Maroka Vilciens vai auto
Maroka Vilciens vai auto
Plānoju no Marakešas braukt uz Kasablanka. Ar ko labāk - vilcienu vai auto? Cik grūti/laicīgi ir jāpērk biļete uz vilcienu? Pašalik pašam liekas labākais variants braukt ar vilcienu uz Casablanka, un pēc tam atbraukt atpakaļ uz marakešu un īrēt auto, lai aizbrauktu - Agādīra, Aït Benhaddou,Todra River, Saharas tuksnesi. Varbūt vēl varat ieteikt kādu vietu
Re: Maroka Vilciens vai auto
Es braucu ar autobusu.
Es šogad izbraucu Maroku ar mašīnu. Ļoti patīkama un droša braukšana bija (2 sievietes). Maršruts bija: Agadira - Savīra (Essauira) - Marakeša (izbrauciens uz Ouzoud Waterfalls) - Tizi-n-Tickha - Ait Benhaddou - Ourzazate - Dades kanjons un ieleja - Todras kanjons - Merzouga (izbrauciens uz tuksnesi ar nakšņošanu teltī) - Tamenougalt - Taroudant - Agadira
Varbūt kāds pēc piededzes var ieteikt autonomas kantori Agadirā, kur var noīrēt auto bez depozīta?
Informācijai. Marokā ļoti rūpīgi jāievēro ātruma ierobežojumi. Pirms gada divreiz izbraucu sauri visai Marokai (sacensību režīmā). Sodi par ātruma pārsniegšanu tur "nostādīti uz konvejera". Vietās kur pēc 90km/h ir zīme 60, tad, pēc 20m, 40km/h un tad 20. Stāv postenis, kas ķer pārsniegumu pēc 60KM/H (līdz 40KM/H) zīmes. Viens ar radaru mēra, bļauj otram, kurš jāstādina un tad tas sūta pie trešā, kurš raksra protokolu. Izmaksas, ja pārsniegums lielāks par, cik atceros 7km/h (uzdrukāts uz blankas apakšā arābu valodā) 150 MAD. Ja pārsniegums lielāks par 20km/h, tad sods jau 400 MAD (neuzrāvos, bet man palūdza izstāstīt citai ekipāžai, ko stādināja, kamēr vēl biju klāt, jo mani par manu sodu bija jau "apgaismojuši" un paši angliski gandrīz nerunāja:)). Postenis mierīgi var būt arī tuksneša vidū 5km pēc zīmes 70km/h uz asvaltēta, taisna ceļa (tieši tā gadījās).
Arī apļos - iebraucot jārāda pagrieziens, kādā virzienā izbrauks. Ja neparāda, tie paši 150MAD. Paši smejas, ka zin, ka Eiropā ir savādāk, bet šādi var "plānu izpildīt" (aprunājos ar vienu posteni).
Arī apļos - iebraucot jārāda pagrieziens, kādā virzienā izbrauks. Ja neparāda, tie paši 150MAD. Paši smejas, ka zin, ka Eiropā ir savādāk, bet šādi var "plānu izpildīt" (aprunājos ar vienu posteni).
Vai par šo var sīkāk? Ja pareizi saprotu, Latvijā, iebraucot aplī nav nekas jārāda (bet drīkst rādīt labo, lai gan tas ir pašsaprotami), apļa iekšienē kaut kas jārāda tikai tad, ja maina joslas (loģiski), un izbraucot vienmēr labais (arī loģiski). Vai Marokā ir citādi? Kā es varu IEBRAUCOT parādīt, kurā virzienā es izbraukšu, ja virzienu parasti ir vairāk nekā divi?GatisK wrote: 18 Jan 2026 20:49 Arī apļos - iebraucot jārāda pagrieziens, kādā virzienā izbrauks. Ja neparāda, tie paši 150MAD. Paši smejas, ka zin, ka Eiropā ir savādāk, bet šādi var "plānu izpildīt" (aprunājos ar vienu posteni).
Par Latviju esi sapratis pareizi. Marokā jārāda iebraucot, ja izeja, kur brauksi ārā ir taisnā virzienā (nezinu cik precīzi viņi to mēra, bet domāju, ka pēc izjūtām), tad nerāda neko. Ja izbrauktuve ir pa kreisi no virziena kā iebrauc, tad jau iebraucot jārāda kreisais pagrieziens. Ja izbrauc pa labi, tad labais. Vispār - diezgan mulsinoši dabā, jo šad tad grūti saprast, ko īsti rādīt, ja aplis sarežģīts vai jāmanevrē tajā.
