Varbūt off topic, bet... Nez vai Kaboverde tagad nepiedzīvos lielu tūristu pieplūdumu tuvāko dažu gadu laikā pēc tik laba starta Pasaules futbola čempionātā. Tiem kas nezina - neizšķirti ar Spāniju, Urugvaju un Saūda Arābiju un knaps zaudējums Argentīnai papildlaikā izslēgšanas spēlēs. Valsts atpazīstamība pasaulē pilnīgi noteikti ir pieaugusi, par to nu nav šaubu.
Drusku no blakus tēmas, bet lasīju, ka Skotijā stipri pieauga tūristu skaits pēc Mela Gibsona filmas Drošsirds / Braveheart (lai gan tā absolūti neatbilda vēsturiskajai patiesībai; ne gluži tik traki kā Nameja gredzens, bet tajā virzienā)...
Kaboverde
-
viestursp1
- Ieraksti: 38
- Pievienojies: 07 Jun 2025 08:56
Re: Kaboverde
Braukšu uz Sao Vicente un Sao Antanao oktobra sākumā. Ja atcerēšos, došu ziņu, cik daudz tūristu tad ir šajās 2 salās pēc Pasaules futbola čempionāta. Gadus četrus atpakaļ biju Boa Vista un pārsteidza brīnišķīgi garās un gandrīz tukšās pludmales, tiklīdz paej nedaudz nost no Vila de Sal Rei (galvenā kaut cik apdzīvotā pilsētele salā). Milzīgi daudz tūristu bija tikai pludmalē pie Hotel RIU ALL INCLUSIVE viesnīcas. Cerams, ka tūristu pūļi vismaz līdz oktobrim nesabojās šo brīnišķīgo un tukšo smilšu pludmaļu paradīzi. Pagaidām uz turieni tikpat kā nav regulāro lidojumu, jo tos nodrošina tikai TAP Portugal, Easy Jet, Cabo Verde airlines un Transavia. Pa ziemu - vēl daži čarternieki.
Kādu maršruta savienojumu izvēlējies un cik cipars sanāca? Es jau kādu laiku skatos to virzienu un Easy Jet izmet ļoti labas cenas, bet kaut kā nesakrīt man labi savienojumi, jo esmu ierobežot datumos.
Tieši iegāju apskatīties un šodien ielikt no Amsterdamas: https://www.secretflying.com/posts/amst ... roundtrip/
Vēl no Milānas var kaut ko zem 200€ sakombinēt.
Vēl no Milānas var kaut ko zem 200€ sakombinēt.
Last edited by runcels23 on 04 Jul 2026 20:24, edited 1 time in total.
Es šim virzienam laiku pa laikam uzmetu aci, un priekš mums problēma ir tā, ka izlidošana no Eiropas (Amsterdamas, Parīzes u.t.t.) vienmēr ir agri no rīta, un atgriešanās vēlu vakarā. Tas nozīmē, ka savienojuma pilsētā jāpavada nakts abos virzienos. Arī šis EasyJet piedāvājums no Amsterdamas nav nekāds izņēmums.
-
viestursp1
Izvēlējos EASY JET no Lisabonas uz Sao Vicente (127 EUR/RT, pirkts 2025.gada novembrī) + BT RIX-LIS vienā virzienā (102 EUR, akcijas laikā, pirkts pie aģenta), atpakaļ - LIS - VNO ar BT pa 155 EUR. Kopā sanāk 385 EUR par aviobiļetēm + viesnīcas Lisabonā abos galos un Viļņā atceļā, jo gan Lisabonā, gan Viļnā ielidošana ap plkst. 23.00. Pluss - no Lisabonas daudz īsāks lidojums - tikai 4 st.25 min. Mīnuss - lidojumi no RIX un VNO uz LIS nav katru dienu un ielido un izlido dienas otrā pusē, bez nakšņošanas nesanāks.runcels23 wrote: 04 Jul 2026 19:56 Kādu maršruta savienojumu izvēlējies un cik cipars sanāca? Es jau kādu laiku skatos to virzienu un Easy Jet izmet ļoti labas cenas, bet kaut kā nesakrīt man labi savienojumi, jo esmu ierobežot datumos.
-
viestursp1
Jā, un turpceļā skatos vēl vienu dienu Lisabonas apkārtni, jo lidojums no RIX ir sestdien, bet uz Kabo Verdi - pirmdien. Amsterdamā, cik nācies nakšņot, viesnīcu cenas vienmēr ir "kosmoss".
- SapnuMedniece
- Ieraksti: 642
- Pievienojies: 01 Jun 2025 14:02
- Sazināties:
Šodien jau ārzemju satura veidotāju lapās (nesaistītās ar futbolu), redzēju komentārus, ka pēc spēles esot sagūglējuši un izskatās pēc labas vietas ceļojumam. Tā ka vismaz daļai noteikti šī vieta ir tagad zināmāka!kristoff wrote: 04 Jul 2026 14:34 Varbūt off topic, bet... Nez vai Kaboverde tagad nepiedzīvos lielu tūristu pieplūdumu tuvāko dažu gadu laikā pēc tik laba starta Pasaules futbola čempionātā. Tiem kas nezina - neizšķirti ar Spāniju, Urugvaju un Saūda Arābiju un knaps zaudējums Argentīnai papildlaikā izslēgšanas spēlēs. Valsts atpazīstamība pasaulē pilnīgi noteikti ir pieaugusi, par to nu nav šaubu.
Drusku no blakus tēmas, bet lasīju, ka Skotijā stipri pieauga tūristu skaits pēc Mela Gibsona filmas Drošsirds / Braveheart (lai gan tā absolūti neatbilda vēsturiskajai patiesībai; ne gluži tik traki kā Nameja gredzens, bet tajā virzienā)...
Kad bija Kirasao spēle, man Latvijā bloga rakstam par Kirasao nenormāli uzkāpa apmeklējums.
-
viestursp1
Vēl nemaz neesot Sao Antanao varu noziņot, ka, neesot Sao Antanao, salas ainaviskākajā daļā (Ponta do Sol) labākās viesnīcas jau tagad pat uz oktobra vidu ir pilnībā izpārdotas. Kaut cik normāliem apartamentiem cenas jau tagad kosmiskas un krietni "pārsit" Rietumeiropas lielpilsētu cenas un Kanāriju cenas ZS un Jaungada periodā. Ap 150-170 EUR/nakts ir gana lēti, ja negrib nakšņot kaut kādā pažobelē. Labi, ka tur jānakšno tikai 3 naktis.
10 gadus atpakaļ biju apmetusies Aldea Manga Sao Antanao. Ļoti patika, esmu atgriezusies tur vēlvienreiz. Gleznaina vieta, ērti, lai kājām dotos uz vulkāna u.c. takām vai uz otru pusi lejā uz Paul.
Diemžēl izskatās, ka viņi ir pārtraukuši ēdināšanas pakalpojumu uz vietas, tas gan ir nepatīkami. Nebija dārgi, bet tas bija sen
https://www.aldeia-manga.com
Diemžēl izskatās, ka viņi ir pārtraukuši ēdināšanas pakalpojumu uz vietas, tas gan ir nepatīkami. Nebija dārgi, bet tas bija sen
https://www.aldeia-manga.com