Sveiciens!
Esmu dzirdējusi, ka pirms izlidošanas par ļoti izdevīgu cenu var “upgrade” no ekonomiskās uz biznesa klasi garajiem lidojumiem un, ka to var izdarīt arī savienojuma laikà.
Lidošu ar Turkish Rīga-Stambula-Kualumpura ar tûrisma grupu. Biļetes pirka tūrisma kompānija. Vai šādā gadijumā Stambulā tranzīta zonā ir iespējams “upgrade” un kur tas jākārto? Rēķinos ar 200-400eur izmaksām.
Biznesa klases upgrade no ekonomiskās klases
Re: Biznesa klases upgrade no ekonomiskās klases
Baigi palīdzēt nevarēšu, jo nezinu kā turkiem ir ar to. Un cik tas maksā. Bet manuprāt ir tā.
1. Pirmo iespēju veikt upgrade var provēt pirms īečekošanās online. Parasti aviokompānijas piedāvā, tādu iespēju, ja ir brīvas vietas biznesa klasē. Cik maksā, nav ne jausmas.
2. To var paprovēt izdarīt lidostā pie check in. Vai Rīgā darbiniekiem ir tādas iespējas un tiesības, es nezinu. Bet provēts nav zaudēts.
3. Stambula transfēra zonā vai pie geita. Tā ir gadījies, ka man pašu upgreido par vienu klasi ugstāk. No ekonom uz Premium. TATL lidojumam.
4. Lidmašīnā prasīt stjuartēm. Domāju ka garajā posmā tas būs pa naudu. Iespējams ka ap 400eur. Nezinu. Reiz tik dzirdēju ka LOT lidojumā cilvēki interesējās lidojot uz Kanādu. Tad tur bija ap 400eur (ja pareizi atceros).
Esmu TK reisā redzējis, ka cilvēks kas lido ar Biznesa biļeti palūdz stjuartēm lidmašīnā, vai nevar draugu arī upgreidot, un nosēdināt balks. Tas gan bija posmā IST-RIX. Atļāva draugam sēdēt biznesa klasē. Baroja un dzirdīja ar.
1. Pirmo iespēju veikt upgrade var provēt pirms īečekošanās online. Parasti aviokompānijas piedāvā, tādu iespēju, ja ir brīvas vietas biznesa klasē. Cik maksā, nav ne jausmas.
2. To var paprovēt izdarīt lidostā pie check in. Vai Rīgā darbiniekiem ir tādas iespējas un tiesības, es nezinu. Bet provēts nav zaudēts.
3. Stambula transfēra zonā vai pie geita. Tā ir gadījies, ka man pašu upgreido par vienu klasi ugstāk. No ekonom uz Premium. TATL lidojumam.
4. Lidmašīnā prasīt stjuartēm. Domāju ka garajā posmā tas būs pa naudu. Iespējams ka ap 400eur. Nezinu. Reiz tik dzirdēju ka LOT lidojumā cilvēki interesējās lidojot uz Kanādu. Tad tur bija ap 400eur (ja pareizi atceros).
Esmu TK reisā redzējis, ka cilvēks kas lido ar Biznesa biļeti palūdz stjuartēm lidmašīnā, vai nevar draugu arī upgreidot, un nosēdināt balks. Tas gan bija posmā IST-RIX. Atļāva draugam sēdēt biznesa klasē. Baroja un dzirdīja ar.
2026.
- SapnuMedniece
- Ieraksti: 528
- Pievienojies: 01 Jun 2025 14:02
- Sazināties:
Pirms gada pirms TK garā reiss interesējos, ne LV, jo bija paziņojums, ka var dabūt. Bija pāri par 1000 eur personai.
Pirms daudziem gadiem, lidojot biznesā (komandējums) no Āzijas, jautāju gan pie check in, gan stjuartiem par iespēju dabūt bezmaksas upgrade, jo lidojām divatā (otra biļete par savu naudu), teica, ka nevar. Uz zemes teica, ka nav vietu (bet bija, varbūt, kāds neieradās). Gaisā teica, ka tikai ground staff drīkst pieņemt tādu lēmumu. Cik lasīts, tad drīzāk, ja ļoti gribas sēdēt blakus, var jautāt ekonomiskās klases blakussēdētājam, vai ir ar mieru iet uz biznesu - tur gan jau varēs sarunāt
Zinu gadījumu, kur uzbeku aviolīnijai, kad vēl bija ar piestāšanu Rīgā, varēja ar stjuartēm par $100 sarunāt, bet tur tā nebija tāda biznesa klase.
Pirms daudziem gadiem, lidojot biznesā (komandējums) no Āzijas, jautāju gan pie check in, gan stjuartiem par iespēju dabūt bezmaksas upgrade, jo lidojām divatā (otra biļete par savu naudu), teica, ka nevar. Uz zemes teica, ka nav vietu (bet bija, varbūt, kāds neieradās). Gaisā teica, ka tikai ground staff drīkst pieņemt tādu lēmumu. Cik lasīts, tad drīzāk, ja ļoti gribas sēdēt blakus, var jautāt ekonomiskās klases blakussēdētājam, vai ir ar mieru iet uz biznesu - tur gan jau varēs sarunāt
Zinu gadījumu, kur uzbeku aviolīnijai, kad vēl bija ar piestāšanu Rīgā, varēja ar stjuartēm par $100 sarunāt, bet tur tā nebija tāda biznesa klase.
-
celotaja
- Ieraksti: 117
- Pievienojies: 06 Jun 2025 14:52
- Atrašanās vieta: 2025: PBH,CCU,SIN,KUL,DEL,IST,STN,TFS,MEL,AKL,ZQN,CHC, FRA,LIS, TER,HOR,FLW,PDL,CDG,GCI,JER,AMS
Novembrī, kad lidoju uz Brazīlīju ar TAP, darbinieki posmam LIS - SSA pie geita piedāvājā upgrade uz biznesa klasi par 400 eur un uz premium klasi par 40 eur. Ar TK lidoju pāris reizes gadā, bet nav gadījies, ka kādam pie geita piedāvātu šādu opciju.
2026: BKK, IST, RIX, FRA, IAH, LIM, UIO, GPS, SCY, MAD, OTP, OLB
Garajiem lidojumu posmiem Turkish bieži pirms lidojuma atsūta e-pastu ar piedāvājumu piemaksāt par biznesa klasi. Ja pareizi atceros, cenas ir 1000+ eur.
Ar 200-400EUR nebūs iespējams TK upgrade uz biznesa klasi tādā tālā reisā.
2025: RIX HAM FRA SKG ATH CHQ BCN LHR MUC HEL KRK AMS HER
2026: RIX BGY WAW KRK ARN PEK HKG DAD
2026: RIX BGY WAW KRK ARN PEK HKG DAD
Jāņem vērā, ka klases paaugstinājums pie iekāpšanas vai lidmašīnā tomēr ir jūtami mazvērtīgāks, par biznesa klasi sākotnēji. Jo neiekļauj bagāžu, vietas izvēli, ātro ceļu, laiskotavu, ...
Paldies par atbildem un iedrošinājumu! Esmu atgriezusies no ceļojuma - upgrade neizdevās izmantot, jo abos lidojumos biznesa klase bija izpārdota, bet es vismaz mēģināju.
Cik man ir bijuš piedāvājumi, tie parasti maksā €100 par lidojuma stundu. Kad atnāca piedāvājums pa €50 stundā, uzreiz ņēmām biznesa paaugstinājumu- un kā vēl ir tā vērts!