Auto noma ārpus darba laika (Melnkalne)

Profila attēls
Lelle
Ieraksti: 37
Pievienojies: 24 Jul 2025 06:32

Auto noma ārpus darba laika (Melnkalne)

Post no Lelle »

Mūsu lidojums no Tivatas lidostas ir agri no rīta, un auto būtu jānodod ap 7:00, bet redzu, ka lielākajai daļai auto nomu darba laiks sākas tikai 8:00.

-Vai ir risks, ka nobukojot auto, vēlāk izrādās, ka tik agri atdot nav iespējams, vai arī tas vienmēr tiek risināts kā maksas pakalpojums?

-Cik parasti maksā auto nodošana ārpus darba laika, ja tāda iespēja vispār tiek piedāvāta? Caur discover vai rentalcars neredzu, cik maksā šāda opcija un vai ir pieejama..

-Kā uzzināt, vai konkrētā nomā ir pieejama atslēgas iemešana “key box” veidā?

Sen atpakaļ Spānijā esam izmantojuši šo "key drop" opciju, bet tagad ir bažas par iespējamām vēlākām “izdomātām skrambām” un nepatīkamiem pārsteigumiem rēķinā, jo neviens klātienē nepārbauda auto nodošanas brīdī.

-Ja kādam ir konkrēti ieteikumi par uzticamām auto nomām Tivatā, ļoti priecāšos arī par tiem! :)

-Pēc Tiktoka spriežot, Tivatas lidostā ir mega bardaks uz izlidošanu, visi spiežas ka siļķes mucā dažos kvadrāmetros..es ceru,ka septembra sākumā vairs tā nebūs..Iesaka ārāk nenākt,jo,kad tuvojas reisa izlidošana, visus sauc un laiž pa priekšu tam bardakam. Es jau sāku baidīties. Varbūt ir kādam pieredze, kā bija..🫠
Last edited by Lelle on 24 Jul 2025 15:34, edited 1 time in total.
Orsons
Ieraksti: 470
Pievienojies: 03 Jun 2025 09:22

Re: Auto noma ārpus darba laika (Melnkalne)

Post no Orsons »

Vietne, kurā Tu rezervēsi auto, nemaz nepiedāvās opcijas ārpus darba laika, ja tas tehniski nebūs pieejams. Ja būs pieejams par papildus maksu, tad attiecīgi tā jau būs ietverta gala cenā (vēlams gan rezervēt caur starpnieku ar labu reputāciju, piemēram, Discovercars).

Konkrētajā gadījumā, ja ārpus darba laika ir tikai nodošana, 95% gadījumu var vienkārši iemest atslēgas kastītē bez jebkādas papildus samaksas. Vēlams mašīnu pirms tam nofotografēt (tāpat, kā pirmajā dienā pie saņemšanas), un, protams, trešās puses pašriska apdrošināšana arī noderēs.
runcels23
Ieraksti: 106
Pievienojies: 24 Jul 2025 00:47

Post no runcels23 »

Pagājušo gadu biju jūlija beigās, auto bija jāatdod 8:00, kas bija darba laikā, bet uz vietas neviens nebija, watsapp atsūtīja ziņu, lai atstāj stāvlaukumā un atslēgu atstāj iekšā.( man bija autofirma AddCar)
Parasti ārpus darba laika adošana maksā ap 50€, ja nav box vai savādāka iespēja atstāt, parasti to jau rezervējot auto redz un ja paņem no kāda discovercar , tad pēc tam var aizsūtīt ziņu konkrētajai firmai.
Par Tivat lidostu, tur tiešām baigi ātrāk nav ko darīt, tik cik tur uz vietas jāiereģistrējas un jādabū biļetes, security rindā nostāvējām 1.5 h un uz priekšu netikām, kad palika 30.min, tad nosauc to reisu un pa malu visiem garām varēja iet cauri bez aizķeršanās. Tā darīja ar visiem reisiem.
Profila attēls
Lelle

