Kā atšķirt īstu Booking piedāvājumu no krāpniecības?

AnnaB
Ieraksti: 18
Pievienojies: 22 Sep 2025 08:55

Re: Kā atšķirt īstu Booking piedāvājumu no krāpniecības?

Post no AnnaB »

Booking saka šitā 🤯

We have confirmed that there was a system glitch which affected the displayed pricing. As a resolution, our supervisor has advised the following:
You may proceed with paying the full amount of €775 for your reservation. After your stay is completed, we will process a refund for the price difference caused by the system issue.
AnnaB

Post no AnnaB »

Izīrētās atbildēja, ka viņiem neesot ietekmes uz cenu pēc rezervācijas apstiprināšanas. 🙈
Orsons
Ieraksti: 470
Pievienojies: 03 Jun 2025 09:22

Post no Orsons »

Diezgan dīvaini, sanāk, ka bukingam pašam kaut kas sajucis, nevis hosts ielicis nepareizu cenu, kā tas nereti gadās.

Bet, ja jau viņi sola atmaksāt starpību, tad jātic vien būs un jāņem, ja citādi viss der.
Profila attēls
SapnuMedniece
Ieraksti: 528
Pievienojies: 01 Jun 2025 14:02
Sazināties:

Post no SapnuMedniece »

Tad jau tiešām būs bijis labs piedāvājums. Protams, kopumā diezgan neglīti no platformas puses, ka ne tikai neinformē, ka glitch, bet pašam tas jāizdibina, bet vēl arī jāsamaksā un tad jāprasa atpakaļ. Vismaz ar tādu atbildi, ja nu pēc tam neatmaksā, gan laikam varētu vērsties bankā ar pieprasījumu atgriezt naudu?
AnnaB

Post no AnnaB »

SapnuMedniece wrote: 03 Oct 2025 19:37 Tad jau tiešām būs bijis labs piedāvājums. Protams, kopumā diezgan neglīti no platformas puses, ka ne tikai neinformē, ka glitch, bet pašam tas jāizdibina, bet vēl arī jāsamaksā un tad jāprasa atpakaļ. Vismaz ar tādu atbildi, ja nu pēc tam neatmaksā, gan laikam varētu vērsties bankā ar pieprasījumu atgriezt naudu?
Es B. atbildēju, ka strikti pieprasu iespēju apmaksāt oriģinàlo cenu. Cik nav dzirdēts, ka kaut kas “nesaiet” un ļaudis paliek zaudētājos Booking dēļ. Bet pašai gan tā nebija gadījies un reāli neticās, kas šis notiek ar mani 🙈 Kaut kas neiet kopā šai bildē. Kur nu vēl banku par kaut ko ņemties pārliecināt 🙈
Orsons

Post no Orsons »

Nē, nu ja bukings kaut ko sola atmaksāt, tad vienmēr arī izdara, ir daudzi gadījumi bijuši ar hosta atceltām rezervācijām, kur piekrīt, ka var ņemt arī kaut ko dārgāku (parasti nofiksē maksimālo robežu) un tad vēlāk atmaksā. Domāju, ka šis gadījums, lai gan visai dīvains, arī nebūtu izņēmums. Lai gan komunicēt ar viņiem pēdējā laikā kļūst aizvien grūtāk.

Bet, ja maksāšanas laiks jau ir klāt, tad strīdēties ar viņiem var tikai tad, ja ir atrasts alternatīvs variants. Pretējā gadījumā vienkārši ņems un atcels, un tad jau vairs neko.
Ingemaars
Ieraksti: 58
Pievienojies: 05 Jun 2025 08:42

Post no Ingemaars »

Summa jau liela. Jāsaka, ka es arī ticētu apmaksas solījumam, bet lēmumu jau pati pieņem.
AnnaB

Post no AnnaB »

Viss turpinās. 😩 Novilka paaugstināto ciparu man no kartes. Booking joprojām nevar paskaidrot, kas to iniciējis, pie tam saka, ka viņiem izīrētājs paziņojis, ka mani nevar izmitināt. Izīrētājs man raksta, ka nezina neko - rezervācija ir spēkā un viņi to netaisās atcelt.
Orsons

Post no Orsons »

Ja jau spēkā, tad viss kārtībā, pēc tam bukings kā solījis lai atdod starpību.

