airBaltic būs Economy Mini

Atbildēt
Orsons
Ieraksti: 514
Pievienojies: 03 Jun 2025 09:22

airBaltic būs Economy Mini

Post no Orsons »

Ar "personīgo mantu" 40x30x15 cm. Sasodīts, tik tālu nu esam!
https://www.airbaltic.com/en/before-you ... qBIk6VLQ1Q
Kas tur palicis at tiem Eiropas komisijas virzītajiem rokas bagāžas standartiem?
ekze
Ieraksti: 1
Pievienojies: 14 Apr 2026 10:30

Re: airBaltic būs Economy Mini

Post no ekze »

Cena skaidrs, ka paliks tāda pati 😑
vic
Ieraksti: 11
Pievienojies: 04 Sep 2025 09:31

Post no vic »

ekze wrote: 06 May 2026 13:18 Cena skaidrs, ka paliks tāda pati 😑
Tieši tā arī ir. Zemākā cena, kas vakar bija par "basic", nu ir par "mini".

Tomēr cenu atšķirība starp "mini" un "basic" šobrīd ir tikai 5 eiro, spriežot pēc tā, kas atrodams airBaltic lapā. Līdz ar to vismaz pagaidām šim nav īpaša nozīme.

Tālākos maršrutos - piemēram, uz Kanārijām, Portugāli, Turciju, Dubaju, kā arī uz Parīzi un Amsterdamu "mini" opcija vispār netiek piedāvāta. OK, tur jau arī mini cenas nemēdz būt.
Last edited by vic on 06 May 2026 14:15, edited 1 time in total.
Orsons

Post no Orsons »

Gan jai, ka paliks dārgāk vidēji. Degvielas cenas taču ceļas, un arī Ryanair izstājies no konkurences vairākos svarīgos maršrutos.
Interesanti, ka šīs biļetes varēs nopirkt tikai airBaltic vietnē vai pa telefonu. Pie aģentiem joprojām lētākās biļetes būs ar rokas bagāžu.
vic

Post no vic »

Orsons wrote: 06 May 2026 14:05 Gan jai, ka paliks dārgāk vidēji. Degvielas cenas taču ceļas, un arī Ryanair izstājies no konkurences vairākos svarīgos maršrutos.
Interesanti, ka šīs biļetes varēs nopirkt tikai airBaltic vietnē vai pa telefonu. Pie aģentiem joprojām lētākās biļetes būs ar rokas bagāžu.
Attiecībā uz aģentūrās pirktajām airBaltic biļetēm šobrīd vēl ir jāņem vērā arī tas, ka kopš marta beigām (pēc Dubajas reisu atcelšanas) airBaltic vairs nekādu servisu aģentūrās pirktajām biļetēm nenodrošina.

Savulaik reisa atcelšanas gadījumā bija iespēja vai nu vienoties par citu alternatīvu, vai, ja nekas alternatīvs īsti neder, saņemt parādzīmi (dāvanu karti), kuru varēja izmantot citu lidojumu iegādei airBaltic vietnē. Nu vairs tā nav. Lūdzu, vērsieties savā aģentūrā!

Aģentūru pakalpojumu izcenojumi kā lidojuma izmaiņu, tā atmaksas pieprasījumu apstrādei nu jau ir sasnieguši pat 50 eiro par biļeti. Līdz ar to atmaksas jautājumos par lētākajām biļetēm atgūt teju neko nevarētu, pat ja airBaltic kaut ko atmaksātu aģentūrai. Un par nodokļu atmaksu aģentūrā pirktai biļetei vispār vairs nav pat diskusijas, jo reti kad nodokļu summa uz biļeti ir lielāka par aģentūras komisijas maksu.

