Piebildīšu - uzklikšķinot augšējā labajā stūrī uz trīs strīpiņām, var uzspiest un atvērt "neizlasītie ieraksti". Labs rīks tiem, kas negrib neko palaist garām.SapnuMedniece wrote: 10 Jun 2025 09:53
Daudzi vēl man jautā, kā var zināt, ka forumā ir jauna tēma - tā pelēkā bumbiņa blakus tēmām, piemēram, "Galvenais sarunu forums" tad rādās sarkana, nevis pelēka.
Ierosinājumi
Re: Ierosinājumi
Vecajā Ceļakājā bija laba poga - "Atvērt nelasītās ziņas jaunos "tabos"".
Šis bija ļoti noderīgi.
Šis bija ļoti noderīgi.
Labvakar, vai šo Ceļakājas sadaļu var ieviest "Labo darbu vācelīte!:) (bez atlīdzības palīdzam foruma biedriem)"? Varbūt šeit jau tāda ir, bet skatos virsū un neredzu...
- SapnuMedniece
- Ieraksti: 526
- Pievienojies: 01 Jun 2025 14:02
- Sazināties:
Var droši uztaisīt jaunu tēmu sadaļā "Kopiena"Ingemaars wrote: 10 Jun 2025 20:08 Labvakar, vai šo Ceļakājas sadaļu var ieviest "Labo darbu vācelīte!:) (bez atlīdzības palīdzam foruma biedriem)"? Varbūt šeit jau tāda ir, bet skatos virsū un neredzu...
No google drive bildes ievietot var, bet drusku čakars. Tur gan pie vainas google, nevis foruma platforma. Links, ko parāda Google Drive ir nevis uz pašu bildi, bet uz lapu kurā bildi atver, līdz ar to embedējot to iekš [img] nekas nenotiek.
Bet var piemānīt, nomainot adresi no uz var ielikt [img].
Kaut kad paskatīšos vai eksistē kāds phpBB plug-in, kas to dara automātiski.
Par lielāku attachment failu glabāšanu pašā foruma vietnē mēs vēl domājam, jo tad visdrīzāk ļoti ātri savāksies milzīgs datu apjoms, kas padara lēnākus visus back-up, var radīt papildus izmaksas. Arī riski par autortiesībām vai ļaunatūras izplatīšanu. Varbūt risinājums būtu visus pievienotos attēlus pie saglabāšanas krietni samazināt un/vai izmantot lielāku kompresijas pakāpi, jāskatās vai eksistē jau gatavs phpBB plug-in, kas kaut ko tādu spēj.

Bet var piemānīt, nomainot adresi no
Code: Select all
https://drive.google.com/file/d/1dUnP8BQery-qtqhYCU60cZF_OQnwg5ho/view?usp=sharingCode: Select all
https://drive.google.com/thumbnail?id=1dUnP8BQery-qtqhYCU60cZF_OQnwg5ho&sz=w500Kaut kad paskatīšos vai eksistē kāds phpBB plug-in, kas to dara automātiski.
Par lielāku attachment failu glabāšanu pašā foruma vietnē mēs vēl domājam, jo tad visdrīzāk ļoti ātri savāksies milzīgs datu apjoms, kas padara lēnākus visus back-up, var radīt papildus izmaksas. Arī riski par autortiesībām vai ļaunatūras izplatīšanu. Varbūt risinājums būtu visus pievienotos attēlus pie saglabāšanas krietni samazināt un/vai izmantot lielāku kompresijas pakāpi, jāskatās vai eksistē jau gatavs phpBB plug-in, kas kaut ko tādu spēj.
Varbūt ir iespējams izveidot kaut kādu bookmark kādai konkrētai ziņai, kas liekas ļoti laba, lai to varētu atvērt jebkurā brīdi nemeklējot kurā tēmā tā bija izvietota?
- SapnuMedniece
- Sazināties:
Vai tam nepietiktu ar pārlūka iebūvēto Favorites/Bookmark funkciju?
Man jau liekas, ka pietiktu. Dažas nozīmīgas ceļakājas lapas tieši tā arī saglabāju.
Tā kā šis briest par ceļotāju apmaiņas informāciju, tad no manis puses būtu ieteikums, pat sorry, stingrs ieteikums pilnīgi neattīstīt, neatbalsīt jebkāda veida polistikos ierakstus. Ja tādi arī rodas, kā bija, tad nahrononizēt jau saknē.
Priekš visiem citādiem, taču ir citas platformas... go ahead
Priekš visiem citādiem, taču ir citas platformas... go ahead
Man šķiet, ka, lai gan noteikumi aizliedz, vajadzētu vienu tēmu ar aktuālo blogos, sociālajos tīklos utt..
- SapnuMedniece
- Sazināties:
Vai vari paskaidrot sīkāk, piemēram, kādus blogus, soctīklus utt? Kādu tēmu? Īsti nesapratu ideju. Uz lēto biļešu blogiem saites liekam, tas ir atļauts. Biji domājis kādus citus?maarenchy wrote: 30 Jun 2025 07:51 Man šķiet, ka, lai gan noteikumi aizliedz, vajadzētu vienu tēmu ar aktuālo blogos, sociālajos tīklos utt..
Es arī nesapratu ideju. Vairums labo piedāvājumu šeit tāpat parādās no Travelfree, Holidaypirates u.c. ārzemju blogiem un cilvēki visātrāk par to uzzina no soctīkliem. Attiecīgi, liekam atbilstošajā tēmā droši iekšā, ja piedāvājums liekas Latvijas iedzīvotājiem interesants.
