BOOKING notikusi globāla datu noplūde!

Atbildēt
Torrr
Ieraksti: 64
Pievienojies: 02 Jun 2025 20:15

BOOKING notikusi globāla datu noplūde!

Post no Torrr »

Man atnāca epasti no Booking pa 5 rezervācijam, ka nomainĩts pins.
Izrādās, ka notikusi globāla datu noplūde!
Tādēļ uzmanīgi izvērtējiet visus epastus, Whatsapp utt no Booking!

2026. gada 12. aprīlī Booking.com piedzīvoja klientu datu noplūdi.
Hakeri ieguva rezervācijas informāciju, viesu vārdus, e-pasta adreses, fiziskās adreses un tālruņu numurus. Viņi arī varēja piekļūt klientu sarakstei ar naktsmītņu pakalpojumu sniedzējiem.
Pakalpojums apgalvo, ka nekāda bankas kartes informācija vai cita maksājuma informācija netika apdraudēta.
Uzņēmums ir sācis sūtīt e-pastus skartajiem lietotājiem, brīdinot viņus, ka krāpnieki ir piekļuvuši viņu rezervācijas informācijai.
Piesardzības nolūkos Booking.com atiestatīja PIN kodus visām skartajām rezervācijām.
Uzņēmums apgalvo, ka situācija ir kontrolēta, taču stingri iesaka lietotājiem izvairīties no klikšķināšanas uz aizdomīgām saitēm, pat ja tās šķietami nāk no viesnīcas.
Pakalpojums pagaidām neatklāj precīzu skarto klientu skaitu vai pārkāpuma tehniskās detaļas.

https://www.theguardian.com/technology/ ... posed-data
Torrr

Re: BOOKING notikusi globāla datu noplūde!

Post no Torrr »

Raksta tulkojums: Naktsmītņu rezervēšanas vietne Booking.com cieta no datu noplūdes, kuras rezultātā "neautorizētas personas" piekļuva klientu informācijai.

Platforma paziņoja, ka tā "pamanīja aizdomīgu darbību, kurā neatļautas trešās personas piekļūst dažu mūsu viesu rezervācijas informācijai".
"Pēc šīs darbības atklāšanas mēs veicām pasākumus, lai to ierobežotu," teikts paziņojumā. "Mēs esam atjauninājuši šo rezervāciju PIN kodus un informējuši savus viesus."
Uzņēmums, kura galvenā mītne atrodas Amsterdamā, piedāvā vairāk nekā 30 miljonus naktsmītņu visā pasaulē un apgalvo, ka tas savieno "miljoniem ceļotāju" ar pieredzi, transportu un naktsmītnēm.
Booking.com atteicās atklāt, cik cilvēku ir cietuši no pārkāpuma. Uzņēmuma pārstāvis sacīja, ka "netika piekļūts nekādai finanšu informācijai". Uzņēmuma e-pastā skartajiem klientiem tika norādīts, ka hakeri, iespējams, ir piekļuvuši "noteiktai rezervācijas informācijai", kas saistīta ar klienta iepriekšēju rezervāciju.
"Pamatojoties uz mūsu līdzšinējo izmeklēšanu, iegūtā informācija var ietvert rezervācijas informāciju, vārdus, e-pasta adreses, pasta adreses, tālruņu numurus, kas saistīti ar rezervāciju, un jebkādu citu informāciju, ko jūs, iespējams, esat kopīgojis ar naktsmītni," teikts e-pastā. Šis ir jaunākais no virknes kibernoziegumu mēģinājumu vietnē Booking.com. Uzņēmums nesen savā platformā ir saskāries ar pieaugošu tiešsaistes krāpniecības gadījumu skaitu, kuros krāpnieki pieprasa maksājuma informāciju iepriekšējai autorizācijai vai verifikācijai pirms ceļojuma un pēc tam iekasē lielas summas.
Kubis
Ieraksti: 26
Pievienojies: 04 Jun 2025 16:05

Post no Kubis »

Ļoti interesanti ir tas, ka atsūtītie rezervācijas nummuri, kas ir izmainīti ir no jau izmantotām rezervācijām, bet nākamajām rezervācijām nekas nav mainījies, vismaz man.
Orsons
Ieraksti: 467
Pievienojies: 03 Jun 2025 09:22

