Maroka Vilciens vai auto

kk
Ieraksti: 36
Pievienojies: 02 Jun 2025 16:40

Re: Maroka Vilciens vai auto

Post no kk »

SapnuMedniece wrote: 29 Jul 2026 12:36 Labdien,
Ar cieņu,
Noteikti uzrakstīšu. Ļoti interesē CSDD atbilde. Pirms dažiem gadiem rakstīju viņiem par iekšējo ūdeņu atpūtas kuģu tiesībām, ko Latvija izsniedz/neizsniedz ļoti specifiskā veidā. T.i. sākumā it kā izsniedz, bet paaugstinot kvalifikāciju uz jūru, iekšējie ūdeņi no tiesībām pazūd. Atbildes termiņa pēdējā dienā man personīgi piezvanīja par šo jautājumu atbildīgais ierēdnis un mēģināja pierunāt, lai šo jautājumu vairs necilāju. Un, ja man būšot konkrēta vajadzība, izsniegšot izziņu par to, ka LV okeāna tiesības ietver arī iekšējos ūdeņus (kaut gan patiesībā Eiropas iekšējie ūdeņi vispār ir atsevišķa pasaule). :D

Bet, ja vēl kāds paraugu izmantos: latviešu valodā aiz sveiciena liek izsaukuma zīmi, nevis komatu. Un aiz "ar cieņu" vispār neko neliek ;)
zahuj
Ieraksti: 106
Pievienojies: 04 Jun 2025 16:02

Post no zahuj »

Un teikuma beigās liek dzeltenu ģīmīti, nevis punktu?
2026: RIX BGY WAW KRK ARN PEK HKG DAD LHR
2025: RIX HAM FRA SKG ATH CHQ BCN LHR MUC HEL KRK AMS HER
kk
Ieraksti: 36
Pievienojies: 02 Jun 2025 16:40

Post no kk »

zahuj wrote: 04 Aug 2026 22:03 Un teikuma beigās liek dzeltenu ģīmīti, nevis punktu?
Sarakstē ar personām, kuru vārdus raksta ar mazo burtu, pieturzīmes izmanto pēc garastāvokļa. Bet, oficiālās vēstulēs iestādēm, turas pie gramatikas cik vien prot.
P.S. Posts ar to, kā angļu valoda mūs pārņem.
Māris
Ieraksti: 6
Pievienojies: 28 Nov 2025 10:20

Post no Māris »

Vispār man tie mēģinājumi amputēt komatu pēc "ar cieņu" nešķiet jēdzīgi. Gaidu, kad nāks cita valodnieku paaudze, kas šo atcels. Es "ar cieņu" semantiski uztveru kā iespraudumu, līdz ar to komatu lieku un likšu.

Vai nu tad vispār neliekam komatus nekur, ja nākamais vārds tiek pārnests uz jaunu rindu.

Piemēram
šādi.
Atbildēt