Pārsēsties Minhenē / fast track?
Pārsēsties Minhenē / fast track?
Februārī lidojums uz Indiju ar pārsēšanos Minhenē. Laiks starp lidojumiem pusotra stunda. Tā kā es vēl pasu kontrole jāiet, raizējos, ka var nepietikt laika. Jautājums- kā Minhenē ir ar pasu/ drošības kontroli, pārejot no Šengenas uz nešengenas lidojumiem (Un otrādi - atpakaļceļā tikpat maz laika), un - vai tajā pārejā varbūt ir nopērkams fast track?..
Re: Pārsēsties Minhenē / fast track?
Lidojums savienotais? Tad nav ko raizēties, aviokompānija parūpēsies par nogādāšanu galamērķī.
Nezinu tieši par Minheni, bet drošības kontrolei vispār nevajadzētu būt, ja vien nav kaut kāda īpaši sarežģīta pārsēšanās loģistika.
Pasu kontrole gan būs, un tur mēdz būt rindas, bet, pirmkārt, ar ES pasēm iet uz automātisko kontroli, un tas ir daudz ātrāk, un, otrkārt, nepateikšu tieši par Minheni, bet, visās civilizētās Eiropas lidostās pie pasu kontroles ir ''short connections'' eja - pa to var iet bez rindas, un, par to nekas nav jāmaksā. Bet drīkst iet tikai tie reisi, kas norādīti - parasti ar izlidošanu tuvāko 20-50 minūšu laikā, tā kā pusotra stunda vēl ir daudz, un varbūt nemaz nepienāksies šī privilēģija.
Nezinu tieši par Minheni, bet drošības kontrolei vispār nevajadzētu būt, ja vien nav kaut kāda īpaši sarežģīta pārsēšanās loģistika.
Pasu kontrole gan būs, un tur mēdz būt rindas, bet, pirmkārt, ar ES pasēm iet uz automātisko kontroli, un tas ir daudz ātrāk, un, otrkārt, nepateikšu tieši par Minheni, bet, visās civilizētās Eiropas lidostās pie pasu kontroles ir ''short connections'' eja - pa to var iet bez rindas, un, par to nekas nav jāmaksā. Bet drīkst iet tikai tie reisi, kas norādīti - parasti ar izlidošanu tuvāko 20-50 minūšu laikā, tā kā pusotra stunda vēl ir daudz, un varbūt nemaz nepienāksies šī privilēģija.
Ja, savienots, vienkārši gribējās noskaņoties uz to, kādas izredzes ierasties galamērķī plānotajā laikā
Paldies!
Izlasīju vēlreiz jautājumu, un gribēju piebilst - drošības kontrolei nevajadzētu būt virzienā no Rīgas uz Indiju, bet, pretējā virzienā tā, protams, būs, tāpat kā pasu kontrole (var izmantot automātisko). Arī drošības kontrolei mēdz būt ''īso savienojumu'' eja, bet atkal, konkrēti par Minheni nepateikšu, un tas var būt atkarīgs no ielidošanas laika un tā, cik vispār lielas ir rindas. Katrā ziņām ja abos virzienos ir 1.5 stundas starp reisiem, tad atpakaļceļš izskatās riskantāks, bet nu tur jau tikpat ka mājās esi, tā kā stress tikai tad, ja nākamajā dienā darbā jābūt.
- SapnuMedniece
- Ieraksti: 642
- Pievienojies: 01 Jun 2025 14:02
- Sazināties:
Man ar Minheni pāris reizes ir bijis tā, ka BT izlaiž kaut kur ellē ratā un tālāk nevar tikt uz nākamo termināli un savienojumu, kā tikai pa ārpusi. Vienreiz kaut kādu autobusu tur gaidīju, kas brauca reizi 20 minūtēs, arī nebija feini. Personīgi man, Minhene ir tajā pat kategorijā, kā CDG, ja var izvairīties, izvairos. Bet dažreiz nav un tad jāiztiek, kā ir.
Ar FRA jau ir līdzīgi - tur pat vietējā Lufthansa Rīgas reisu izlaiž kaut kur ellē ratā, kam seko 20-25 minūšu autobusa ekskursija pa lidostu. Drošības kontrole atkārtoti gan nav jāiet, ja vien nav jāmaina termināļi.