Godīgas atsauksmes
Godīgas atsauksmes
Tikko esmu atgriezusies no ceļojuma un lieku atsauksmes booking.com, GetYourGuide, pakalpojumiem, naktsmājām, radās pārdomas..
Pati, kad ir milzīga izvēle, ļoti pievēršu uzmanību atsauksmēm punktu skaitam salīdzinājumā, kas palīdz izvēlēties. Ir reizes, kad kāda vieta izlec ar īpaši labāku punktu skaitu un tad tu saproti kāpēc..
Vai jūs esat saskārušies ar situāciju, kad pakalpojuma sniedzējs par labu atsauksmi kaut ko piesola? Mums bija vairākas reizes, par 5 zvaigznēm dāvina eļļiņu masāžas salonā, tad par max atzīmi piesola late check-out.. Ko jums ir piesolījuši un vai esat izmantojuši?
Pati, kad ir milzīga izvēle, ļoti pievēršu uzmanību atsauksmēm punktu skaitam salīdzinājumā, kas palīdz izvēlēties. Ir reizes, kad kāda vieta izlec ar īpaši labāku punktu skaitu un tad tu saproti kāpēc..
Vai jūs esat saskārušies ar situāciju, kad pakalpojuma sniedzējs par labu atsauksmi kaut ko piesola? Mums bija vairākas reizes, par 5 zvaigznēm dāvina eļļiņu masāžas salonā, tad par max atzīmi piesola late check-out.. Ko jums ir piesolījuši un vai esat izmantojuši?
Re: Godīgas atsauksmes
Ir bijis, ka esi sajūsmā par pakalpojumu, tāpat jau esi paredzējis likt max atsauksmi, tad arī bez sirdsapziņas pārmetumiem esmu izmantojusi "bonusu".
Tomēr tikko bija ne pārāk laba pieredze komunikācijā ar naktsmītnes hostu visas dienas garumaa. Vieta jau bija laba ar dazam detalaam(izbeidzas karstais udens, ledusskapis piksteja non-stop, cena atbraucot pekshni nomainijaas uz augstaku). Kad 3sho reizi rakstiju, ka ledusskapiks piikst nonstop, vinsh atbildeja "You shut up for once". Es bish ah*** Nesapratu vai taa bija vina anglu valoda vai es vinu jau novedu. Anyway, vina tekstaa whatsappaa bija tas, ja velaties late checkout bez maksas, tad vina darbinieki no mana telefona ieliek max punktus, tad varam palikt. Tas izskatijaas tads automatiskais teksts visiem. Nepakautrejos un to ari ieliku booking.com atsauksmee, kapec viniem ir tik augsts vertejums.
Tomēr tikko bija ne pārāk laba pieredze komunikācijā ar naktsmītnes hostu visas dienas garumaa. Vieta jau bija laba ar dazam detalaam(izbeidzas karstais udens, ledusskapis piksteja non-stop, cena atbraucot pekshni nomainijaas uz augstaku). Kad 3sho reizi rakstiju, ka ledusskapiks piikst nonstop, vinsh atbildeja "You shut up for once". Es bish ah*** Nesapratu vai taa bija vina anglu valoda vai es vinu jau novedu. Anyway, vina tekstaa whatsappaa bija tas, ja velaties late checkout bez maksas, tad vina darbinieki no mana telefona ieliek max punktus, tad varam palikt. Tas izskatijaas tads automatiskais teksts visiem. Nepakautrejos un to ari ieliku booking.com atsauksmee, kapec viniem ir tik augsts vertejums.
No Tava telefona? Tas ir kā?
Atsauksmi jau parasti raksta pāris dienas pēc check out, tā kā normālās situācijās jau var mierīgi pieņemt dāvaniņu, un tad rakstīt visu, kā bija. Bet es uzpirkšanas faktu noteikti norādītu atsauksmē.
Atsauksmi jau parasti raksta pāris dienas pēc check out, tā kā normālās situācijās jau var mierīgi pieņemt dāvaniņu, un tad rakstīt visu, kā bija. Bet es uzpirkšanas faktu noteikti norādītu atsauksmē.
