzīgu mehānismu kā spēļu automāti, izrādās, tas diezgan labi strādājot.
Tiešsaistē
Orsons

Post no Orsons »

Es šogad vienu reizi izmantoju, izvēlējos maksāt dolāros, un tik arī paņēma dolāros.
Tiešsaistē
Orsons

Post no Orsons »

SapnuMedniece wrote: 24 Aug 2025 12:14 Par atlaidēm tikai šodien, burtiski nupat lasīju grāmatā "Scarcity brain", ka šāda tipa atlaides, visādus tur loterijas kuponus un laimes ratus veikali izmanto ar līdzīgu mehānismu kā spēļu automāti, izrādās, tas diezgan labi strādājot.
Tāpēc jau kārtējo reizi pārliecinos, ka mana psihe darbojas pilnīgi pretēji pūļa psiholoģijai. Šādas izdarības manī izraisa tikai pretīgumu un aizdomas par krāpšanos (pārsvarā pamatotas). No tādiem kantoriem kaut ko pērku tikai izņēmuma gadījumos, un tad, ja tie tiešām ir daudz maz uzticami un piedāvā labāko cenu (vai darījumu kopumā) - kā tad ir Agodas gadījumā. Ja kāds cits dotu līdzīgu cenu, noteiktu ņemtu tur.

P.S. Atvainojos - netīšām sabojāju Sapņu Mednieces ziņu - forums vēl ir jauns, tāpēc netīšām ''citēt'' vietā uztrāpīju uz ''labot''. Pirms ziņas bija citēta mana pirmā ziņa, kas nav īpaši svarīgi.
Tiešsaistē
Orsons

Post no Orsons »

celotaja wrote: 24 Aug 2025 10:09
Man šis pēdējā laikā nestrādā, lai gan iestatījumos ielieku attiecīgo valūtu, agoda tik un tā paņem pēc sava kursa un beigās tas cipars sanāk krietni dārgāks.
Un vēl agoda nerisina problēmas, kas rodas ar rezervāciju - divas reizes ir bijušas tādas situācijas un agoda neko neatrisināja.
Kādā valstī tas bija? Es pieņemu, ka ne vienmēr valūta, kurā viesnīca gribētu saņemt maksājumu sakrīt ar attiecīgās valsts valūtu. Pārsvarā tas attiecas uz visādām zemi attīstītām valstīm, kur labprātāk redzētu dolārus nekā vietējo naudu. Piemēram, ja rezervēsi viesnīcu Ēģiptē, un izvēlēsies maksāt Ēģiptes mārciņās, tad nebūtu brīnums, ka uzrausies uz 2x konvertāciju, jo patiesībā viesnīca cenas Agodai iedevusi dolāros.
celotaja
Atrašanās vieta: 2025: PBH,CCU,SIN,KUL,DEL,IST,STN,TFS,MEL,AKL,ZQN,CHC, FRA,LIS, TER,HOR,FLW,PDL,CDG,GCI,JER,AMS

Post no celotaja »

Orsons wrote: 24 Aug 2025 13:28
celotaja wrote: 24 Aug 2025 10:09
Kādā valstī tas bija? Es pieņemu, ka ne vienmēr valūta, kurā viesnīca gribētu saņemt maksājumu sakrīt ar attiecīgās valsts valūtu. Pārsvarā tas attiecas uz visādām zemi attīstītām valstīm, kur labprātāk redzētu dolārus nekā vietējo naudu. Piemēram, ja rezervēsi viesnīcu Ēģiptē, un izvēlēsies maksāt Ēģiptes mārciņās, tad nebūtu brīnums, ka uzrausies uz 2x konvertāciju, jo patiesībā viesnīca cenas Agodai iedevusi dolāros.
Es vairs neatceros, bet noteikti tie nebija dolāri.
2026: BKK, IST, RIX, FRA, IAH, LIM, UIO, GPS, SCY, MAD, OTP, MUC, OLB, OSL, LYR, EVN
runcels23
Ieraksti: 119
Pievienojies: 24 Jul 2025 00:47

