Pieredze ar ceļojumu apdrošinātājiem

wildd
Ieraksti: 34
Pievienojies: 04 Jun 2025 15:33

Re: Pieredze ar ceļojumu apdrošinātājiem

Post no wildd »

Manuprāt noteiktumi, ka visam jābūt pirkam tieši ar kredītkarti tika mainīt jau pasen, iespējams, kādi 5+ gadi, tagad pietiek tikai ar to, ka ir aktīvs kredītkartes līgums, bet pirkt var jebkā.
https://www.swedbank.lv/private/cards/c ... nguage=LAT
Ceļojuma apdrošināšana ir spēkā, ja ceļojuma laikā tev ir aktīvs kredītkartes līgums, pat ja ceļojumu iegādājies ar citu karti un pirms kredītkartes noformēšanas.
Nav gan skaidrs, kas būtu situācijā, ja tas būtu pārskaitījums no kāda sava ne-kredītkartes konta.
Gix
Ieraksti: 5
Pievienojies: 07 Jan 2026 21:14

Post no Gix »

Man Swed atmaksāja, kad bija pirkts ar pavisam citas bankas karti. Tā ka droši var sniegt visus dokumentus.
Profila attēls
SapnuMedniece
Ieraksti: 642
Pievienojies: 01 Jun 2025 14:02
Sazināties:

Post no SapnuMedniece »

Es arī kaut ko atceros jau krietni sen, ka atcēla prasību par to, ka jābūt pirktam ar to karti.
Ingemaars
Ieraksti: 63
Pievienojies: 05 Jun 2025 08:42

Post no Ingemaars »

Ingemaars wrote: 01 Feb 2026 00:09 Situācija. Pirktas divas biļetes (ne ar Sved Zelta karti), kura ir abiem lidotājiem. Viens no pasažieriem iekļuva slimnīcā un nevar lidot. Speciāla Swedbank apdrošināšana nav pirkta. Vai ir kāda cerība uz biļetes cenas atmaksu saslimušajam pasažierim?
Lidojums nosacīti īsais: RIX>PAR>RIX.
Pastāstu par rezultātu. Biļete maksāja 158,98 EUR, AirBaltic atsūtīja vaučeri lidostas nodokļu vērtībā, kas jāizmanto gada laikā par summu 50,86 EUR, Swed piekrita izmaksāt 58,12 EUR (108,12 EUR - pašrisks (50.- EUR)). Tomēr labāk kā nekas.
Profila attēls
SapnuMedniece
Sazināties:

Post no SapnuMedniece »

Hmm, bet vai šāda gadījumā viņiem nav jātdod nodokļi nevis kā dāvanu karte, bet nauda?
Orsons
Ieraksti: 588
Pievienojies: 03 Jun 2025 09:22

Post no Orsons »

Man jau arī liekas, ka naudā. Vismaz man tā vienmēr ir atdots.

Biju gan lasījis, ka BT atdod nodokļus dāvanu kartes veidā, ja pirkts pie starpniekiem (kas arī ir labi, jo varētu neko neatdot un sūtīt pie starpnieka, un tas, loģiski, neko neatdotu).
Ingemaars
Ieraksti: 63
Pievienojies: 05 Jun 2025 08:42

Post no Ingemaars »

Nav jau tā summa tik liela lai cīnītos. Tomēr labāk kā nekas.
Profila attēls
SapnuMedniece
Sazināties:

Post no SapnuMedniece »

Lidostu nodokļiem es uz dāvanu karti neparakstītos, jo tos atgriež vienmēr - viņi jau visu ko piedāvāt (un, ja dāvanu karti, tad manuprāt, lielāku summu jāpiedāvā), bet var atteikties un prasīt, lai atdod naudu. Es gan pirms 2 gadiem pēdējoreiz atcēlu BT biļeti, bet tad atgrieza naudā summu, pārējo polise sedza.
Tiešsaistē
Buicis
Ieraksti: 241
Pievienojies: 02 Jun 2025 11:56
Atrašanās vieta: RIX.

Post no Buicis »

Nāksies atcelt vienu mazu ceļojumu. tad nu skatos, kur pieteikt zaudējumus.
Skatos ka Swed ir pašrisks 50Eur.
Bet Citadelei ja pareizi sprotu tad pašrisks ir 15%? Prime karte.
2026. RIX, WAW, SKG, VCE, LYS, CPH, BGY.
Orsons

Post no Orsons »

Piesaki abiem, drošības pēc! :roll:
DP
Ieraksti: 67
Pievienojies: 23 Jul 2025 14:05

Post no DP »

Gribu padalities ar pozitīvo pieredzi. Esmu šokā :D Citadele Prime karte.
Vakar no rīta Āzijas vietējā aviokompānija atcēla vienu no iekšzemes reisiem mūsu Filipīnu ceļojumā. Jauno laiku piedāvāja tās pašas dienas vakarā, kas mums nederēja, jo bia nopirkts nākamais reiss un uz to mēs nepaspētu. Citi varianti citā dienā lieks chakars ar viesnīcām. Jaunas biļešu cenas jau kosmosā(viens virziens tik cik mes pirkam turp atpakal). Nu #vissslikti
Intereses pēc (mosh ari izmisuma :D ) uzzvaniju Citadele prime apdrosinasanai(Compensa) un pakonsultejos.
Nopirku jaunas biletes. Aizpildiju pieteikumu, pievienoju dokumentus - epastus, rezervaciju, maksajumus. Vini uzdeva dazus papildus precizejumus. Šodien no rīta nauda jau kontā! Mazāk nekā 24h laikaa! Wow
Aviokompānija vēl pat nav atbildējusi uz manu iesniegumu, ka vēlos refund nevis mainīt uz citām biletēm. Kontā pat izmaiņas vēl redzēt nevar.