Apstākļos, ka aviokompānijai ir finanšu grūtības un it kā vajadzētu būt kaut kādai interesei par klientu saglabāšanu, šī ir visnotaļ savdabīga līdzšinējās pieejas maiņa. Tā vietā, lai klientam par apmaksātu, bet nesniegtu pakalpojumu piedāvātu izrakstīt parādzīmi aviokompānijas citu pakalpojumu iegādei, klients tiek atbrīvots kā no biļetes, tā no naudas, un gan jau ka dažkārt arī no vēlmes vispār atgriezties. Nez, kurš PR speciālists šo būs ieteicis.
Redzijss
Ieraksti: 38
Pievienojies: 11 Aug 2025 09:22

Post no Redzijss »

vic wrote: 06 May 2026 13:51
Tomēr cenu atšķirība starp "mini" un "basic" šobrīd ir tikai 5 eiro, spriežot pēc tā, kas atrodams airBaltic lapā. Līdz ar to vismaz pagaidām šim nav īpaša nozīme.
Nu tas gan jau pieradināšanas periodā, vēlāk atšķirība kļūs jūtamāka. Vēl varēs nopelnīt uz tiem, kas nebūs šīs izmaiņas pamanījuši un atbrauks uz lidostu ar ierastām līdz 8kg somām.
Orsons

Post no Orsons »

vic wrote: 06 May 2026 15:07
Orsons wrote: 06 May 2026 14:05 Gan jai, ka paliks dārgāk vidēji. Degvielas cenas taču ceļas, un arī Ryanair izstājies no konkurences vairākos svarīgos maršrutos.
Attiecībā uz aģentūrās pirktajām airBaltic biļetēm šobrīd vēl ir jāņem vērā arī tas, ka kopš marta beigām (pēc Dubajas reisu atcelšanas) airBaltic vairs nekādu servisu aģentūrās pirktajām biļetēm nenodrošina.

Savulaik reisa atcelšanas gadījumā bija iespēja vai nu vienoties par citu alternatīvu, vai, ja nekas alternatīvs īsti neder, saņemt parādzīmi (dāvanu karti), kuru varēja izmantot citu lidojumu iegādei airBaltic vietnē. Nu vairs tā nav. Lūdzu, vērsieties savā aģentūrā!

Aģentūru pakalpojumu izcenojumi kā lidojuma izmaiņu, tā atmaksas pieprasījumu apstrādei nu jau ir sasnieguši pat 50 eiro par biļeti. Līdz ar to atmaksas jautājumos par lētākajām biļetēm atgūt teju neko nevarētu, pat ja airBaltic kaut ko atmaksātu aģentūrai. Un par nodokļu atmaksu aģentūrā pirktai biļetei vispār vairs nav pat diskusijas, jo reti kad nodokļu summa uz biļeti ir lielāka par aģentūras komisijas maksu.

Apstākļos, ka aviokompānijai ir finanšu grūtības un it kā vajadzētu būt kaut kādai interesei par klientu saglabāšanu, šī ir visnotaļ savdabīga līdzšinējās pieejas maiņa. Tā vietā, lai klientam par apmaksātu, bet nesniegtu pakalpojumu piedāvātu izrakstīt parādzīmi aviokompānijas citu pakalpojumu iegādei, klients tiek atbrīvots kā no biļetes, tā no naudas, un gan jau ka dažkārt arī no vēlmes vispār atgriezties. Nez, kurš PR speciālists šo būs ieteicis.
Ar izmaiņām, protams, ir problēmas, bet, ja reiss atcelts un izlemts nekur nelidot, tad naudu vienmēr jāatdod, ja ne citādi, tad caur chargeback.

Bet tas, protams, ir nepatīkams jaunums, ka airBaltic vispār vairs nenodarbojas ar aģentūru biļetēm.
Vovi1974
Ieraksti: 19
Pievienojies: 04 Jun 2025 15:58

Post no Vovi1974 »

Orsons wrote: 06 May 2026 23:28

Ar izmaiņām, protams, ir problēmas, bet, ja reiss atcelts un izlemts nekur nelidot, tad naudu vienmēr jāatdod, ja ne citādi, tad caur chargeback.