Man arī ir divi ierosinājumi.
Pirmkārt, vai var izdarīt tā, ka klikšķinot uz trešās puses linka kādā ziņojumā, tas automātiski atvērtos jaunā tabā?
Un otrkārt, vai var izdarīt tā, ka klikšķinot uz tēmas, kurā ir vairāk kā viena lapa, atvērtos pēdējā lapa (ar jaunākajiem ierakstiem), nevis pirmā?
Pirmkārt, vai var izdarīt tā, ka klikšķinot uz trešās puses linka kādā ziņojumā, tas automātiski atvērtos jaunā tabā?
Un otrkārt, vai var izdarīt tā, ka klikšķinot uz tēmas, kurā ir vairāk kā viena lapa, atvērtos pēdējā lapa (ar jaunākajiem ierakstiem), nevis pirmā?
- SapnuMedniece
- Sazināties:
Ja spiedīsi uz sarkanās lapiņas, kas rādās pie topika tēmas, atvērsies uzreiz jaunākie ieraksti, nevis pirmā lapa.Orsons wrote: 30 Jun 2025 18:54 Man arī ir divi ierosinājumi.
Līdz linku atvēršanai jaunā tabā neesam tikuši, daudz citi darbi vispirms prioritāti. Pagaidām jāiztiek ar telefona/datora iestatījumiem (labā peles poga vai paspiešana ilgāk).
To jau es zinu, bet, tas attiecas tikai uz tēmām, kurās ir nelasīti ieraksti. Reizēm man gribas atgriezties pie kaut kā, ko lasīju pirms brīža, vai rakstīt galā klāt ko jaunu (redzot pēdējo ierakstu), bet tad vienmēr nokļūstu pirmajā lapā. Protams, tad ir tikai viens papildus klikšķis, bet tomēr.SapnuMedniece wrote: 30 Jun 2025 22:39
Ja spiedīsi uz sarkanās lapiņas, kas rādās pie topika tēmas, atvērsies uzreiz jaunākie ieraksti, nevis pirmā lapa.
Turklāt šobrīd nav skaidrs, kā tas izskatītos, ja būs nevis divas, bet simtiem lapu - vai vispār varēs ar vienu klikšķi tikt uz pēdējo?
- SapnuMedniece
- Sazināties:
Tēmām, kurām ir vairāk par vienu lapu, zem tēmas nosaukuma apakšā labajā pusē ir lapas ar numuriem - var atvērt pēdējo ciparu. Kā būs ar simtiem lapu, pagaidām nezinu 
Runājot par vakar iesākto, pamanīju, ka tēmās, kurās ir vairāk par vienu lapu, labajā malā ir lapu numerācija, tā kā principā iespējams ir uzreiz tikt uz pēdējo lapu - jāspiež uz lielākā cipara. Droši vien pie tā var pierast 
Man pietrūkst teksta pārsvītrošanas. Bold, italic, underline ir bet nosvītrota teksta - nav!
Pievienoju strk BBCode
Lieliski, paldies! abcd
Jā, varētu kaut kā,lai nelasītās ziņas būtu kaut kur priekšā, savādāk jārullē uz leju vai pat jāpārvietojas pa lapām, lai atrastu nelasīto ziņu.Orsons wrote: 06 Jun 2025 10:54 Man no savas puses vēl viens jautājums / ierosinājums. Vai var izdarīt tā, ka atverot tēmu, kurā ir vairāk par vienu lappusi (kā, piemēram, nu jau šī), atvērtos pēdējā lapa ar jaunākajām ziņām, nevis pirmā ar vecākajām?
Un varbūt var uzlikt noklusējuma iestatījumu rādīt, teiksim 25 ziņas vienā lapā, nevis tikai 10, kā tas ir tagad?
- SapnuMedniece
- Sazināties:
Tas jau ir pieejams. Lapas augšpusē ir poga "Neizlasītie ieraksti", tā atveras viss, kas nav lasīts. Spiežot uz sarkano lapiņu pie tēmas, nevis visu tēmas nosaukumu, atvērsies jaunākais ieraksts.
Spied vienmēr uz sarkano bumbuli pa kreisi no tēmas, ja tēmā ir jauna(s) ziņa(s), tad uzreiz tiksi pie tām.runcels23 wrote: 26 Jul 2025 11:31
Jā, varētu kaut kā,lai nelasītās ziņas būtu kaut kur priekšā, savādāk jārullē uz leju vai pat jāpārvietojas pa lapām, lai atrastu nelasīto ziņu.
Atkārtoti gan tas nestrādā, ja bumbulis vairs nav sarkans, bet gribi atgriezties pie nesen jau lasītā. Tad vienkārši jāspiež uz pēdējā sarakstā redzamā lapas numura un, vajadzības gadījumā jānoskrollē uz leju.
ok, paldies, izmēģināšu. Nesen tikai sapratu, ka sarkanais ir nelasītais.
Gan jau iebraukšu visās niansēs, pagaidām tikai apgūstu lapu.
Jau iekšā tēmā, arī augšā var spiest uz "Pirmais nelasītais ieraksts", kas aizved uz tēmas nelasītajiem ierakstiem.
2025: RIX HAM FRA SKG ATH CHQ BCN LHR MUC HEL KRK AMS HER
2026: RIX BGY WAW KRK ARN PEK HKG DAD
2026: RIX BGY WAW KRK ARN PEK HKG DAD