Kā atšķirt īstu Booking piedāvājumu no krāpniecības?

AnnaB
Ieraksti: 18
Pievienojies: 22 Sep 2025 08:55

Kā atšķirt īstu Booking piedāvājumu no krāpniecības?

Post no AnnaB »

Sveiciens!

Noīrēju šādu: https://www.booking.com/hotel/fr/duplex ... is-7e.html

Cena uz 4 naktīm nedaudz virs 700€, šajā rajonā tas ir lēti un izskatās arî ļoti glīti. Citur tik centrāli var gulēt uz piepūšamā :)
Drusku baidos, vai tas ir īsts piedāvājums. Varbūt varat ieteikt, kā to varētu pārbaudīt? Ņemot vērā, ka tas ir “New”, citu atsauksmju nav.
Profila attēls
SapnuMedniece
Ieraksti: 528
Pievienojies: 01 Jun 2025 14:02
Sazināties:

Re: Kā atšķirt īstu Booking piedāvājumu no krāpniecības?

Post no SapnuMedniece »

Pameklē ar image search vai bildes neatrod citur, es tā savulaik skatījos apartamentus Hamburgā, kur bildes pēc tam atradās no pilnīgi citas pilsētas kā sludinājums dzīvoklim uz pārdošanu.
Profila attēls
Lelle
Ieraksti: 37
Pievienojies: 24 Jul 2025 06:32

Post no Lelle »

Ta kā ir atceļams lidz 48h iepriekš,tad rezervē un skaties, kādas būs atsauksmes.. Es nekad neņemu bez atsauksmēm, jo risks ir augsts. Paskaties, vai ir google atsauksmes caur maps vai caur citiem meklētājiem hotelcombined vai citur. Jauni apartamenti bieži liek zemāku cenu,lai piesaistītu pirmos palicējus un dabūtu atsauksmes.
Pēc rezervācijas uzdod hostam jautājumus, skaties,ko atbild, kāds ir čujs :)
Starp citu, airbnb Parīzē var dabūt lētakus apartamentus nekā bookingā.
runcels23
Ieraksti: 106
Pievienojies: 24 Jul 2025 00:47

Post no runcels23 »

Cik saprotu iet par šo: Duplex lumineux avec vue Tour Eiffel
Neredzot datumus, grūti spriest vai cena liela vai nē, jo tā var atšķirties + cik personām.
Jaunu bez atsauksmēm ir riskanti ņemt, es parasti uzreiz tos atmetu, bet nu varbūt jaunam arī kaut kā jāsāk.
Vari pameklēt vai tāds pats citur arī neizīrējas Agoda, Airbnb u.t.t varbūt tur kaut kur ir atsaukmes.
celotaja
Ieraksti: 117
Pievienojies: 06 Jun 2025 14:52
Atrašanās vieta: 2025: PBH,CCU,SIN,KUL,DEL,IST,STN,TFS,MEL,AKL,ZQN,CHC, FRA,LIS, TER,HOR,FLW,PDL,CDG,GCI,JER,AMS

Post no celotaja »

Šī Tava naktsmītne ir airbnb, tur ir 3 atsauksmes.
2026: BKK, IST, RIX, FRA, IAH, LIM, UIO, GPS, SCY, MAD, OTP, OLB
AnnaB

Post no AnnaB »

SapnuMedniece wrote: 22 Sep 2025 11:44 Pameklē ar image search vai bildes neatrod citur, es tā savulaik skatījos apartamentus Hamburgā, kur bildes pēc tam atradās no pilnīgi citas pilsētas kā sludinājums dzīvoklim uz pārdošanu.
Šis bija pirmais, ko mēģināju, jā :) Nekur citur tās bildes neparādās. Tas laikam labi. Domāju, vai ir kāds advancētāks paņēmiens vēl.
AnnaB

Post no AnnaB »

celotaja wrote: 22 Sep 2025 11:56 Šī Tava naktsmītne ir airbnb, tur ir 3 atsauksmes.
Visādi izmeklējos - neatrodu. Ja vari, iedod, lūdzu, AirBnb saiti, būšu ļoti pateicīga!
AnnaB

Post no AnnaB »

runcels23 wrote: 22 Sep 2025 11:52 Cik saprotu iet par šo: Duplex lumineux avec vue Tour Eiffel
Neredzot datumus, grūti spriest vai cena liela vai nē, jo tā var atšķirties + cik personām.
Jaunu bez atsauksmēm ir riskanti ņemt, es parasti uzreiz tos atmetu, bet nu varbūt jaunam arī kaut kā jāsāk.
Vari pameklēt vai tāds pats citur arī neizīrējas Agoda, Airbnb u.t.t varbūt tur kaut kur ir atsaukmes.
Kā Agoda atrast? AirBnb man neizdodas šo ieraudzīt.
Jā, es arī, protams, labprātāk ņemtu jau ar atsauksmēm, bet pag.reizi tieši Parīzē sanāca foršā vietā dabūt labu dzīvokli, noriskējot uz “new”. Bet ir nedroši, piekrītu. Šoreiz sanāk, ka jau diezgan drīz braucam, izvēle vairs nav liela, ne pārāk patīk tas, ko jau esmu pierezervējusi, tāpēc katru dienu vēl skatos gan B., gan AirBnb, kas varētu būt labāks. Šis vilinoši :)
AnnaB

