Lidojumu atcelšana 24h laikā

Atbildēt
Profila attēls
Lelle
Ieraksti: 37
Pievienojies: 24 Jul 2025 06:32

Lidojumu atcelšana 24h laikā

Post no Lelle »

Man pašai tas bija pārsteigums, ka Ryanair var mainīt nepareizi nopirktu lidojumu uz citiem datumiem un pat vispār citiem virzieniem 24h laikā bez maksas un Norwegians atļauj 24h laikā vispār atcelt lidojumus ar pilnu atmaksu. Sen nebiju ar norwegian lidojusi,tāpec tas man jaunums. Un ar Ryanair nesen sanāca,ka nopirku uz nepareizajiem mēnešiem, bet visu samainīju, nācās 1 centu piemaksāt.
Redditā lasīju, ka ASV lidojumiem 24h atcelšanas politika ir obligāta.
https://media.uk.norwegian.com/news/nor ... tee-431738

Chat Gpt dod tādu info, palabojiet, ja tomēr nav pareizi:
### ✈️ **24 stundu atcelšanas politika aviokompānijām no Rīgas (RIX)**

*(Piezīme: Šāda politika **ir obligāta ASV**, ja lidojums sākas vai beidzas ASV un biļete iegādāta vismaz 7 dienas pirms izlidošanas.)*

-
✅ **Norwegian

✔️ 24h pilna atmaksa visiem tarifiem (LowFare, LowFare+, Flex)
❗ Atcelšanai jānotiek vismaz 24h pirms lidojuma
💬 Elastīga un klientam draudzīga politika

✅ **Ryanair**

❌ Nav 24h atcelšanas ar atmaksu
✔️ 24h bezmaksas korekcijas: datumi, virziens, nelielas vārda kļūdas
💬 Praktiski, ja kļūdaini rezervēts virziens vai datums

❌ **airBaltic**

❌ Nav 24h atcelšanas ar atmaksu
✔️ Vārda kļūdu labošana 24h laikā
💬 Atmaksa tikai ar dārgākiem tarifiem (Classic/Flex)

❌ **Wizz Air**

❌ Nav bezmaksas atcelšanas
✔️ Viena bezmaksas vārda korekcija
💬 Izmaiņas un atcelšana – tikai par maksu

✅ **Lufthansa**

✔️ 24h bezmaksas atcelšana ar pilnu atmaksu
💬 Der arī Economy Light tarifiem, ja rezervēts tieši pie Lufthansa

✅ **Finnair**

✔️ 24h atcelšana bez maksas, ja rezervēts pie Finnair
💬 Der visiem tarifiem

✅ **KLM / Air France**

✔️ 24h atcelšana bez maksas tiešām rezervācijām
💬 Attiecas arī uz lētākajiem tarifiem

✅ **Turkish Airlines**

✔️ 24h atcelšana pieejama
💬 Jārezervē caur oficiālo mājaslapu

✅ **SAS (Scandinavian Airlines)**

✔️ 24h bezmaksas atcelšana tiešajām rezervācijām
💬 Der arī lēto tarifu rezervācijām

❓ **LOT Polish Airlines**

✔️ Piedāvā 24h atcelšanu dažiem tarifiem
💬 Ieteicams pārbaudīt konkrētā pirkuma brīdī

📌 ASV noteikumi:

Saskaņā ar **ASV Transporta departamenta noteikumiem**, visiem lidojumiem uz/no ASV **aviokompānijām ir pienākums ļaut bez maksas atcelt biļeti 24 stundu laikā**, ja tā iegādāta vismaz 7 dienas pirms izlidošanas.

💡 **Padoms ceļotājiem:**
Vienmēr rezervē tieši pie aviokompānijas, lai izmantotu 24h atcelšanas priekšrocības – trešās puses (piemēram, eDreams, Kiwi, Trip.com) šo iespēju var nepiedāvāt!
Orsons
Ieraksti: 469
Pievienojies: 03 Jun 2025 09:22

Re: Lidojumu atcelšana 24h laikā

Post no Orsons »

Izskatās samērā korekti, protams, par pilnīgi visām minētajām aviokompānijām nezinu, bet vairumam atbilst.
Profila attēls
SapnuMedniece
Ieraksti: 528
Pievienojies: 01 Jun 2025 14:02
Sazināties:

Post no SapnuMedniece »

Pavasarī rezervēju lidojumu ar British Airways un arī bija 24h atcelšanas iespēja, nākamajā dienā pārbaudīju, vai cena nav mainījusies. Ja būtu, tad atceltu un rezervētu pa jaunu.
mandm
Ieraksti: 17
Pievienojies: 23 Jul 2025 17:03

Post no mandm »

SK maina savu politiku: SAS will as of August 27, 2025, remove the 24h cancellation policy.
Exception is tickets purchased in the US more than 7 days prior to departure, where fare rules will be applied as per the legal requirements.

Pērkot pie aģentūras caur Amadeus rezerevētās biļetes ir atceļamas līdz biļetes izdrukāšanas dienas beigām 23:59.
Orsons

Post no Orsons »

Es savulaik nepareizi nopirktu biļeti pie Edreams arī varēju atcelt 24 stundu laikā. Bija gan jāzvana, un drošības pēc zvanīju uz Amerikas numuru, kur 24 h atcelšana pienākas pēc likuma.
Profila attēls
SapnuMedniece
Ieraksti: 528
Pievienojies: 01 Jun 2025 14:02
Sazināties:

Post no SapnuMedniece »

Orsons wrote: 24 Jul 2025 10:56 Es savulaik nepareizi nopirktu biļeti pie Edreams arī varēju atcelt 24 stundu laikā. Bija gan jāzvana, un drošības pēc zvanīju uz Amerikas numuru, kur 24 h atcelšana pienākas pēc likuma.
Tas vispār labs padoms, jo tur kāds var nenočekot, no kurienes un uz kurieni lido, pieņemot, ka amerikāņu klients un tad jau viss skaidrs.
Orsons

Post no Orsons »

Atcerējos, ka mans puika nesen nopirka vienvirziena biļeti no Taizemes uz Rīgu caur Edreams (pēc tam, kad bija nogulējis sākotnējo reisu). Tomēr pēc tam, kad es viņu apgaismoju, ka viņa atpakaļceļš arī būs atcelts, viņš izlēma biļeti atcelt, ko 24 stundu laikā viegli varēja izdarīt Edreams mājaslapā caur "manage my booking". Lai gan šī nebūt nav mana mīļākā OTA, tomēr 24 stundu atcelšana viņiem tātad oficiāli ir, neatkarīgi no virziena.

Jāpiebilst, ka nopirktā biļete bija ar izlidošanu pēc 2 vai 3 dienām, precīzi nepateikšu. Bet noteikti mazāk par 7 dienām, kas ir ierakstīts ASV likumā.
Atbildēt