Kā rīkoties, ja aviokompānija pārceļ uz citu aliansi?

Atbildēt
Orsons
Ieraksti: 467
Pievienojies: 03 Jun 2025 09:22

Kā rīkoties, ja aviokompānija pārceļ uz citu aliansi?

Post no Orsons »

Šodien bija plānoti lidojumi RIX-CPH un CPH-IAD at SAS.

Vakar smuki iečekojos, pa nakti atnāk ziņa, ka mans lidojums ir atcelts, un piedāvā lidot RIX-FRA-IAD ar Lufthansu un United.

Atcēluši, maitas, lidojumu no Rīgas uz Kopenhāgenu, maršrutā, ko pirms divām dienām tikai uzsāka.

Tā kā SAS tagad ir Sky Team, bija plānot krāt punktus Flying Blue, un, iespējams, līdz gada beigām tiktu arī pie nākamā statusa.

Tagad sanāk lidot ar Star Alliance aviokompānijām, un, droši vien, Flying Blue nemaz nebūs iespēja pievienot. Vai man ir jēga mēģināt kaut ko vismaz dabūt, pievienojot Lufthansas Miles & More? Vai labāk nedarīt neko, un vēlāk prasīt SAS, lai manuāli pievieno trūkstošos statusa un parastos punktus? Ir vispār kāda cerība tādā veidā ko dabūt?
Profila attēls
SapnuMedniece
Ieraksti: 525
Pievienojies: 01 Jun 2025 14:02
Sazināties:

Re: Kā rīkoties, ja aviokompānija pārceļ uz citu aliansi?

Post no SapnuMedniece »

Manuprāt, iespēja dabūt Flying Blue iekšā nebūs. Star Alliance es personīgi LH kartē nekrātu, viņu degvielas piemaksas man liekas katastrofālas, neatmaksājas tos punktus atprečot, Mileage Plus United ir labāka, bet, konts jāizveido pirms lidojuma, varbūt, ja tajā pašā dienā vēl pagūs, izies cauri, vēlākam kontam retroclaim atteiks.
Orsons

Post no Orsons »

Bet savā ziņā tā ir cūcība, varbūt es speciāli rezervēju ar viņiem, lai sakrātu statusam, un, še tev, viens virziens nojūk, un nekas nepienākas!
Turklāt ar Star Alliance īpaši nav plānots ceļot, kā arī, nav ne jausmas, kādā rezervācijas klasē būs jaunā biļete, un, vai vispār kas pienākas. Vienreiz tā lidoju, biļetes bija stipri lētas, un beigās vispār neko neiedeva, tagad jau tāda mode, ka lētās biļetes pelna 0.

Flying Blue jau arī ir grūti kam derīgam sakrāt, bet tur vismaz ir iespēja pirkt biļetes par cash + points.
Buicis
Ieraksti: 194
Pievienojies: 02 Jun 2025 11:56

Post no Buicis »

Ar Lufthansu lidojot, visjēdzīgāk būtu krāt United.
Ar SAS, vai nu pašu eurobonusus vai Delta. Flying blue gan neesmu pētījis, bet man nepatīk krāt tur, kur punkti mēdz ar laiku dzēsties.
Un nav teaks, ka jaunajiem lidojumiem būs slikta klase. Man ir bijis, otrādi.
2026.
Profila attēls
SapnuMedniece
Sazināties:

Post no SapnuMedniece »

Orsons wrote: 11 Mar 2026 08:36 Bet savā ziņā tā ir cūcība, varbūt es speciāli rezervēju ar viņiem, lai sakrātu statusam, un, še tev, viens virziens nojūk, un nekas nepienākas!
Turklāt ar Star Alliance īpaši nav plānots ceļot, kā arī, nav ne jausmas, kādā rezervācijas klasē būs jaunā biļete, un, vai vispār kas pienākas. Vienreiz tā lidoju, biļetes bija stipri lētas, un beigās vispār neko neiedeva, tagad jau tāda mode, ka lētās biļetes pelna 0.