Post no AnnaB »

Lelle wrote: 22 Sep 2025 11:46 Ta kā ir atceļams lidz 48h iepriekš,tad rezervē un skaties, kādas būs atsauksmes.. Es nekad neņemu bez atsauksmēm, jo risks ir augsts. Paskaties, vai ir google atsauksmes caur maps vai caur citiem meklētājiem hotelcombined vai citur. Jauni apartamenti bieži liek zemāku cenu,lai piesaistītu pirmos palicējus un dabūtu atsauksmes.
Pēc rezervācijas uzdod hostam jautājumus, skaties,ko atbild, kāds ir čujs :)
Starp citu, airbnb Parīzē var dabūt lētakus apartamentus nekā bookingā.
Ko tādu viltīgu vai āķīgu pajautāt? :)

AirBnb arī katru dienu paskatos.
celotaja
Ieraksti: 117
Pievienojies: 06 Jun 2025 14:52
Atrašanās vieta: 2025: PBH,CCU,SIN,KUL,DEL,IST,STN,TFS,MEL,AKL,ZQN,CHC, FRA,LIS, TER,HOR,FLW,PDL,CDG,GCI,JER,AMS

Post no celotaja »

AnnaB wrote: 22 Sep 2025 16:16
celotaja wrote: 22 Sep 2025 11:56 Šī Tava naktsmītne ir airbnb, tur ir 3 atsauksmes.
Visādi izmeklējos - neatrodu. Ja vari, iedod, lūdzu, AirBnb saiti, būšu ļoti pateicīga!
Nu diez vai Tu visādi izmeklējies, jo iemetot google nosaukumu, uzreiz izmet šo dzīvokli airbnb.
https://www.airbnb.fr/rooms/14578728679 ... YP-1KYBG2b
2026: BKK, IST, RIX, FRA, IAH, LIM, UIO, GPS, SCY, MAD, OTP, OLB
AnnaB

Post no AnnaB »

Paldies, nezinu, kāpēc man pašai tā nesanāca, labi, ka ir veiklāki pirksti ļaudīm, tiešām paldies! 🙏😇
propers
Ieraksti: 30
Pievienojies: 25 Jul 2025 10:10

Post no propers »

Man arī meklējot AirBnb tajos datumos kad Bookingā rāda kā brīvu un rezervējamu, neko neatrada. Nu vismaz tajā cenu diapazonā.
AnnaB

Post no AnnaB »

propers wrote: 23 Sep 2025 05:38 Man arī meklējot AirBnb tajos datumos kad Bookingā rāda kā brīvu un rezervējamu, neko neatrada. Nu vismaz tajā cenu diapazonā.
Vai šis nav aizdomīgi? :(
Un arī tas, ka AirBnb vispàr nerāda NEVIENU brīvu datumu līdz pat kalendāra beigām…
Orsons
Ieraksti: 470
Pievienojies: 03 Jun 2025 09:22

Post no Orsons »

Bieži vien tas norāda tikai uz to, ka hosts ir lunis un kaut ko saputrojies ar iestatījumiem.

Bet tas tiesa, mans princips ir labāk nepalikt pie ne īpaši gudriem cilvēkiem (kas neprot sakarīgi atbildēt uz vienkāršiem jautājumiem vai nemitīgi putrojas un žēlojas, ka nespēj tikt galā ar šausmīgi sarežģīto sistēmu). Bet var jau būt, ka kaut kādu iemeslu dēļ vienkārši plāno iet prom no Airbnb un palikt tikai bukingā. Francūžiem ir ierobežojumi Airbnb, un varbūt viņš mēģina tos apiet, piedāvājot divās platformās (varbūt Airbnb limits jau sasniegts).
AnnaB

Post no AnnaB »

No otras puses - varbūt potenciālie viesi (es) ir luņi, kas redz scamu tur, kur tā nav. Lai nu kā, šovakar jāatceļ otra (drošāka, bet sūdīgāka rezervācija), sliecos par labu šai, domāju, vai varu vēl ko izčekot, lai tiešām ir, kur nakšņot.
runcels23
Ieraksti: 106
Pievienojies: 24 Jul 2025 00:47

Post no runcels23 »