Post no Lelle »

runcels23 wrote: 24 Jul 2025 18:24 Pagājušo gadu biju jūlija beigās, auto bija jāatdod 8:00, kas bija darba laikā, bet uz vietas neviens nebija, watsapp atsūtīja ziņu, lai atstāj stāvlaukumā un atslēgu atstāj iekšā.( man bija autofirma AddCar)
Parasti ārpus darba laika adošana maksā ap 50€, ja nav box vai savādāka iespēja atstāt, parasti to jau rezervējot auto redz un ja paņem no kāda discovercar , tad pēc tam var aizsūtīt ziņu konkrētajai firmai.
Par Tivat lidostu, tur tiešām baigi ātrāk nav ko darīt, tik cik tur uz vietas jāiereģistrējas un jādabū biļetes, security rindā nostāvējām 1.5 h un uz priekšu netikām, kad palika 30.min, tad nosauc to reisu un pa malu visiem garām varēja iet cauri bez aizķeršanās. Tā darīja ar visiem reisiem.
Biļetes dod tikai pie check in desk? Vai kā to domāji?🤗
Vai Tev bija nododamā bagāža? Cik tur garas rindas?
Vai ar bērniem laiž pa priekšu pie check in desk vai drošības kontrolē?😅
Cik ilgi ielidošanas pasu pārbaude paņem laiku?
Lasīju,ka nododamo bagāžu atlidojot nākas ilgi gaidīt..stundu un vairāk 🫠

Es pērkot lidojumu biju piemirsusi, ka Melnkalne nav ES..pasu kontrole utt..pirmoreiz caur Dubrovmikiem braucām- bez ārpus ES klapatām😅

Šoreiz uz kalniem brauksim, ja ir ko ieteikt, labprāt uzklausīšu 🤗 Kotoras līci un Adrijas jūru izbraukājām pirmajā reizē🫶
runcels23

Post no runcels23 »

Mums bija tikai rokas bagāžas, ielidojot rinda bija liela, ārā pa durvīm, bet kustējās diezgan ātri. Man liekas kādās 30.min tikām cauri, EU pilsoņiem nekādas pasu kontroles nebija, lēni kustās jo lidosta maza un ielidojām laikā, kad liekas kādas 5 lidmašīnas viena pēc otras nolaidās.
Atpakaļ lidojot, nav online chechin tikai lidostā pie galdiņa, bijām ar bērniem, nekur baigi pa priekšu nelaida, bet tā bijām laicīgi, tad arī neprasījāmies. Checkin desk rinda tāda normāla, bet tā kā viņa saplūst kopā jau ar drošības kontroles rindu, tad grūtāk bija atrast kur jāstājas. ieradāmies laicīgi, jo par šo arī lasīju, bet nebija jēgas, tāpat uz drošību nekustās rinda un tuvojoties izlidošanas reisam pasauc tos gar malu visiem pa priekšu.
Aptuveni šādi,kā bildē, labā puse uz drošību un kreisā stāv uz checkin desk. https://www.flickr.com/photos/migrandad ... 8/sizes/l/
runcels23

Post no runcels23 »

Par to ko apskatīt, mēs arī tieši Kotoru un uz leju Budva, Velika gar jūru izbraucām, kalnos bijām tikai tuvākajos. Bet arī sapratu, ka otreiz būtu jābrauc uz Serbijas pusi, tur dažādi parki un kalnu skati.
Kristinado
Ieraksti: 44
Pievienojies: 23 Jul 2025 19:22

Post no Kristinado »

Svaiga pieredze, pirms divām nedēļām atlidojām. Lidojām ar Norwegian, tur tas reiss 09:35, auto nomas no 8, ja grib ātrāk, tad 50 eur. Jāstāv rindā uz check in arī tiem, kuriem nav nododamās bagāžas. Mēs darījām tā, ka iečekojāmies visi kopā un pēc tam vīrs gāja nodot mašīnu, tur viss kompakti. Bet būtu visu paspējuši arī, ja 8 nodotu un nāktu stāvēt rindā pēc tam. Kamēr vīrs aizgāja nodot mašīnu, mēs ar vīru iestājāmies uz otru rindu, kur atkal baudīja pases, nebijām necik tālu, kad viņš jau bija atpakaļ.
Profila attēls
Lelle

Post no Lelle »

