Lēti lidojumi Eiropa - Āfrika (2026)
- SapnuMedniece
- Ieraksti: 526
- Pievienojies: 01 Jun 2025 14:02
- Sazināties:
Re: Lēti lidojumi Eiropa - Āfrika (2025)
No Viļnas uz Seišelām https://www.fly4free.com/flight-deals/e ... eychelles/ 559 eur RT, maijs-jūlijs, LOT+Etihad. Rakstīts, ka tikai rokas bagāža.
- SapnuMedniece
- Sazināties:
Varbūt gluži par lētu šādu lidojumu nenosauktu, īpaši, ar visu vajadzīgo savienojumu no ARN uz CDG, bet galamērķis, kādam, iespējams, aktuāls (ja gribas visas valstis apmeklēt vai tamlīdzīgi - ceļojumu brīdinājumi tur spēkā vesela buķete): https://www.secretflying.com/posts/stoc ... roundtrip/ 480 eur no ARN RT, februāris-maijs.
- SapnuMedniece
- Sazināties:
No Oslo uz Namībiju no 324 eur martā ar Ethiopian: https://www.secretflying.com/posts/oslo ... roundtrip/
sanāk gan stipri daudz pārsēšanās, ja vēl kombinē uz turieni, bet ne tas vien kādreiz ir darīts
Ā, un vēl no Viļņas ir Keiptauna: https://www.secretflying.com/posts/viln ... roundtrip/ maijs-jūnijs no 393 eur.
sanāk gan stipri daudz pārsēšanās, ja vēl kombinē uz turieni, bet ne tas vien kādreiz ir darīts
Ā, un vēl no Viļņas ir Keiptauna: https://www.secretflying.com/posts/viln ... roundtrip/ maijs-jūnijs no 393 eur.
- SapnuMedniece
- Sazināties:
Lēti lidojumi Eiropa - Āfrika (2026)
Tēma labiem lidojumu piedāvājumiem uz Āfriku no citām Eiropas pilsētām (izņemot Rīgu).
- SapnuMedniece
- Sazināties:
Re: Lēti lidojumi Eiropa - Āfrika (2026)
Seišelas no vairākām Eiropas pilsētām no 466 eur RT ar Ethiopian, tātad, iekļauta soma, ēšana (lidmašīnas jaunas, vienīgi Adisabebā savienojumu ieteiktu izvēlēties vismaz 2, labāk 3h): https://www.fly4free.com/flight-deals/e ... lles-e466/
Mums tuvākā ir Varšava, bet sanāk 2 stopi (plus līdz Varšavai jātiek). Pieejamība līdz jūnijam.
Man vispār liekas, ka, ja varētu dabūt tādu Ethiopian uz Rīgu, tas būtu mega labs savienojumi mezgls ar visu Āfriku, bet laikam par ko tādu pagaidām tikai var sapņot.
P.S. izskatās, ka Amsterdamas lidojumam dažos variantos lētākais sanāk ar pirmo posmu ar vilcienu no Amsterdamas uz Briseli. Nez, 1X vai vienkārši sakritība? Nepētīju sīkāk degvielu piemaksas, bet varbūt kādam interesē papētīt.
Mums tuvākā ir Varšava, bet sanāk 2 stopi (plus līdz Varšavai jātiek). Pieejamība līdz jūnijam.
Man vispār liekas, ka, ja varētu dabūt tādu Ethiopian uz Rīgu, tas būtu mega labs savienojumi mezgls ar visu Āfriku, bet laikam par ko tādu pagaidām tikai var sapņot.
P.S. izskatās, ka Amsterdamas lidojumam dažos variantos lētākais sanāk ar pirmo posmu ar vilcienu no Amsterdamas uz Briseli. Nez, 1X vai vienkārši sakritība? Nepētīju sīkāk degvielu piemaksas, bet varbūt kādam interesē papētīt.
Ja biļetes pērk Ethiopian aplikācijā, cena sanāk tāda pati vai nedaudz zemāka, kā linkā caur Skyscanner. Protams, ka no pārvadātāja pa tiešo pirkt tad ir labāk.
Kādreiz viņiem bija 10% atlaide (salīdzinot ar mājaslapu), pērkot aplikācijā, nezinu, vai vēl spēkā, jo šobrīd mājaslapa man vispār negrib iet.
Kādreiz viņiem bija 10% atlaide (salīdzinot ar mājaslapu), pērkot aplikācijā, nezinu, vai vēl spēkā, jo šobrīd mājaslapa man vispār negrib iet.