Post no runcels23 »

Es Agoda arī uz valūtas konvertāciju iegrābos, rezervēju Albānijā EUR un kad mēnesi pēc tam veicu apmaksu, tad tur mistiski dubultā konvertācija laikam notikās un no Revolut paņēma par kādiem 15% vairāk.
Tiešsaistē
Orsons

Post no Orsons »

Cik saprotu, Agoda ir ok rezervējot eirozonā, ASV (izvēlamies dolārus) un droši vien arī citās valstīs ar puslīdz normālu valūtu, pie noteikuma, ka šo valūtu Agoda atļauj izvēlēties kā meklējuma un maksājuma valūtu. Albānijas gadījumā tātad vajadzēja izvēlēties lekus - bet to tur nav, tātad Albānija atkrīt. Bet kopumā valūtu izvēle ir samērā liela.
runcels23
Ieraksti: 119
Pievienojies: 24 Jul 2025 00:47

Post no runcels23 »

Cik esmu sapratis, tad visur kur nav EUR esot labāk rezervēt vietējā valūtā vai ja nav tad ar USD, pēc tam ar revolut vai citu bez komisijas maksāt. Protams booking ar bija automatiski palicis EUR un pārsvarā Albanija bija maksāšana uz vietas, tad tur beigās arī uz kursa maiņu nedaudz pats saputrojos un zaudēju kādu %, jo rezervācijā pēc tam apakšā bija norādīts arī LEK.
celotaja

Post no celotaja »

Tikko norezervēju agodā viesnīcu priekš Filipīnām - bija norādīts, ka konkrētā datumā tiks noņemta norezervētā summa filipīnas peso. Šoreiz izvēlējos samaksāt nevis konkrētā datumā, bet uzreiz un agoda noņēma precīzi tik euro, cik bija uzrādīts un nekāda valūtas konvertācija nebija un tā summa sanāca mazāka nekā, ja būtu maksājusi peso.
Tiešsaistē
Orsons

Post no Orsons »

celotaja wrote: 26 Aug 2025 09:56 Tikko norezervēju agodā viesnīcu priekš Filipīnām - bija norādīts, ka konkrētā datumā tiks noņemta norezervētā summa filipīnas peso. Šoreiz izvēlējos samaksāt nevis konkrētā datumā, bet uzreiz un agoda noņēma precīzi tik euro, cik bija uzrādīts un nekāda valūtas konvertācija nebija un tā summa sanāca mazāka nekā, ja būtu maksājusi peso.
Šis in interesants un svarīgs novērojums. Pēdējo reizi ņēmu neatceļamu viesnīcu ASV, un, protams, jāmaksā bija uzreiz. Pārbaudot cenas gan dolāru, gan eiro variantā bija praktiski identiskas, ja pārrēķina pēc godīga attiecīgā brīža kursa. Jau gribēju maksāt EUR ar Citadeles C Prime (kurai šobrīd krāju apgrozījumu dēļ punktiem un lietošanas maksas atlaides), bet beigās pārdomāju, jo nebiju drošs, ka tiešām noņems to summu, kuru redzu (turklāt Agoda neizmanto verifikāciju caur internetbanku, savukārt Citadele neatļauj uzlikt dienas vai viena darījuma limitu). Beigās samaksāju dolāros ar N26, bet, lasot iepriekšējo komentāru, šķiet, ka viss būtu bijis kārtībā arī eiro.

Nākas secināt, ka atliekot maksājumu uz vēlāku laiku, visdrīzāk nāksies saskarties ar pārmaksu gadījumos, kad maksājuma valūta nesakrīt ar viesnīcas valūtu. Maksājot uzreiz, šķiet, ka tāda problēma nav.
Vitalijs
Ieraksti: 11
Pievienojies: 23 Jul 2025 20:58

Post no Vitalijs »

Agodā vienmēr jāizvēlās maksāt uzreiz, tad ko tu redzi to arī maksā. Ar Bukingu jālasa ko tur maziem burtiem saraksta stūrītī..
Atbildēt