Pārsēšanās Stambulā

Atbildēt
Annaram
Ieraksti: 32
Pievienojies: 25 Jul 2025 12:26

Pārsēšanās Stambulā

Post no Annaram »

Jautājumi par pārsēšanos Stambulā. Ja ielidoju no Rīgas un Stambulā man ir tik divas stundas pārsēšanās laika. Vai atkal no jauna ir jāiet drošības kontrole? Vai var pa taisno meklēt savu geitu uz nākamo lidojumu? Vai ir jāiet pa jaunam pasu kontrole un drošības kontrole?
Profila attēls
SapnuMedniece
Ieraksti: 528
Pievienojies: 01 Jun 2025 14:02
Sazināties:

Re: Pārsēšanās Stambulā

Post no SapnuMedniece »

Pirms gada, lidojot uz Maurīciju, nebija jāiet atkārtoti. Atpakaļceļā gan bija drošības kontrole. Divas stundas vajadzētu būt ok.
Orsons
Ieraksti: 469
Pievienojies: 03 Jun 2025 09:22

Post no Orsons »

Stambulā nav ne drošības, ne pasu kontroles, ja ielido no ES. Parasti gan pie tranzīta zonas sākuma stāv darbinieks, kas pārbauda iekāpšanas kartes, tā kā to gan vajag sagatavot. Bet tas laiku nepaņem gandrīz nemaz.
Atpakaļceļā, ja vien tas nav no ES (domāju, ka ASV un Kanāda arī ir pie izņēmumiem, bet pārbaudīts nav) gan būs drošības kontrole.
Annaram
Ieraksti: 32
Pievienojies: 25 Jul 2025 12:26

Post no Annaram »

Paldies par atbildēm.
Kad lidoju uz Uzbekistānu, manuprāt bija pasu kontrole, bet īsti precīzi neatceros un laiks arī bija vairāk toreiz. Tagad tik divas stundas starpā, tāpēc nedaudz noraizējusies esmu.
Orsons
Ieraksti: 469
Pievienojies: 03 Jun 2025 09:22

Post no Orsons »

Pasu kontrolei klasiskā izpratnē tur jebkurā gadījumā nav jābūt, jo Turcija ir tikai tranzīts, un robeža netiek šķērsota.
Varbūt, ka darbinieks, kas pārbauda iekāpšanas kartes prasīja arī pasi, lai gan drīzāk jau nē. Tas jebkurā gadījumā ir ātri un bez drūzmēšanās.
Atbildēt