Flying Blue jau arī ir grūti kam derīgam sakrāt, bet tur vismaz ir iespēja pirkt biļetes par cash + points.
Par to gan es viņiem tāpat uzrakstītu, kas zina, varbūt piešķir tāpat. Viņi jau sistēmā redzēs to. Lidojums jau noticis? Pieprasīt samainīt uz pareizo aliansi nevar vairs?
Orsons

Post no Orsons »

Lidojums šodien. Teorētiski eksistēja RIX-AMS-CDG-IAD ar airBaltic/ AF, bet nu jau par vēlu, lai es paspētu tikt uz lidostu, turklāt tur ielidošana galamērķī būtu ~2 stundas vēlāk.

Viņu piedāvātajā variantā sanāk precīzi 3 stundas vēlāk (ja vispār paspēšu pārsēsties FRA pa 1 h 10 min), tad nu jātur īkšķi, lai nokavē vismaz minūti, lai būtu 600€ kompensācija. Zem 3 stundām viņi tiks cauri ar 300€.
Orsons

Post no Orsons »

Buicis wrote: 11 Mar 2026 09:09 Flying blue gan neesmu pētījis, bet man nepatīk krāt tur, kur punkti mēdz ar laiku dzēsties.
Flying blue punkti tagad ir derīgi neierobežotu laiku, ja vien 2 gadu laikā ir vismaz viena transakcija. Parasti tas nav grūti.

Par to atsūtīja e-pastu apmēram pirms mēneša.
Orsons

Post no Orsons »

Bingo! Vakar sākotnējam reisam bija jāielido galamērķī 18.15, jaunajam - 21.15. Izlidojām stipri laicīgi, un, par spīti spēcīgam pretvējam gājām uz rezultātu ~21.10, bet tad izrādījās, ka ceļā ir negaisa zona, un smuki uztaisījām pusstundas līkumu, reālais piezemēšanās laiks 21.38. Tagad 600€ gandrīz kabatā!
Kā tauta domā, kompensāciju prasīt jau tagad, vai pēc atgriešanās? Vēl jau atpakaļceļā viss kas var notikt, ka pēc tam neizrādās, ka par vienu biļeti tikai vienu pieprasījumu var iesniegt.

Atpakaļceļš gan tikai pēc 3 nedēļām.
Profila attēls
SapnuMedniece
Sazināties:

Post no SapnuMedniece »

Ja ir laiks tagad iesniegt, kāpēc gan ne?
Buicis
Ieraksti: 194
Pievienojies: 02 Jun 2025 11:56

Post no Buicis »

Ja lidojums bija RIX-IAD, vai tad tur nevajag kavēt virs 4h, lai būtu pilna kompensācija?
a) divas stundas vai ilgāk attiecībā uz 1500 kilometru vai mazāka attāluma lidojumiem vai
b) trīs stundas vai ilgāk attiecībā uz lidojumiem Kopienas iekšienē vairāk nekā 1500 kilometru attālumā un visiem citiem lidojumiem 1500 līdz 3500 kilometru attālumā, vai ari
c) četras stundas vai ilgāk attiecībā uz visiem lidojumiem, uz ko neattiecas a) vai b) apakšpunkts.

Te 7105km.
2026.
Orsons

Post no Orsons »

Sasodīts, Buicis mani jau atvēsināja, biju jau domājis, ka zinu regulu no galvas, bet nekā, pirmziemnieka kļūda. Būs jāsamierinās ar 50%.
Orsons

Post no Orsons »

Skatos, ka Miles & More programmā man ir iedevuši 125 jūdzes par īso lidojumu, un 6096 jūdzes par garo - tas ir vairāk, nekā faktiskais attālums starp pilsētām.

Pirms tam man kontā bija zem 200 jūdzēm par četriem lidojumiem kopā - tā kā kaut ko sakrāt, vienalga, nav iespējams.
Atbildēt