Bet tas, protams, ir nepatīkams jaunums, ka airBaltic vispār vairs nenodarbojas ar aģentūru biļetēm.
Es iegādājos biļetes caur aģentūru, un izlidošanas laiks tika mainīts par 90 minūtēm. Pat tagad, kad apmeklēju Airbaltic vietni, man tiek lūgts apstiprināt izmaiņas vai izvēlēties alternatīvu lidojumu citā dienā.
Orsons

Post no Orsons »

Visticamāk, problēmas var būt tad, ja kāds maršruts tiek vispār likvidēts, un pasažieris grib pastāvēt uz savām tiesībām nonākt galamērķī.
Man arī šķiet, ka rezervācijai, kas pievienota airBaltic profilam, klasiski atļauj mainīt izlidošanas datumu un laiku +/- 2 nedēļu ietvaros.
Tas, ka to ļauj darīt jau pir 90 minūšu izmaiņām, patiesībā ir jaunums, parasti bija, ja nemaldos, 3 (varbūt 2?) stundas, lai vispār piedāvātu variantus.
vic

Post no vic »

Vovi1974 wrote: 07 May 2026 11:52
Es iegādājos biļetes caur aģentūru, un izlidošanas laiks tika mainīts par 90 minūtēm. Pat tagad, kad apmeklēju Airbaltic vietni, man tiek lūgts apstiprināt izmaiņas vai izvēlēties alternatīvu lidojumu citā dienā.
Šo airBaltic piedāvā, ja izmaiņas ir vismaz 60 minūtes. Tā izvēle ir pieejama, kamēr kāds nav apstiprinājis aviokompānijas piedāvātās izmaiņas. Aģentūrām, kurās es pēdējos gados esmu pircis biļetes, ir jau izveidoti roboti, kuri automātiski apstiprina izmaiņas uz tuvāko aviokompānijas ieteikto alternatīvo reisu, pat ja tas ir citā dienā. Un, ja tas pasažierim neder, tad aģentūra prasa maksāt par papildu servisa sniegšanu.

Ja nav noslēpums, kurā aģentūrā Tev ir pirkta biļete?
Vovi1974

Post no Vovi1974 »

vic wrote: 07 May 2026 14:19
Šo airBaltic piedāvā, ja izmaiņas ir vismaz 60 minūtes. Tā izvēle ir pieejama, kamēr kāds nav apstiprinājis aviokompānijas piedāvātās izmaiņas. Aģentūrām, kurās es pēdējos gados esmu pircis biļetes, ir jau izveidoti roboti, kuri automātiski apstiprina izmaiņas uz tuvāko aviokompānijas ieteikto alternatīvo reisu, pat ja tas ir citā dienā. Un, ja tas pasažierim neder, tad aģentūra prasa maksāt par papildu servisa sniegšanu.

budgetair.fr, tomēr interesanti, ka Airbaltic tīmekļa vietnes rezervācijā izmaiņu ziņošanas e-pasta adrese ir trip.com - ķīnieši.
Orsons

Post no Orsons »

Tā gluži nebūs, aģentūras tiešām mēdz apstiprināt izmaiņas bez pasažiera piekrišanas, lai gan parasti tas notiek uzreiz tikai minimālām izmaiņām (kuras tāpat nāktos apstiprināt bez variantiem). Būtiskām izmaiņām tomēr brīdina un aicina sazināties, bet, ja neko nedara, tad tiešām var apstiprināt aviokompānijas piedāvāto tuvāko alternatīvu. Bet, te nianse ir tāda, ka lētajām biļetēm pēc šīs apstiprināšanas vairs NEKO nevar mainīt, jo to neatļauj aviokompānijas noteikumi, tāpēc aģentūras interesēs nemaz nav tā steigties, jo pēc tam no pasažiera neko vairāk nepaņems.
vic

Post no vic »