Mūkusalas aplis viņiem būtu ražīga vieta, tikai tur vairākas ekipāžas vajadzēs, lai skatītos, kas kur izbrauc. 
Maltā apļos arī tā rāda pagriezienus, kaut arī brauc pa kreiso pusi. Laikam daudz marokāņu tur dzīvo, jo mode esot ieviesusies ne pārāk sen un CSN nav ierakstīta.
Rādīt labo iebraucot, ja neplāno izbraukt 1. izbrauktuvē, ir diezgan dezinformējoši. Par laimi, tā mode pie mums izzūd.Orsons wrote: 19 Jan 2026 05:39 Latvijā, iebraucot aplī nav nekas jārāda (bet drīkst rādīt labo, lai gan tas ir pašsaprotami)
kā ar Vadītāju apliecību vai vakag starptautisko vai der EU parauga(LATVIJAS)?
Man derēja Latvijas, bet tas bija sen, varbūt kaut kas ir mainījies.
Kad rezervē online, tad pie dokumentiem ir redzams, ko konkrētā autonoma pieprasa. Ir valstis, kur tas ir atkarīgs no autonomas noteikumiem (kas, protams, ir muļķīgi).
Kad rezervē online, tad pie dokumentiem ir redzams, ko konkrētā autonoma pieprasa. Ir valstis, kur tas ir atkarīgs no autonomas noteikumiem (kas, protams, ir muļķīgi).
Pirms gada vēl derēja Latvijas. Bet kā jau minēts, katra autonoma var izdomāt savas prasības.
https://www.csdd.lv/starptautiska-vadit ... u-saraksts
Valstis, kurām saskaņā ar Vīnes Konvenciju ir jāatzīst Latvijas nacionālā parauga vadītāja apliecība (bez IDP apliecības).
Valstis, kurām saskaņā ar Vīnes Konvenciju ir jāatzīst Latvijas nacionālā parauga vadītāja apliecība (bez IDP apliecības).
- SapnuMedniece
- Ieraksti: 527
- Pievienojies: 01 Jun 2025 14:02
- Sazināties:
Šajā sarakstā ir arī Koreja, bet praksē tur neatzīst un, kad mums vēl nebija IDP, tad negribēja man dot auto (pēc kā arī sasūdzējos gan CSDD, gan ĀM, un saaģitēju forumā un tagad mums IDP beidzot ir). Ārpus ES un ASV, mans ieteikums ir taisīt IDP, ja negrib problēmas.Kikr wrote: 23 Feb 2026 10:41 https://www.csdd.lv/starptautiska-vadit ... u-saraksts
ASV (Floridā) sīkās (un lētās) autonomas arī var pieprasīt IDP. Īsti pamata tam nav, bet tas ir viens no veidiem, kā piespiest pasažieri paņemt autonomas apdrošināšanu. Ar apdrošināšanu drīkstēja arī bez IDP.
No otras puses, Karību salās, un Latīņamerikā nekad nav bijušas problēmas ar Latvijas apliecibu. Marokā arī nē. Ēģiptē gan vajag.
No otras puses, Karību salās, un Latīņamerikā nekad nav bijušas problēmas ar Latvijas apliecibu. Marokā arī nē. Ēģiptē gan vajag.
Lieta, kur Latvija atkal izceļas ne tik labā ziņā, ka ir valstis, kā Japāna, kas atbalsta tikai 1949.g. IDP, Lietuva un Igaunija var piedāvāt saviem iedzīvotājiem, gan 1949.g., gan 1968.g. IDP, bet Latvija tikai 1968.g. un atkal mēs esam apdalīti.
Var jau protams teikt, kāpēc jāatbalsta vecāks standarts, ja ir jaunāks, un pati Japāna vainīga, ka neatbalsta jauno standartu, bet nu, kāpēc nenākt pretī iedzīvotāju komfortam.
https://en.wikipedia.org/wiki/Internati ... ognize_IDP
Var jau protams teikt, kāpēc jāatbalsta vecāks standarts, ja ir jaunāks, un pati Japāna vainīga, ka neatbalsta jauno standartu, bet nu, kāpēc nenākt pretī iedzīvotāju komfortam.
https://en.wikipedia.org/wiki/Internati ... ognize_IDP
Dīvaini, tajā sarakstā ir lērums valstu, kas atbalsta tikai 1949. gadu un neatbalsta 1968., tai skaitā ASV un Kanāda un pat ES dalībvalstis. Tomēr tas netraucē tur braukt ar Latvijas tiesībām bez jebkādām IDP.