Ja nu galīgi negribas riskēt, parasti bukings naudu no kartes ņem 48h pirms bezmaksas atcelšanas beigām, pārbaudi, līdz kādam datumam un laikam vari atcelt. Ja vēl ir bezmaksas atcelšana, tad naudu vienkārši atgriezīs atpakaļ.
AnnaB

Post no AnnaB »

Ko man dod atcelt rezervāciju, kas pie tam ir super vietā, tāpat es 2 dienas pirms lidojuma neko prātīgu vairs neatraīšu. Tikai interesanti, ar ko šis viss beigsies - jo viens - vai nu Bookings, vai izīrètājs - melo (kāda jēga?) vai kaut ko smagi jauc.
Orsons

Post no Orsons »

Nu, tad jau izstāstīsi mums, ar ko tas viss beigsies.
Profila attēls
SapnuMedniece
Sazināties:

Post no SapnuMedniece »

Labs raksts par to, kā Booking nedara pietiekoši, lai atrisinātu scameru problēmu: https://www.which.co.uk/news/article/wh ... Oyv4Q7Ua2D
Orsons

Post no Orsons »

Bukings taču vispār neko nedara, viņiem mēnešiem ilgi bija dzīvoklis Londonā, kura nosaukumā bija pilns ar rupjiem krievu lamu vārdiem. Kad es viņiem uz to norādīju, nebija nekādas reakcijas.
AnnaB

Post no AnnaB »

Sāga turpinās 🙈
Ierados Parīzē, veiksmīgi iečekojos apartamentā, viss ir labāk kā cerēts, rajons lielisks, pa logu skats uz Eifeli. Liels atvieglojums, ka neziņa un stress beidzies. Šorīt pamostos, nodomāju, ka atsauksmēs būs jāpierakstas, cik ērta gulta… paskatos telefonā - Booking atsūtījuši ziņu “Your booking has been successfully cancelled for free”. Ko tagad? Gaidīt, kad izīrētājs nāks mani izlikt? 😅 TIiešām nesaprotu, kas viņiem tur notiek.
Redzijss
Ieraksti: 35
Pievienojies: 11 Aug 2025 09:22

Post no Redzijss »

Un kāds statuss rādās booking lapā? Nekadas izlikšanas nebūs, izīrētājam jau izdevīgi, nebūs jāmaksā komisija bookingam. Pāris reizes arī kaut kas līdzīgs ir gadījies, vienu reizi pat "apgreidoja" uz labāku, bet bookingā parādījās kā atcelta rezervācija. Taču te problēma būs ar solītās cenas starpības atgūšanu.
Orsons

Post no Orsons »

Ar hostu tikies, vai bija self check in?

Ir dzirdēts, ka daži tā mēdz darīt, lai nebūtu jāmaksā booking komisija. Droši vien gribēs no Tevis tagad iekasēt, un, protams, ne jau to mazāko ciparu. Cik naktis vēl jāpaliek?

Bukings ir tik stulbi, cik stulbi vien cilvēki var būt, atļaujot sevi pilnīgi nesodīti uzmest uz komisiju. Lai gan, kā tas notiek, man īsti nav saprotams, jo hosts nemaz nevar atcelt rezervāciju bez klienta piekrišanas, kur nu vēl pēc iečekošanās laika vai vispār pēdējā brīdī.
Profila attēls
SapnuMedniece
Sazināties:

Post no SapnuMedniece »

Laikam jau tad jāsazinās atkal ar Booking, ka nekas nav atcelts, citādāk tiešām pateiks, ka nekāda kompensācija nepienākas.
JolantaB
Ieraksti: 12
Pievienojies: 04 Jun 2025 22:06

Post no JolantaB »

AnnaB wrote: 08 Oct 2025 09:27 Sāga turpinās 🙈
Ierados Parīzē, veiksmīgi iečekojos apartamentā, viss ir labāk kā cerēts, rajons lielisks, pa logu skats uz Eifeli. Liels atvieglojums, ka neziņa un stress beidzies. Šorīt pamostos, nodomāju, ka atsauksmēs būs jāpierakstas, cik ērta gulta… paskatos telefonā - Booking atsūtījuši ziņu “Your booking has been successfully cancelled for free”. Ko tagad? Gaidīt, kad izīrētājs nāks mani izlikt? 😅 TIiešām nesaprotu, kas viņiem tur notiek.
Man šādi arī ir 2x gadījies, bet tas bija 5+ gadus atpakaļ. Pirmajā reizē tas bija Losandželosā. Kad čekojāmies iekšā, cilvēks, kurš mūs reģistrēja, tikai izteica interesantu piezīmi, kad mums nu gan ir laimējies ar zemu cenu (tā bija taisnība, toreiz kaut kā uztrāpījās noķert to naktsmītni/moteli par 2x mazāku cenu nekā tas bija standartā 4 cilvēkiem). Kad uz vietas veicām maksājumu, mums teica, ka it kā maksājums nenostrādā, lai dodot citu karti utt. Karti nemainījām - teicām, lai mēģina vēlreiz. Beigās jau viss sanāca. Nākamajā rītā piecēlāmies ar paziņojumu no Booking par atceltu rezervāciju. Ārā par laimi mūs neviens nemeta, jo palikam tur kopā 2 naktis. :D

Otrreiz tādu paziņojumu esmu saņēmusi Stepantsminda, Gruzijā, kas palikām kādā viesu mājā ar brokastīm. Cena arī toreiz bija super zema 2 naktīm 4 cilvēkiem.
Atbildēt