Tā, kā šī ir atceļama, tad sākumā vari paturēt abas rezervācijas, ja otrai arī vēl atcelšanas termiņš un kad norezervē, apjautājies hostam par rajonu vai kādu citu jautājumu, lai saprastu, kas aptuveni otrā galā. Airbnb uzrādās, ka hosts ir Olga, kurai divi īpašumi un katrā 3 vērtējumi vai nu nesen sākusi vai arī izīrē tikai pāris reizes mēnesī, kad paši nav mājās...protams neizslēdzot arī krāpnieka iespējamību.
Ja nav problēmas ar valodu un zvanīšanu booking, kā arī nelielu stresiņu uz vietas, ja nu tomēr uzmet...tad neredzu, lai nerezervētu, jo naudu no booking atpakaļ jebkurā gadījumā dabūsi, vienīgi neliela ņemšanās var sanākt.
AnnaB

Post no AnnaB »

runcels23 wrote: 24 Sep 2025 09:19 Tā, kā šī ir atceļama, tad sākumā vari paturēt abas rezervācijas, ja otrai arī vēl atcelšanas termiņš un kad norezervē, apjautājies hostam par rajonu vai kādu citu jautājumu, lai saprastu, kas aptuveni otrā galā. Airbnb uzrādās, ka hosts ir Olga, kurai divi īpašumi un katrā 3 vērtējumi vai nu nesen sākusi vai arī izīrē tikai pāris reizes mēnesī, kad paši nav mājās...protams neizslēdzot arī krāpnieka iespējamību.
Ja nav problēmas ar valodu un zvanīšanu booking, kā arī nelielu stresiņu uz vietas, ja nu tomēr uzmet...tad neredzu, lai nerezervētu, jo naudu no booking atpakaļ jebkurā gadījumā dabūsi, vienīgi neliela ņemšanās var sanākt.
Jā, interesanti, AirBnb hosts ir tā Olga, bet Booking:
Host information
9,1 Company review score
Based on 75 reviews from
15 properties
Years of experience on Booking.com:
1
Properties managed on Booking.com:
15

Un! Visi datumi, cik tālu vien skaties, ir “ciet”, izņemot 13.10. nakti. Jokaini.
AnnaB

Post no AnnaB »

NETICAMI… padalīšos ar turpinājumu, jo tiešām esmu šokā, 20+ gadu laikā kko tādu Booking.com neesmu pieredzējusi! Pusnaktī gaidāms maksājums, šorīt pienāk ziņa no Booking, ka jāmaksā cita summa! Lielāka protams. Nekādi jautājumi vai pamatojums. Vienkārši! Payment is due. A recent change to your booking details has increased the price. Your booking will be cancelled if payment isn't received by 23:59 on 4 October (Paris time).
Pay Now
Your scheduled second payment was cancelled. Your first payment is non-refundable.

!!!
Orsons

Post no Orsons »

Sviests kaut kāds. Zvani viņiem un prasi, ko tas nozīmē, citi saziņas kanāli vairs praktiski nedarbojas.
AnnaB

Post no AnnaB »

Orsons wrote: 03 Oct 2025 10:02 Sviests kaut kāds. Zvani viņiem un prasi, ko tas nozīmē, citi saziņas kanāli vairs praktiski nedarbojas.
Zvanīt B.?
Es vienreiz šitā tiku pie +80€ telefonrēķina ar viņiem pa tel.strīdoties 😅
Orsons

Post no Orsons »

Kā to var dabūt gatavu?

Latvijas bezmaksas numuri:
angliski 80004464
krieviski 80004475

No ārzemēm šos gan nevar sazvanīt, bet, ja vēl esi Latvijā, tad nevajadzētu būt problēmām.
AnnaB

Post no AnnaB »

Orsons wrote: 03 Oct 2025 12:33 Kā to var dabūt gatavu?

Latvijas bezmaksas numuri:
angliski 80004464
krieviski 80004475

No ārzemēm šos gan nevar sazvanīt, bet, ja vēl esi Latvijā, tad nevajadzētu būt problēmām.
Jā, es toreiz zvanīju naktī no Polijas uz viņu klientu servisa nr. angliski.
Orsons

Post no Orsons »

Starptautiskais numurs angliski nez kāpēc gandrīz visām lielajām kompānijām ir iekš UK, kur zvani tagad ir par maksu.

Tas ir citas tēmas jautājums, bet es jau sen šādiem zvaniem izmantoju callingcredit caur Mobile VOIP aplikāciju. Uz civilizēto valstu numuriem 0.008€/min uz fiksētajiem, 0.005€/min uz mobilajiem (+PVN). Diemžēl tagad vairs ar Latvijas caller ID nevar zvanīt uz Latviju, bet to var atrisināt, uztaisot caller ID ar citas ES valsts numuru (tam, savukārt, var izmantot bezmaksas interneta servisus īsziņu saņemšanai).
Profila attēls
SapnuMedniece
Ieraksti: 528
Pievienojies: 01 Jun 2025 14:02
Sazināties:

Post no SapnuMedniece »

Bet nav tā, ka vienkārši viesnīcas konts uzlauzts un tāpēc prasa? Jeb no jau saglabātās metodes? Tā vai tā izklausās, ja nav riktīgi, noteikti jāsazinās. Varbūt tiešām nemaz neeksistējoša naktsmītne :(
Atbildēt