Orsons wrote: 07 May 2026 15:20

Tā gluži nebūs, aģentūras tiešām mēdz apstiprināt izmaiņas bez pasažiera piekrišanas, lai gan parasti tas notiek uzreiz tikai minimālām izmaiņām (kuras tāpat nāktos apstiprināt bez variantiem). Būtiskām izmaiņām tomēr brīdina un aicina sazināties, bet, ja neko nedara, tad tiešām var apstiprināt aviokompānijas piedāvāto tuvāko alternatīvu. Bet, te nianse ir tāda, ka lētajām biļetēm pēc šīs apstiprināšanas vairs NEKO nevar mainīt, jo to neatļauj aviokompānijas noteikumi, tāpēc aģentūras interesēs nemaz nav tā steigties, jo pēc tam no pasažiera neko vairāk nepaņems.
No pasažiera jau paņemt tad, ja viņš izvēlas izmantot aģentūras servisu. Ja izmaiņas nav apstiprinātas, tad pasažieris pats var izdarīt savu izvēli aviokompānijas vietnē bez aģentūras iesaistes. Ja ir apstiprinātas, tad vairs neko nevar. Man tikko bija biļete uz lidojumu 30. aprīlī. Aviokompānija šo bija atcēlusi un kā tuvāko alternatīvu piedāvāja savu lidojumu 1. maijā, kas bija arī automātiski apstiprināts no aģentūras puses. Aģentūra (konkrētajā gadījumā rcg.se) piedāvāja, alternatīvas ir arī tāds pats tiešais lidojums 28. aprīlī (divas dienas agrāk par oriģinālo datumu) vai atmaksa. Katra no šīm izvēlēm ir par papildu maksu. Tad nu ir izvēle - vai nu piemaksā par izmaiņām, kuras arī Tev neder, jo nekas derīgāks no aģentūras puses piedāvāts netiek, vai saņem atmaksu, no kuras aģents ietur servisa maksu. Aviokompānija neko palīdzēt nevar (vai arī negrib), jo 1) biļete pirkta aģentūrā un 2) izmaiņas jau apstiprinātas. Un, tā kā izmaiņas apstiprinātas un tās Tev nepatīk, pats jaunu biļeti pērc uz sava rēķina un atmaksu par iepriekšējo biļeti saņem tikai daļēju, jo starpnieks no tās paņems savu daļu. AirBaltic gadījumā viņu iepriekšējā taktika vismaz izsniegt dāvanu kartes arī par neizmantotajām aģentūrās pirktajām biļetēm ļāva izvairīties no šādiem negribētiem aģentūru papildu pakalpojumiem. Šobrīd tas vairs nav iespējams. Tāpēc arī vēršu uzmanību uz papildu riskiem, kas var sagaidīt airBaltic biļešu turētājus, ja biļete ir pirkta aģentūrā un rodas izmaiņas lidojuma grafikā vai lidojums tiek atcelts.

Paldies Vovi1974 par norādi uz budgetair un trip.com, ka tur pirktās biļetes pārmaiņu gadījumā vēl ir menedžējamas pa tiešo aviokompānijā. Šīs aģentūras esmu izmantojis ļoti reti. Lai gan ar budgetair politiku saskāries esmu gan. Arī viņi par jebkādu atmaksu komisiju prasa, un gana lielu. Savulaik, jau diezgan sen, par neizmantotām biļetēm uz ASV, kas bija pirktas budgetair, bet kuras nevarējām izmantot, prasīju lidostu nodokļu atmaksu. Viņi neatmaksāja vispār neko, pasakot, ka viņu komisijas maksa ir augstāka par potenciālo atgūstamo nodokļu summu, kas toreiz bija kaut kādi 60 eiro par biļeti.
Rihards007
Ieraksti: 62
Pievienojies: 02 Jun 2025 12:31

Post no Rihards007 »

Airbaltic putra ar to MINI tarifu nepilnu nedēļu pēc ieviešanas.
Zvanot operatore saka ka ITEM nevar palielinat līdz Carry On, tiešsaistē gan piedāvā ITEM pa 25eur palielināt līdz 12kg carry on.
Vairākas OTA BT biļetes tirgo kā Carry on 55x40x23cm bet īstenībā ir ieklauts tas MINI tarifs (redzēs ko OTA darīs - savā galā kut ko izdarīs lai klients saņemtu solīto 55x40x23cm vai atcels rezervaciju).
MINI tarifs un BASIC šobrīd dažiem maršrutiem ir 5eur, dažiem 10eur
Profila attēls
SapnuMedniece
Ieraksti: 589
Pievienojies: 01 Jun 2025 14:02
Sazināties:

Post no SapnuMedniece »

Rihards007 wrote: 11 May 2026 09:26 Airbaltic putra ar to MINI tarifu nepilnu nedēļu pēc ieviešanas.
Zvanot operatore saka ka ITEM nevar palielinat līdz Carry On, tiešsaistē gan piedāvā ITEM pa 25eur palielināt līdz 12kg carry on.
Vairākas OTA BT biļetes tirgo kā Carry on 55x40x23cm bet īstenībā ir ieklauts tas MINI tarifs (redzēs ko OTA darīs - savā galā kut ko izdarīs lai klients saņemtu solīto 55x40x23cm vai atcels rezervaciju).
MINI tarifs un BASIC šobrīd dažiem maršrutiem ir 5eur, dažiem 10eur
Kā Tu redzi, ka OTĀ ir īstenībā mini?
Iepriekš ar Condor biļetēm atceros, ka bija tā, ka OTĀs rādījās, ka ir bagāža, bet praksē nebija, pēc tam varēja naudu dabūt atpakaļ, jo uz vietas lika piemaksāt. Man tikko ar United pazīstamiem cilvēkiem bija līdzīgi - biļetes pirku es, viņu lapā, man pat ekrānšāviņš bija, ka bagāža ir iekļauta, bet atceļam pie check in prasīja piemaksāt. Bija LH lidojums gan. Beidzās gan ar to, ka jau viss bija samaksāts, par bagāžu, labākām sēdvietām, bet streika dēļ pārlika uz citu kompāniju un pēc tam naudu atprasīja ta vai tā kā par nesaņemtu pakalpojumu, un nebija iespējas praksē pārbaudīt, kā tad tur ir šādā situācijā.
Rihards007
Ieraksti: 62
Pievienojies: 02 Jun 2025 12:31

Post no Rihards007 »

OTAs rāda ka ir 55x40x23cm bet patiesībā ir tikai ITEM, kad pārbaudi BT lapā. Jāuzmanās pērokot OTA jo būs ar viņiem tad jākasās, iespējams reklamācija jātaisa jo maldinošs produkts un saņem mazāk nekā par to ko esi maksājis.

Šobrīd no Rīgas bāzes MINI nav pieejams šādos maršrutos: AGP, AYT, AMS, BCN, DXB, EVN, FAO, FNC, HRG, LCA, LIS, LPA, OPO, SSH, TCI, TLV, IST, TBS, CDG bet ir vērts pārbaudīt pirms ko pērk.
Profila attēls
SapnuMedniece
Ieraksti: 589
Pievienojies: 01 Jun 2025 14:02
Sazināties:

Post no SapnuMedniece »

Rihards007 wrote: 11 May 2026 12:12 OTAs rāda ka ir 55x40x23cm bet patiesībā ir tikai ITEM, kad pārbaudi BT lapā. Jāuzmanās pērokot OTA jo būs ar viņiem tad jākasās, iespējams reklamācija jātaisa jo maldinošs produkts un saņem mazāk nekā par to ko esi maksājis.

Šobrīd no Rīgas bāzes MINI nav pieejams šādos maršrutos: AGP, AYT, AMS, BCN, DXB, EVN, FAO, FNC, HRG, LCA, LIS, LPA, OPO, SSH, TCI, TLV, IST, TBS, CDG bet ir vērts pārbaudīt pirms ko pērk.
Tad šobrīd ekrānšāviņi jātaisa visam pērkot, citu variantu nav.
Vovi1974

Post no Vovi1974 »

Orsons wrote: 06 May 2026 23:28

Šodien airBaltic atcēla biļeti, kas iegādāta caur BudgetAir. Man izdevās mainīt atcelto lidojumu caur airBaltic vietni uz Turkish lidojumu ar BT kodu, bet tagad jau pusi dienas nevaru piekļūt rezervācijai airBaltic vietnē, lai gan BudgetAir man atsūtīja jaunas biļetes.
Atbildēt