Un vēl vērtīgs info, izmaksas limits bija 200eur uz biļešu starpību, ko izmaksaa uz abiem pasazhieriem, vienalga kursh ir otrs cilveks radinieks vai nee. Ja biletes butu dargakas, tad ari otrs cilveks varetu iesniegt savu pieteikumu, pat ja biletes esmu pirkusi es. Zinot, ka biļešu cena atšķiras turp un atpakaļ lidojumiem, viņi nebija sīkumaini un vnk sadalija uz pusēm.
Baidījos, ka viņi liks agidīt un pierādīt cik atmaksāja aviokompānija, bet neko tādu nejautāja. Aviokompānijai vispār minēts, ka atskaitīs 30-90 darba dienu laikaa..
Nav bijusi liela pieredze ar apdrošināšanas gadījumiem, varbūt tā ir norma. Bet nu esmu pārsteigta un nesaprotu papildus apdrošināšanas polises pirkšanu, ja kartes polise ir tik pretimnakoša. Lidojums būs tikai pēc 3 nedēļām, parasto laikam nemaz nebūtu vēl nopirkusi.
Shofja
Ieraksti: 3
Pievienojies: 01 Jul 2025 20:31

Post no Shofja »

BAN apdrošināšana. Slimības dēļ nācās atcelt ceļojumu. Bija nopirktas avio biļetes, rezervēta neatceļama viesnīca (parasti gan rezervēju ar atcelšanas iespēju, bet šoreiz bija pārāk liela cenas atšķirība atcelasanas un neatcelšanas variantiem). Apdrošināšana bija nopirkta apmēram mēnesi pirms ceļojuma. Saslimu pāris dienas pirms lidojuma, ģimenes ārsts izrakstīja izziņu, ka ar manu veselības stāvokli nav vēlams lidot. Lidojumus atcēlu, AirBaltic atmaksāja nodokļus. Apdrošinātājam iesniedzu ārsta izziņu, rēķinus par avio biļetēm (norādot, ka aviokompānija atmaksāka lidostas nodokļus) un viesnīcas rezervācijas apstiprinājumu, kur redzams, ka rezervācija nav atceļama, kā ar bankas izziņu par samaksāto summu par viesnīcu. Apdrošinātājs atmaksāja pieprasīto summu, ieturot apdrošināšanas polisē norādīto pašrisku 50€ apmērā. Viss notika ātri, bez jebkādas aizķeršanās.
Annaram
Ieraksti: 44
Pievienojies: 25 Jul 2025 12:26

Post no Annaram »

Nolēmu uzrakstīt savu pozitīvo pieredzi ar Citadeles kartes ceļojumu apdrošināšanu. Tā nu sanāca, ka Turcijā nācās izmantot šo pakalpojumu, jo neveiksmīgi paslīdēju un traumēju rokas locītavu. Visa komunikācija ar apdrošinātājiem noritēja veiksmīgi un ātri. Man sniedza medicīniskos pakalpojumus un nodrošināja tulku un uz vietas pat neko nebija jāmaksā. Citadeles kredītkarte (Prime karte). Apdrošinātāji Compensa.
Orsons

Post no Orsons »

Vai ceļoji ar kādu aģentūru organizētā grupā?
Parasti jau individuālie ceļotāji griežas tuvākajā klīnikā, un tur diez vai būs tulks, un arī maksāt, visticamāk, vajadzētu uz vietas. Aģentūrām šādos gadījumos ir savs klīniku saraksts, kas sadarbojas ar Latvijas apdrošinātājiem.
Interesanti, uz kādu valodu tad tas tulks tulkoja? Minēšu trīs reizes - :D :twisted: :mrgreen:
Annaram
Ieraksti: 44
Pievienojies: 25 Jul 2025 12:26

Post no Annaram »

Ceļojām individuāli ar vīru. Kredītkarte ar iekļauto ceļojuma apdrošināšanu ir vīram.
Jā, man vieglāk ir komunicēt krievu valodā un biju ļoti priecīga par to, ka varu sazināties krievu valodā.
Arī nomājot auto Antālijā izvēlējāmies nomas kantori, kur komunicēt varēja krievu valodā. Mums izdevās ļoti ideāli visu sarunāt.
Arī ekskursijās, ja ir iespējams, tad izvēlos krievu valodā. Angļu valodu es nepārvaldu tik ļoti labi, kā krievu valodu.
Atbildēt