Post no Orsons »

Datu noplūdes labošana booking stilā. Viņiem jau no senseniem laikiem viss notiek caur pakaļu.
DP
Ieraksti: 52
Pievienojies: 23 Jul 2025 14:05

Post no DP »

Kubis wrote: 14 Apr 2026 14:44 Ļoti interesanti ir tas, ka atsūtītie rezervācijas nummuri, kas ir izmainīti ir no jau izmantotām rezervācijām, bet nākamajām rezervācijām nekas nav mainījies, vismaz man.
Jaaa, man ari atnāca tikai vecajām rezervācijām, kas jau ir pagājušas. Un cik chekoju, tas "izmainitais" ir tas pats vecais.
Kads vispar kadreiz mužā ir jautājis pēc tā PIN? Pat rezervaciju reti prasa, vnk vardu, uzvardu uz viss.
zahuj
Ieraksti: 78
Pievienojies: 04 Jun 2025 16:02

Post no zahuj »

Nu PIN domāts, ka nelogojoties kontā, ar to var atvērt rezervāciju - arī datu zaglis tātad var to izdarīt.
2025: RIX HAM FRA SKG ATH CHQ BCN LHR MUC HEL KRK AMS HER
2026: RIX BGY WAW KRK ARN PEK HKG DAD
Edzus
Ieraksti: 38
Pievienojies: 04 Jun 2025 20:29
Atrašanās vieta: RIX
Sazināties:

Post no Edzus »

Booking turpina sūtīt e-pastus par uzlauztām rezervācijām un to, ka nomainīts PIN kods. Pirmais e-pasts bija par pagājušu rezervāciju 2026.gadā, tad par pagājušu rezervāciju 2025.gadā, bet nu jau pēdējais e-pasts par 2024.gadu :) . Gaidu tālāk par kādu 2023.gada rezervāciju :)
Profila attēls
SapnuMedniece
Ieraksti: 526
Pievienojies: 01 Jun 2025 14:02
Sazināties:

Post no SapnuMedniece »

FB redzēju ierakstu, ka arī Agoda rezervācijas ietekmētas.
Kubis
Ieraksti: 26
Pievienojies: 04 Jun 2025 16:05

Post no Kubis »

Pilnīgi jaunai rezervācijai ar pēc stundas jau sūta e-pastu un maina pinkodu arī 😀
wildd
Ieraksti: 29
Pievienojies: 04 Jun 2025 15:33

Post no wildd »

Es arī saņēmu epastu par 1 rezervāciju, no 2025.g., ka izmainīts PINS, jaunajām rezervācijām nav sūtīts. Katrā ziņā nepatīkams fakts, ka šāda datu noplūde notiek.
Kristinado
Ieraksti: 44
Pievienojies: 23 Jul 2025 19:22

Post no Kristinado »

Vai uz tiem e-pastiem kaut kā jāreaģē? Man vēl lietuviešu valodā kaut kādus e-pastus sasūtīja, nesaprotu, ko viņi no manis grib 😅
Profila attēls
SapnuMedniece
Ieraksti: 526
Pievienojies: 01 Jun 2025 14:02
Sazināties:

Post no SapnuMedniece »

Es tādās situācijās parasti nomainu sava konta paroli drošības labad. Bet uz pašiem e-pastiem, domāju, ka nekā.
zahuj
Ieraksti: 78
Pievienojies: 04 Jun 2025 16:02

Post no zahuj »

man, jāteic, neko nav sūtījuši.
2025: RIX HAM FRA SKG ATH CHQ BCN LHR MUC HEL KRK AMS HER
2026: RIX BGY WAW KRK ARN PEK HKG DAD
Torrr

Post no Torrr »

SapnuMedniece wrote: 15 Apr 2026 15:34 Es tādās situācijās parasti nomainu sava konta paroli drošības labad. Bet uz pašiem e-pastiem, domāju, ka nekā.
Iesaku Booking kontā uzlikt papildus 2.vertifikaciju , ja tas nav vēl izdarīts.
Atbildēt