Kristinado wrote: 25 Jul 2025 12:08 Svaiga pieredze, pirms divām nedēļām atlidojām. Lidojām ar Norwegian, tur tas reiss 09:35, auto nomas no 8, ja grib ātrāk, tad 50 eur. Jāstāv rindā uz check in arī tiem, kuriem nav nododamās bagāžas. Mēs darījām tā, ka iečekojāmies visi kopā un pēc tam vīrs gāja nodot mašīnu, tur viss kompakti. Bet būtu visu paspējuši arī, ja 8 nodotu un nāktu stāvēt rindā pēc tam. Kamēr vīrs aizgāja nodot mašīnu, mēs ar vīru iestājāmies uz otru rindu, kur atkal baudīja pases, nebijām necik tālu, kad viņš jau bija atpakaļ.
Kādu auto nomu ņēmāt? Viss bija ok?
Caur kurieni rezervējāt?
Caur discovercars tikai rādas man divas "budget" opcijas un tās pašas maksā 400 eur..😵‍💫 Citiem pāri 600 eur..
Profila attēls
Lelle

Post no Lelle »

runcels23 wrote: 25 Jul 2025 10:12 Mums bija tikai rokas bagāžas, ielidojot rinda bija liela, ārā pa durvīm, bet kustējās diezgan ātri. Man liekas kādās 30.min tikām cauri, EU pilsoņiem nekādas pasu kontroles nebija, lēni kustās jo lidosta maza un ielidojām laikā, kad liekas kādas 5 lidmašīnas viena pēc otras nolaidās.
Atpakaļ lidojot, nav online chechin tikai lidostā pie galdiņa, bijām ar bērniem, nekur baigi pa priekšu nelaida, bet tā bijām laicīgi, tad arī neprasījāmies. Checkin desk rinda tāda normāla, bet tā kā viņa saplūst kopā jau ar drošības kontroles rindu, tad grūtāk bija atrast kur jāstājas. ieradāmies laicīgi, jo par šo arī lasīju, bet nebija jēgas, tāpat uz drošību nekustās rinda un tuvojoties izlidošanas reisam pasauc tos gar malu visiem pa priekšu.
Aptuveni šādi,kā bildē, labā puse uz drošību un kreisā stāv uz checkin desk. https://www.flickr.com/photos/migrandad ... 8/sizes/l/
Kā zināji, ka jāčekojas lidostā? Bija paziņojums Norwegian lapā,ka jāčekojas lidostā? Es nekur neatrodu info
runcels23

Post no runcels23 »

Lelle wrote: 25 Jul 2025 16:54
runcels23 wrote: 25 Jul 2025 10:12 Mums bija tikai rokas bagāžas, ielidojot rinda bija liela, ārā pa durvīm, bet kustējās diezgan ātri. Man liekas kādās 30.min tikām cauri, EU pilsoņiem nekādas pasu kontroles nebija, lēni kustās jo lidosta maza un ielidojām laikā, kad liekas kādas 5 lidmašīnas viena pēc otras nolaidās.
Kā zināji, ka jāčekojas lidostā? Bija paziņojums Norwegian lapā,ka jāčekojas lidostā? Es nekur neatrodu info
Es biju ar Airbaltic, paziņojums bija tad, kad gribēju čekot online. Var kāds palabot, bet man liekas ja lidostai nav sistēma uz online chechin, tad visi lidojumi tur ir desk checkin. Bulgārijā arī bija desk checkin un skatos Albānijā arī(šeit jau man tagad rāda atpakaļ lidošana reģistrēšanās lidostā)
Profila attēls
SapnuMedniece
Ieraksti: 528
Pievienojies: 01 Jun 2025 14:02
Sazināties:

Post no SapnuMedniece »

Melnkalnē lidostā tikai check in, nav pieejams online.
Kristinado

Post no Kristinado »

