Sveiki, situācija sekojoša, kādu laiku meklēju booking apartamentus ko norezervēt maijā Barselonā 6 naktīm.
Biju atradis sev top5 variantus, beigās izvēlējos 4. lētākos, lai gan bija arī nedaudz dārgāki un labāki.
Pabeidzu neatceļamu rezervāciju un pēc pāris stundām pārvaldīšanas kompānija atsūta ziņu, ka par 3 pieaugušajiem būs jāmaksā papildus nodoklis "The Tourist Tax Total is 168,30. This fee is not included in the online payment and must be paid at check-in." jeb 9.35 EUR par nakti - starp citu arī gan apskatot citus apartametus visi raksta ka nodoklis ir 6.25 eur/pers/nakts, gan AI saka, ka par lielu, izskatās ka vēl papildus grib apčakarēt.
Apskatot vēlreiz gan apartmanetu aprakstu, gan visas kopsumas un rēķinu, ir uzskaitītas 10% nodoklis, uzkopšanas maksa, bet nekas nav minēts par papildus tūristu nodokli, tagad detalizēti apskatot checkout procesu pārējos 4 apartamentos visos nodoklis jau ir iekļauts gala cenā (pat ja jāapmaksā atsevišķi pie check in).
Un galu galā sanāk, ka varēju paņemt pat labākus apartamentus par šiem, kas it kā bija "dārgāki", bet tagad pieskaitot nodokli, būtu "lētāki". Vai tas ir korekti ka tourist tax tiek slēpts aprakstā un no gala summas? Vai es varu atteikties maksāt nodokli un teikt, lai paši ņem no gala kopsumas? AI saka, ka tas esot pretrunā ar ES regulām un maldināšana un šāda cenu pazemināšana esot aizliegta.
No apartamentiem kā tādiem negribu atteikties, jo uz šo brīdi visi pārējie varianti jau kļuvuši tā pat dārgāki, vai ir kādi ieteikumi?
Vispār laikam pirmoreiz tāda pieredze, kad booking nodoklis nav bijis iekļauts gala summā.
Booking papildus nodokļu pieprasīšana pēc rezervācijas.
Re: Booking papildus nodokļu pieprasīšana pēc rezervācijas.
Nemācēšu teikt par Barselonu, bet Rīgā no naktsmītnes skatu punkta ir tā - nodoklis 1 EUR/pers./night, kurš tiek maksāts uz vietas. Pieņemsim 3 pieaugušie 6 naktis, rezervācijas kopsumma 758 EUR, caur booking viesis apmaksā 740 EUR, bet 18 EUR uz vietas.
Bukingam aprakstā ir jāuzrāda visi nodokļi, ja nebija, tad sūdzies viņiem. Vienkāršāk ir zvanīt, uz ziņām viņi pēdējā laikā atbild ļoti kūtri.
Loģiski, ka pec ES regulām klientam ir jāredz gala summa pirms rezervācijas veikšanas.
Loģiski, ka pec ES regulām klientam ir jāredz gala summa pirms rezervācijas veikšanas.
Edzus, šajā gadījumā runa nav par to kur un kā nodoklis tiks maksāts - uz vietas, ne uz vietas, skaidrā vai ar karti.
Runa ir par to, ka konkrētais hosts, lai rezultātos būtu zemāk kā citi visas rezervācijas kopsumu norāda bez tūristu nodokļa, bet pēc rezervācijas veikšanas atsūta ziņu, ka būs vēl papildus jāmaksā, nerunājot par to, ka cena ir augstāka, kā šobrīd atrodamie nodokļi, bet tas vēl cits temats.
Paldies Orsons, apstiprināji kā jau likās, ka jābūt, paskatīšos ko var darīt.
Runa ir par to, ka konkrētais hosts, lai rezultātos būtu zemāk kā citi visas rezervācijas kopsumu norāda bez tūristu nodokļa, bet pēc rezervācijas veikšanas atsūta ziņu, ka būs vēl papildus jāmaksā, nerunājot par to, ka cena ir augstāka, kā šobrīd atrodamie nodokļi, bet tas vēl cits temats.
Paldies Orsons, apstiprināji kā jau likās, ka jābūt, paskatīšos ko var darīt.
-
celotaja
- Ieraksti: 117
- Pievienojies: 06 Jun 2025 14:52
- Atrašanās vieta: 2025: PBH,CCU,SIN,KUL,DEL,IST,STN,TFS,MEL,AKL,ZQN,CHC, FRA,LIS, TER,HOR,FLW,PDL,CDG,GCI,JER,AMS
Man tikko indentiska situācija bija ar dzīvokli Sardīnijā, pēc rezervācijas veikšanas saimnieks uzrakstīja, ka papildus skaidrā naudā uz vietas būs jāmaksā tourist tax 63 eur par 5 cilvēkiem. Es nečakarējos, rezervāciju atcēlu un paņēmu ko citu vietā. Ņemot vērā, ka Tev neatceļama rezervācija, es rakstītu/zvanītu bookingam, lai risina, jo cenai ir jābūt norādītai ar visiem nodokļiem, city tax utt.
2026: BKK, IST, RIX, FRA, IAH, LIM, UIO, GPS, SCY, MAD, OTP
Ja apmaksa iet caur booking.com (un Eiropā ar privātajiem tā vajadzētu būt; pretējā gadījumā ir par 80% skaidrs, ka saimnieks mēģinās kaut ko "trikot"), tad visiem nodokļiem jābūt iekļautiem gala cenā, ko samaksā bukingam, ja hosts ir korekti uzrādījis, tad viņam no nodokļiem nav jāmaksā komisija, un viņš tos pēc tam var pārskaitīt pēc piederības.
Viesnīcām ir pieļaujams, ka nodokli maksā uz vietas, bet tā apmēram jābūt pilnīgi nepārprotami norādītam rezervācijas apstiprinājumā.
Viesnīcām ir pieļaujams, ka nodokli maksā uz vietas, bet tā apmēram jābūt pilnīgi nepārprotami norādītam rezervācijas apstiprinājumā.