Domāju, kas tas varētu būt saistīts ar Amsterdamas lidostas milzīgajiem nodokļiem, ja sākumā brauc ar vilcienu, tad laikam tie nav jāmaksā.SapnuMedniece wrote: 21 Feb 2026 09:08
- SapnuMedniece
- Sazināties:
Man sanāca pat lētāk, nekā no Briseles. Respektīvi AMS-BRU-ADD-SEZ lētāk, nekā bez AMS, kas liek domāt, ka tarifs jau tas pats. Bet es atmetu šoreiz domu braukt un nepētīju sīkāk.
Degvielas piemaksas tur ap 18eur. Nekas tur nesanāks. Lētāka cena no BRU saistīta ar izlidošanas nodokļiem.SapnuMedniece wrote: 21 Feb 2026 09:08
2026.
- SapnuMedniece
- Sazināties:
Tad gan. Bet tā vai tā, var pasapņot, ka kādu dienu Ethiopian varbūt varētu lidot tepat 
Šī ir visreālākā tālo galamērķu aviokompānija, kura vispār varētu sākt lidot uz Rīgu, jo tās politika uz Eiropas galamērķiem ir apvienot pasažierus no diviem galamērķiem, piemēram, šobrīd tai ir reisi Varšava-Vīne-Adisabeba, Kopenhāgena-Vīne-Adisabeba, Oslo-Stokholma-Adisabeba, Cīrihe-Milāna-Adisabeba, Porto-Madride-Adisabeba, Mančestra-Ženēva-Adisabeba vai Mančestra-Marseļa-Adisabeba.SapnuMedniece wrote: 21 Feb 2026 15:43 Tad gan. Bet tā vai tā, var pasapņot, ka kādu dienu Ethiopian varbūt varētu lidot tepat![]()
Līdz ar to Rīga lieliski varētu būt kā ekstra galamērķis kādam pietiekami jēdzīgam jaunam galamērķim Eiropā (piemēram, Berlīnei, Prāgai vai Budapeštai, varbūt arī Helsinkiem), jo Ethiopian savu tīklu Eiropā pakāpeniski paplašina.
Lidmašīnas viņiem labas, serviss arī un savienojumi pa visu Āfriku, ne tikai Seišelas un Zanzibāra. Turklāt Adisabebas lidostā ir pat tāds unikāls serviss kā launžs StarAlliance Silver biedriem (ja kādam tas ir aktuāli), ja tie lido ar Ethiopian.
- SapnuMedniece
- Sazināties:
Piekrītu, ka lidmašīnas labas (ja nebaida kādreizējās avārijas - tur varētu arī uzskatīt, ka mega pārbaudītas), ēdiens likās labs. Bet haoss Adisabebas lidostā bija tāds, pēc kura es sapratu, ka tādas Īstās Āfrikas apceļošanai es neesmu gatava vēl. Garākā starplaikā atpakaļceļā vēl nekas, bet ar īsu starplaiku turpceļā bija totāli čau. Vispār haoss sākās jau uz reģistrāciju. Tādu līšanu priekšā masveidā es nebiju redzējusi vēl nekur. Tā ka pagaidām šī lidosta manā sarakstā ir haosa etalons
bet galamērķi viņiem ir interesanti.
Vai tad Tev ADD bija jāiet ārā (kam, cik saprotu, ir vajadzīga vīza), ka varēji izbaudīt reģistrāciju?
Es caur to esmu lidojis tikai vienu reizi (precīzāk, divas, turp un atpakaļ), nekādu haosu nemanīju, laiks starp reisiem bija dažas stundas, visas iekāpšanas kartes telefonā, lidosta kā lidosta, bez jebkādām īpašām pazīmēm vai manipulācijām.
Es caur to esmu lidojis tikai vienu reizi (precīzāk, divas, turp un atpakaļ), nekādu haosu nemanīju, laiks starp reisiem bija dažas stundas, visas iekāpšanas kartes telefonā, lidosta kā lidosta, bez jebkādām īpašām pazīmēm vai manipulācijām.