Jā, nu tā sanāk, ka teorētiski, ASV un Kanāda (tā pat kā Japāna) var atteikt izsniegt auto, ja pretī uzrāda LV 1968.g. IDP, jo paši šo konvenciju nav ratificējuši, bet tikai 1949.g., pieļauju, ka gan viss atkarīgs arī kā valstis skatās uz ES standarta tiesībām.
Runājot par pašu ES, mums ir iekšējais ES standarts un visas dalībvalists var braukt visās, pat ja IDP neatbilst, šajā gadījumā IDP nav nozīmes vispār.
Runājot par pašu ES, mums ir iekšējais ES standarts un visas dalībvalists var braukt visās, pat ja IDP neatbilst, šajā gadījumā IDP nav nozīmes vispār.
- SapnuMedniece
- Sazināties:
Varbūt toreiz, kā sarakstījām sūdzības ĀM/CSDD, lai ievieš IDP vispār, ir vērts tagad masveidā parakstīt par Japānu, ka nevaram nomāt un tomēr vajadzētu pievienoties? Jo tomēr Igaunija un Lietuva ir pamanījusies pievienoties arī 1949.gada konvencijai un ar viņu tiesībām var. Varbūt kāds grib sadzejot tekstu un varam vismaz aktīvākie biedri no šejienes caur latvija.lv uzrakstīt?
Vai bez Japānas ir vēl kādas valstis, kur nav reāli izīrēt ne ar Latvijas tiesībām, nedz arī ar Latvijas IDP?
No sarakstā minētajām, kas atbalsta tikai 1949. gadu, un nav ES/EEZ dalībvalstis, esmu bez ASV braucis arī Namībijā un Botsvanā, kā arī Trinidadā un Tobago, un tur vispār nebija problēmu ar Latvijas tiesībām.
Ēģiptē sen atpakaļ neizdevās tikt pie auto, jo tolaik Latvijā vispār nebija IDP, bet tagad skatos, ka tur arī tikai 1949. gads figurē, tātad, pēc loģikas, ar šodienas Latvijas IDP nebūtu līdzēts.
No sarakstā minētajām, kas atbalsta tikai 1949. gadu, un nav ES/EEZ dalībvalstis, esmu bez ASV braucis arī Namībijā un Botsvanā, kā arī Trinidadā un Tobago, un tur vispār nebija problēmu ar Latvijas tiesībām.
Ēģiptē sen atpakaļ neizdevās tikt pie auto, jo tolaik Latvijā vispār nebija IDP, bet tagad skatos, ka tur arī tikai 1949. gads figurē, tātad, pēc loģikas, ar šodienas Latvijas IDP nebūtu līdzēts.
- SapnuMedniece
- Sazināties:
Par citām nezinu, ir dzirdēti tikai standarta kukuļstāsti, bet Japāna izklausās pēc tās vienas, kur tiešām daudziem ir aktuāli braukt, un soctīklos pēdējos gados arī daudz stāstu, ka cilvēkiem nav izdevies paņemt auto un nav zinājuši.
-
celotaja
- Ieraksti: 117
- Pievienojies: 06 Jun 2025 14:52
- Atrašanās vieta: 2025: PBH,CCU,SIN,KUL,DEL,IST,STN,TFS,MEL,AKL,ZQN,CHC, FRA,LIS, TER,HOR,FLW,PDL,CDG,GCI,JER,AMS
Manuprāt tikai Japānā nevar iznomāt auto ar LV tiesībām vai IDP, tāpēc uz Japānu otreiz braukšu tikai tad, kad šis jautājums būs sakārtots. Man IDP ir prasījuši - Tunisijā, Jaunzēlandē, Taivānā un Korejā.
2026: BKK, IST, RIX, FRA, IAH, LIM, UIO, GPS, SCY, MAD, OTP
Šogad miera labad uztaisīju IDP, jo lasot forumos dažreiz ir neviennozīmīga informācija, par nepieciešamajiem dokumentiem ceļojot uz valstīm ārpus ES. Var būt gadījumi, ka autonoma iznomā un neprasa IDP, bet ja notiek kāds CSNg vietējā policija un amatapersonas var pieprasīt šādu dokumentu.