Ceļojuma ķibele.

Atbildēt
Buicis
Ieraksti: 219
Pievienojies: 02 Jun 2025 11:56
Atrašanās vieta: RIX.

Ceļojuma ķibele.

Post no Buicis »

Gribēju pajautāt jūsu viedokli, pa to ko un kam prasīt lai kompensē, atmakā, vai kā citādi?
Ceļiojums uz Azoru salām. Visi lidojumi pirkti atsevišķās biļetēs. Ir Swed zelta kredītkartes apdrošināšana.
a, 1. Posms RIX-LIS. Tur viss kārtībā.
b, 2. posms LIS-PDL ar TAP. Lidmašīna nespēj nolaisties PDL miglas dēļ un atgriežas atpakaļ LIS. Tiek piešķirts jauns lidojums pēc divām dienām. Šis, jaunais lidojums, kavē izlidošanu par vairāk kā 3h. PDL ielido 2h 40min vēlāk, kā plānots.
Vai TAP ir janodrošina kaut kas, saistībā ar lidojuma pārcelšanu miglas dēļ. Ēšana, transfērs nakšnošana? Man nav īsti skaidrs, jo no TAP skata punkta, izlido no mītnes zemes. Ja TAP neko nenodrošina, tad cik saprotu var prasīt apdrošinātājiem papildus izmaksas?
Par jaunā lidojuma kavēšanos laikam var prasīt kompensāciju no TAP? 1452km. Vairāk kā divas stundas. 250eur?
c. 3. Posms PDL-HOR. Iekšējais reiss ar Sata. Reiss tiek nokavēts, jo vinam bija jaizlido tanī dienā, kad bija plānots ielidot PDL. Un zūd jēga lidot uz HOR, jo atpakaļ lidojums HOR-PDL bija plānots pēc divām dienām. Kas nu sanāk tā diena kad ierodas PDL. Tiek zaudētas Avio biļetes PDL-HOR-PDL, Viesnīca 2 naktis un auto īre. Šo laikam var prasīt Swed lai atmaksā? Lai gan ir jautājums vai vispār tas reiss PDL-HOR bija, jo PDL taču bija migla? Un laikam jaskatās cik jabūt laikam starp nesavienotiem lidojumiem, lai Swed segtu.

Vārdu sakot: daudz jautājumu un maz atbilžu.
2026. RIX, WAW, SKG, VCE, LYS, CPH.
Orsons
Ieraksti: 514
Pievienojies: 03 Jun 2025 09:22

Re: Ceļojuma ķibele.

Post no Orsons »

Tev taču Portugāle nav mītnes zeme, tā kā par tām divām dienām TAP ir jānodrošina viss, kas pienākas - pamatā viesnīca un ēdināšana, transfērs. Regulā vispār nav ne vārda par mītnes zemi, pat, ja Tu būtu portugālis, Tev Lisabonas lidosta varbūt ir 300 km no mājām - viesnīca jānodrošina.

Nu, ar to kompensāciju par reisu pēc divām dienām - it kā pienāktos, bet saskaņā ar tiesas spriedumiem, ne tieši no regulas teksta. Es īsti nezinu, kā tur ar tām stundām, regulā tiešām ir 2/3/4 h atkarībā no reisa tipa un garuma, bet, vai ar. 2 h pietiek, lai reisa kavēšanos pielīdzinātu atcelšanai - neesmu drošs. Varbūt kāds var pakomentēt sīkāk, cik stundu kavēšanos tiesa sāk pielīdzināt atcelšanai.
Par otro reisu, un zaudēto viesnīcu otrajā salā droši vien, ka jāprasa no apdrošinātāja, citu opciju es tur nesaskatu.
Profila attēls
SapnuMedniece
Ieraksti: 589
Pievienojies: 01 Jun 2025 14:02
Sazināties:

Post no SapnuMedniece »

5h kavējums pielīdzināms atcelšanai.
Es domāju, ka miglas izlidošanas kavējumu viņiem ir jānodrošina aprūpe - ēšana, viesnīca, transports uz viesnīcu un lidostu. Viņi varbūt kaut ko teiks par mītnes zemi (un cik dzirdēts, TAP nav šausmīgi naski uz kompensāciju izmaksāšanu), bet vajadzētu izmaksāt. Ja atsakās, tad pie apdrošinātāja/ portugāļu PTAC. Vai Rihardam nebija liela pieredze ar TAP kompensācijām?
Par jauno 2.40h kavējumu, tur laikam jāskatās, no vienas puses, zem 3h, var samazināt kompensāciju uz pusi, jo zem 1500km, bet tas laikam tikai, ja reroute, man tā puses nianse nekad nav bijusi līdz galam skaidra. Šajā gadījumā gan reroute no oriģinālā, kas jau 2 dienas kavē. Es teiktu, ka jāpiesakās ir, ja viņi pateiks, ka puse pienākas, nu ok. Jāprasa viss.
Par zaudēto lidojumu prasītu neatceļamās izmaksas Swedbank. Viņi gan jau prasīs parādīt, ko izdevās atgūt (piemēram, nodokļus), bet šis nu izklausās pilnīgi pēc viņu ceļojumu ķibeles seguma. Galu galā, sedz risku nesavienotiem lidojumiem, un šis ir nokavēts savienojums.
Buicis
Ieraksti: 219
Pievienojies: 02 Jun 2025 11:56
Atrašanās vieta: RIX.

Post no Buicis »

Kur var swedbankas noteikumos atrast, ka būtu pieminēts par nesavienotiem lidojumiem? Nekādi nevaru atrast. Agrāk škiet ka kaut kas tāds bija.
2026. RIX, WAW, SKG, VCE, LYS, CPH.
Profila attēls
SapnuMedniece
Ieraksti: 589
Pievienojies: 01 Jun 2025 14:02
Sazināties:

Post no SapnuMedniece »

Viņiem pie izņēmumiem ir, ka nesedz, ja nav ņemts vērā minimālais laiks atbilstoši lidostu vai aviokompāniju noteikumiem, bet es nezinu, vai var pieņemt, ka tas nozīmē, ka pretējā gadījumā noteikti sedz. Droši vien, kā parasti, jāsniedz iekšā un jāskatās, ko atbildēs!
Atbildēt