Lelle wrote: 25 Jul 2025 16:31
Kristinado wrote: 25 Jul 2025 12:08 Svaiga pieredze, pirms divām nedēļām atlidojām. Lidojām ar Norwegian, tur tas reiss 09:35, auto nomas no 8, ja grib ātrāk, tad 50 eur. Jāstāv rindā uz check in arī tiem, kuriem nav nododamās bagāžas. Mēs darījām tā, ka iečekojāmies visi kopā un pēc tam vīrs gāja nodot mašīnu, tur viss kompakti. Bet būtu visu paspējuši arī, ja 8 nodotu un nāktu stāvēt rindā pēc tam. Kamēr vīrs aizgāja nodot mašīnu, mēs ar vīru iestājāmies uz otru rindu, kur atkal baudīja pases, nebijām necik tālu, kad viņš jau bija atpakaļ.
Kādu auto nomu ņēmāt? Viss bija ok?
Caur kurieni rezervējāt?
Caur discovercars tikai rādas man divas "budget" opcijas un tās pašas maksā 400 eur..😵‍💫 Citiem pāri 600 eur..
Green motion, 340 eur par divām nedēļām. Viss bija ok, izņemot sākumā kaut ko nolažoja, nevarēja atrast auto atslēgas, skraidīja, meklēja, neatrada. Tad nācās iet atpakaļ uz lidostu, lai pārtaisītu pilvaru robežas šķērsošanai uz citu tādu pašu auto. Tad mēs sākām braukt, pēc īsa brīža uzbraucām vienai parkošanās figņai virsū, kaut ko salauzām apakšā (sorry nezinu visus tos nosaukumus), tecēja šķidrums, braucām atpakaļ uz nomu, ātri visu salaboja, pat naudu nepaprasīja 🙈
Profila attēls
SapnuMedniece
Sazināties:

Post no SapnuMedniece »

Green Motion OBLIGĀTI ņemt pašriska apdrošināšanu (es ņemu Worldwideinsure), jo viņiem biznesa modelis ir sameklēt jebkādu bojājumu, lai tik piestādītu rēķinu! Mani Skotijā no 300 mārciņu zudības paglāba tikai tas. Samaksāju vispirms pati, pēc pāris dienām apdrošinātājs atdeva. Pēc tam līdzīgus stāstus par viņiem daudz dzirdēju - cenas lētas, biznesa modelis ir vai nu ietirgot pilno polisi, tad vairs nav lēti, vai piestādīt rēķinu par izdomātu bojājumu.
Profila attēls
Lelle

Post no Lelle »

SapnuMedniece wrote: 25 Jul 2025 21:38 Green Motion OBLIGĀTI ņemt pašriska apdrošināšanu (es ņemu Worldwideinsure), jo viņiem biznesa modelis ir sameklēt jebkādu bojājumu, lai tik piestādītu rēķinu! Mani Skotijā no 300 mārciņu zudības paglāba tikai tas. Samaksāju vispirms pati, pēc pāris dienām apdrošinātājs atdeva. Pēc tam līdzīgus stāstus par viņiem daudz dzirdēju - cenas lētas, biznesa modelis ir vai nu ietirgot pilno polisi, tad vairs nav lēti, vai piestādīt rēķinu par izdomātu bojājumu.
Vai Prime kredītkartes apdrosināšana neder?
Jā,es lasīju sliktas atsauksmes par green motion arī Tivatā..daudziem nav atdota drošības nauda 800 eur😵‍💫
Profila attēls
Lelle

Post no Lelle »

Kristinado
Vai jūs ņēmāt pilno apdrošināšanu pie viņiem?
Es kādus 7 gadus iztieku tikai ar Prime kredītkartē iekļauto, bet arī izvēlos pēc atsauksmēm nomas,kas nemeklē skrambas zem kapota un jumta speciāli 🤪
Kristinado

Post no Kristinado »

Lelle wrote: 25 Jul 2025 22:12 Kristinado
Vai jūs ņēmāt pilno apdrošināšanu pie viņiem?
Es kādus 7 gadus iztieku tikai ar Prime kredītkartē iekļauto, bet arī izvēlos pēc atsauksmēm nomas,kas nemeklē skrambas zem kapota un jumta speciāli 🤪
Nē, es neņēmu pie viņiem apdrošināšanu.
Profila attēls
SapnuMedniece
Sazināties:

Post no SapnuMedniece »

Kā jau te citā tēmā teica, ka Prime ir pašrisks. Es Citadeles polises neizmantoju, daudzus gadus jau Swedbank + piepērku šo un niršanai DAN.
runcels23

Post no runcels23 »