Es pāris reizes esmu piekritis bez atlīdzības uzrakstīt, bet godīgi rakstīju. Ar sliktām atsauksmēm uzmanīgi eksotiskās valstīs, kamēr nav izbraukts no valsts. Dzirdēts pat par arestiem - "neslavas celšana".
-
celotaja
- Ieraksti: 86
- Pievienojies: 06 Jun 2025 14:52
- Atrašanās vieta: 2025: PBH,CCU,SIN,KUL,DEL,IST,STN,TFS,MEL,AKL,ZQN,CHC, FRA,LIS, TER,HOR,FLW,PDL,CDG,GCI,JER,AMS
Esmu bijusi vairāk kā 120 valstīs un nekad neviena naktsmītne man nav kaut ko piesolījusi par labas atsauksmes uzrakstīšanu. Dažreiz tikai vnk palūdz, lai uzraksta atsauksmi, bet tas arī viss.
2026: BKK, IST, RIX
- SapnuMedniece
- Ieraksti: 380
- Pievienojies: 01 Jun 2025 14:02
- Sazināties:
Ar negatīvām atsauksmēm vēl tie gadījumi, kad pēkšņi izrādās, ka viesis esot kaut ko sabojājis, kad nopublicē atsauksmi. Labāk drusku pagaidīt.
Man ir pieredze, ka Google ir vienkārši pazudušas atsauksmes. Vienā, man atnāca paziņojums par Lucky beer house bāru Rīgā, vairākus gadus(!) pēc atsauksmes uzrakstīšanas, ka tā neatbilst community guidelines. Bārs uz durvīm lepni liek Google atsauksmes, ka esot 4.5 un visas verificētas. Acīmredzot, apstrīd visas, kas ir sliktas.
Otra, auto nomai Skotijā. Tur mistika, vnk pazuda publiski - man aizvien rāda, ja atver incognito - nerāda. Man par to uzrakstīja citi cilvēki, ka nav, un ka viņiem līdzīga pieredze bijusi - ieliekot 1*, pazūd. Izdzēsu un ieliku to pašu tekstu ar 2*, rādās. Tā nu kopš šīs pieredzes lieku 2 šādos pavisam sliktos variantos.
Man ir pieredze, ka Google ir vienkārši pazudušas atsauksmes. Vienā, man atnāca paziņojums par Lucky beer house bāru Rīgā, vairākus gadus(!) pēc atsauksmes uzrakstīšanas, ka tā neatbilst community guidelines. Bārs uz durvīm lepni liek Google atsauksmes, ka esot 4.5 un visas verificētas. Acīmredzot, apstrīd visas, kas ir sliktas.
Otra, auto nomai Skotijā. Tur mistika, vnk pazuda publiski - man aizvien rāda, ja atver incognito - nerāda. Man par to uzrakstīja citi cilvēki, ka nav, un ka viņiem līdzīga pieredze bijusi - ieliekot 1*, pazūd. Izdzēsu un ieliku to pašu tekstu ar 2*, rādās. Tā nu kopš šīs pieredzes lieku 2 šādos pavisam sliktos variantos.
Par Google atsauksmēm tiešām tādas dīvainas lietas dzirdētas. Bet, jāņem vērā, ka iekš Google tās var atstāt jebkurš, tostarp paši īpašnieki, darbinieki, kā arī konkurenti. Tāpēc Google atsauksmēm īpaši nevajag uzticēties.
Bukingā gan var ierakstīt tikai reāli viesi. Tomēr jāņem vērā, ka nevar ierakstīt tie, kuriem hosts jau pēc ierašanās atceļ rezervāciju, lai nemaksātu komisiju - par tādiem gadījumiem tagad ir samērā daudz dzirdēts.
Bukingā gan var ierakstīt tikai reāli viesi. Tomēr jāņem vērā, ka nevar ierakstīt tie, kuriem hosts jau pēc ierašanās atceļ rezervāciju, lai nemaksātu komisiju - par tādiem gadījumiem tagad ir samērā daudz dzirdēts.
