Google Flights/Matrix jaunumi & knifi

Atbildēt
Profila attēls
SapnuMedniece
Ieraksti: 526
Pievienojies: 01 Jun 2025 14:02
Sazināties:

Google Flights/Matrix jaunumi & knifi

Post no SapnuMedniece »

Šodien pamanīju (iespējams, bija jau kādu laiku?) ka Google Flights tagad ir MI opcija, līdzīgi, kā ir explore, ieraksti, ko gribi un parāda variantus. Es ierakstīju, ka gribu nedēļu garu braucienu uz siltu vietu janvārī, man izmera variantus ar šādu aprakstu:
13 deals from Riga for a 7 day trip departing between Jan 1 and Jan 31
The flights shown are either significantly cheaper than the average for that route over the past 12 months, considering time of year, trip length, and seating class, or are among the lowest-priced options for destinations that match your search.

Jāsaka, nekas šausmīgi lēts tur nebija, lētākais bija 300 eur uz Tenerifi, klāt bija arī procentuālais skaidrojums, cik lētāk ir.
Tad mēģināju ar lētāko nedēļas nogales braucienu janvārī, tikai tiešos reisus, tur atrada pārsvarā Ryanair lidojumus 35-60 eur robežās (laikam tagad izpārdošana?).
Tad provēju, lai atrod man vislētāko lidojumu no Rīgas uz Franču Polinēziju jebkura laikā nākamgad, 2-3 nedēļu garumā, un tur rīks uzkārās un pateica, ka neatrada neko :D
Bet visumā, man liekas, ka šajā virzienā arī iet tas viss. Atceros, pat pašos Ceļakājas pirmssākumos runājām, ka varētu uzrakstīt programmu, kas meklē lētākās biļetes. MI rīki noteikti to varēs darīt, bet potenciāli tas aizvien vairāk nozīmēs kā kādreiz tas izmainījās ar valūtas konvertācijām, jebkura anomālija tiek izķerta uzreiz. Respektīvi, ar šādiem rīkiem gan no pircēju, gan pārdevēju puses, man jau liekas, ka kļūdas būs mazāk. Cerības uz akcijām vairāk. Par tām gan arī, aizvien vairāk būšot personalizētas cenas, jau tagad ASV tādas testē.
Atbildēt