Es ņēmu caur discovercar un Addcar firma uz 8 dienām bija 260€, kas man likās padārgi, bet vasarā ar to rēķinājos. Saņemšana-nodošana bez aizķeršanās, papildus neko nespieda pirkt.
Profila attēls
Lelle

Post no Lelle »

SapnuMedniece wrote: 25 Jul 2025 22:54 Kā jau te citā tēmā teica, ka Prime ir pašrisks. Es Citadeles polises neizmantoju, daudzus gadus jau Swedbank + piepērku šo un niršanai DAN.
Jā, Prime pašrisks 250 eur, bet nomas apdrošināšana parasti tik arī maksā apmēram😁
Kur Tu pērc to papildus? Cik maksā nedēļai apmēram? Shady kantoriem būtu varbūt vērts piepirkt..🫡
Profila attēls
SapnuMedniece
Sazināties:

Post no SapnuMedniece »

Tur augstāk jau rakstīju, Worldwideinsure. Nedēļai man izmaksāja 25 eur. Ja būtu ņēmusi nomu ar pilnu pašrisku, cena būtu precīzi x2 auto, no 250 uz 500 eur. Tā samaksāju 275 :) jā, jāiesniedz pieprasījums apdrošinātajam, bet pāris dienu laikā visu izmaksāja.
Buicis
Ieraksti: 194
Pievienojies: 02 Jun 2025 11:56

Post no Buicis »

Lelle wrote: 26 Jul 2025 08:13
SapnuMedniece wrote: 25 Jul 2025 22:54 Kā jau te citā tēmā teica, ka Prime ir pašrisks. Es Citadeles polises neizmantoju, daudzus gadus jau Swedbank + piepērku šo un niršanai DAN.
Jā, Prime pašrisks 250 eur, bet nomas apdrošināšana parasti tik arī maksā apmēram😁
Kur Tu pērc to papildus? Cik maksā nedēļai apmēram? Shady kantoriem būtu varbūt vērts piepirkt..🫡
Nedaudz palabošu. Pašrisks ir 200eur.
2026.
Orsons
Ieraksti: 470
Pievienojies: 03 Jun 2025 09:22

Post no Orsons »

Kā jau Buicis teica, pašrisks Citadeli ir 200€, un, protams, tas ir daudz labāk nekā nekas, un, ja ir Citadeles Prime karte, tad neko vairāk var nepirkt. Būtu muļķīgi vēl atsevišķi drošināt tos 200€.

Sapņu medniece vienkārši nav Citadeles kliente, tāpēc arī pērk citur.
Profila attēls
SapnuMedniece
Sazināties:

Post no SapnuMedniece »

Neesmu gan, jā. Bet Swedbankai speciāli uztaisīju karti (konts man bija, bet sen neizmantoju jau), lai nav jāpērk atsevišķi. Man simpatizē arī tas, ka tas ir viņu pašu produkts - mazākas izmaiņas var sagaidīt, nekā ar Citadeli, kur nomaina kompānijas vispār.
Kristinado

Post no Kristinado »

SapnuMedniece wrote: 26 Jul 2025 08:41 Tur augstāk jau rakstīju, Worldwideinsure. Nedēļai man izmaksāja 25 eur. Ja būtu ņēmusi nomu ar pilnu pašrisku, cena būtu precīzi x2 auto, no 250 uz 500 eur. Tā samaksāju 275 :) jā, jāiesniedz pieprasījums apdrošinātajam, bet pāris dienu laikā visu izmaksāja.

Es biju nopirkusi pirms ceļojuma tajā Worldwideinsurance, es Tev vēl fb rakstīju pirms Jāņiem, jo nevarēju to nosaukumu atcerēties un nekur atrast 🙈
Kristinado

Post no Kristinado »

Es vēl gribēju pabrīdināt par sastrēgumiem Melnkalnē, tur vēl tagad tie ceļi pārrakti. No lidostas uz Kotoru braucām 10 km stundu, tad tur salauzām auto, atkal 10 km stundu uz lidostu un tad atkal stundu 10 km uz Kotoru 😁 un vēl iesaku salīdzināt Waze ar Google maps, es ikdienā Waze lietoju, bet tur viņš mani mēģināja vairākas reizes aizvest kkādus ekstra garus apkārtceļus, Google Maps tur darbojas labāk
Atbildēt