Te bildi nevar ielikt no whatssapa, bet teksts bija tads, kopēju no viņa messidza:
"Check out time is 11AM.
If dont want to be charges, My staff will use your phone and take review as 5 star or 10 score, Only for late check out after 11am and before 12pm"
Tā ir tīrākā izspiešana. Es šo tekstu noteikti iekopētu savā reālajā atsauksmē.
Atkarīgs, kur jāraksta, bet daudzos servisos atsauksmes var arī rediģēt vēlāk, bukingā gan nē.
Atkarīgs, kur jāraksta, bet daudzos servisos atsauksmes var arī rediģēt vēlāk, bukingā gan nē.
Bukingā var rediģēt atsauksmes. Es kāreiz pēc sava stāsta aizmirsu par šo atsauksmju izspiešanu, kas acīmredzami ir pacēlis šī apartamenta reitingu. Pēc tam, kad ir atsauksme izskatīta, tad var uzspiest "Labot" un pierakstīt klāt, tā arī izdarīju.
Man liekas, ka kādreiz nevarēja, tad būšu palaidis garām, no kura brīža tad var.
Var mainīt tikai tekstu, vai reitinga ciparu arī?
Var mainīt tikai tekstu, vai reitinga ciparu arī?
Reitinga ciparus arī. Pie atsauksmēm skaties viesnīcu sarakstu un zem trispunktiem labajā pusē ir Labot/Dzēst. Labot būs pieejams, kad atsauksme ir jau pieņemta un tad vēlreiz nosūta uz apstiprināšanu.
Man pēdējā atsauksme rakstīta pirms vairāk kā mēneša, un ne tai, ne vēl vecākām, nav tādas iespējas. Varbūt tāpēc, ka pārāk ilgs laiks jau pagājis. Tas Android aplikācijā. Drīz uzrakstīšu svaigu atsauksmi, un tad varēs pārbaudīt tai. Izdzēst atsauksmi gan varu.
Kā hosts ar ~100 atsauksmēm es arī nekad neesmu pamanījis, ka klienti kaut ko izmainītu tajās.
Kā hosts ar ~100 atsauksmēm es arī nekad neesmu pamanījis, ka klienti kaut ko izmainītu tajās.
-
celotaja
- Ieraksti: 86
- Pievienojies: 06 Jun 2025 14:52
- Atrašanās vieta: 2025: PBH,CCU,SIN,KUL,DEL,IST,STN,TFS,MEL,AKL,ZQN,CHC, FRA,LIS, TER,HOR,FLW,PDL,CDG,GCI,JER,AMS
Paskatījos oktobrī un novembrī rakstītās atsauksmes - pilnīgi visām var labot gan reitingu, gan tekstu utt. Septembrī rakstītām atsauksmēm vairs nav tādas opcijas.Orsons wrote: 05 Dec 2025 20:55 Man pēdējā atsauksme rakstīta pirms vairāk kā mēneša, un ne tai, ne vēl vecākām, nav tādas iespējas. Varbūt tāpēc, ka pārāk ilgs laiks jau pagājis. Tas Android aplikācijā. Drīz uzrakstīšu svaigu atsauksmi, un tad varēs pārbaudīt tai. Izdzēst atsauksmi gan varu.
2026: BKK, IST, RIX
Tikko uzrakstīju jaunu atsauksmi, pusstundas laikā apstiprināja, labot nevaru, tikai izdzēst (Android aplikācijā). Varbūt datorā ir kā savādāk.
Bet bukingam jau sen ir tā, ka dažādiem lietotājiem dažādi rādās, ar trešās puses linku + atmaksas kodiem arī tautai domas dalās.
Upd. Mobilajā Chrome pārlūkā ir iespēja labot.
Bet bukingam jau sen ir tā, ka dažādiem lietotājiem dažādi rādās, ar trešās puses linku + atmaksas kodiem arī tautai domas dalās.
Upd. Mobilajā Chrome pārlūkā ir iespēja labot.