- SapnuMedniece
- Sazināties:
Reģistrācija bija Dubaijā un tur bija totāls haoss pārējo pasažieru dēļ. Visiem citiem bija tā pa 10 čemodāniem. Bija divi reisi pēc kārtas, un uz otro vēl nelaida reģistrācijas zonā (man bija pirmais), knapi izdevās izspiesties līdz cilvēkam, kas ielaiž tur, un tikt rindā. Kur bija bardaks starp tiem, kam ir online check in un, kam nav (ja veic online check in, bija ne ta smagāka rokas bagāža, ne ta kaut kas tml), tur rindā izrādījās, ka stāv arī pa kluso ielīduši tie, kam ir nākamais reiss. Es tur stāvēju 2h un tiku pie lodziņa ar pēdējām minūtēm, kad bija vaļā reģistrācija, jo visu laiku apkārt bija pūlis, kas grūstījās, līda garām, viens otram paziņa. Tu vari pateikt vienam vai pieciem, lai nelien bez rindas, bet ne visiem.
Adisabebā uz drošības pārbaudi savienotajam reisam bija līdzīgi. Rindas nepastāvēja, bija tikai liela cilvēku masa, kur uz priekšu varēja tikt, tikai intensīvi spiežoties, un lienot pa priekšu. Nu un tur vēl visādas pērles bija. Varbūt tas bija tāds viens unikāls gadījums un man nepaveicās, bet iespaidu tas atstāja neizdzēšamu
Adisabebā uz drošības pārbaudi savienotajam reisam bija līdzīgi. Rindas nepastāvēja, bija tikai liela cilvēku masa, kur uz priekšu varēja tikt, tikai intensīvi spiežoties, un lienot pa priekšu. Nu un tur vēl visādas pērles bija. Varbūt tas bija tāds viens unikāls gadījums un man nepaveicās, bet iespaidu tas atstāja neizdzēšamu
-
celotaja
- Ieraksti: 117
- Pievienojies: 06 Jun 2025 14:52
- Atrašanās vieta: 2025: PBH,CCU,SIN,KUL,DEL,IST,STN,TFS,MEL,AKL,ZQN,CHC, FRA,LIS, TER,HOR,FLW,PDL,CDG,GCI,JER,AMS
Nu ja tādi sīkumi uz Tevi atstāj neizdzēšamu iespaidu, tad Tu tiešām neesi gatava Āfrikai 
2026: BKK, IST, RIX, FRA, IAH, LIM, UIO, GPS, SCY, MAD, OTP
- SapnuMedniece
- Sazināties:
Man prieks, ka no mana īsā ieraksta izsecināji tik sīki par situāciju, ka uzreiz spried tālāk 
-
celotaja
- Atrašanās vieta: 2025: PBH,CCU,SIN,KUL,DEL,IST,STN,TFS,MEL,AKL,ZQN,CHC, FRA,LIS, TER,HOR,FLW,PDL,CDG,GCI,JER,AMS
Vispār jau Tu to izsecināji pati, 26.februāra ziņā, citēju: "Bet haoss Adisabebas lidostā bija tāds, pēc kura es sapratu, ka tādas Īstās Āfrikas apceļošanai es neesmu gatava vēl."
- SapnuMedniece
- Sazināties:
Ir atšķirība, vai to saku es, vai man to saka
Daudzas pasaules lidostas piedzīvotas, bet tāds bardaks nav redzēts, un katru niansi neaprakstīju.
-
celotaja
Bet varbūt problēma ir Tavā domāšanā/uztverē, jo nedz man, nedz Orsonam, nedz citiem, kurus es pazīstu un, kuri ir lidoǰuši caur šo lidostu, tādi secinājumi un novērojumi nav bijuši?
Esmu bijusi padsmit Āfrikas valstīs un pagaidām ne par vienu es nevaru pateikt, ka tur bija tāaaaads haoss un bardaks, ka tas uz mani atstāja neizdzēšamu iespaidu
Ar šo es gribu tikai iedrošināt citus nebaidīties no ceļojumiem uz Āfriku, jo kas vienam šausmas un haoss, citam - piedzīvojums un dzīves sīkums 
- SapnuMedniece
- Sazināties:
Paldies par manas domāšanas analīzi, ņemšu vērā.
Meitenes, mieru, tikai mieru! Domāju, ka temats ir izsmelts, turpinām ar akcijām Āfrikas virzienā! 
- SapnuMedniece
- Sazināties:
Viļņa-Keiptauna ar vienu pārsēšanos Cīrihē no 475 eur, maijs-jūnijs: https://www.secretflying.com/posts/viln ... roundtrip/
Parīze - Mayote (DZA) 1690eur, biznesa klasē.
https://www.skyscanner.se/transport/fli ... ects=false
https://www.skyscanner.se/transport/fli ... ects=false
2026.