Pieredze ar ceļojumu apdrošinātājiem
- SapnuMedniece
- Ieraksti: 380
- Pievienojies: 01 Jun 2025 14:02
- Sazināties:
Pieredze ar ceļojumu apdrošinātājiem
Šajā tēmā dalāmies ar pieredzi ar ceļojumu apdrošinātājiem.
Es sev personīgi izvēlos Swedbank (esmu vismaz 10 reizes saņēmusi atmaksu, droši vien, jau vairāk), jo sedz streikus + nečakarējas ar citu atmaksu un normāli limiti. No 2025.gada 1.aprīļa viņiem ir jauni noteikumi Zelta kartei: https://www.swedbank.lv/static/pdf/priv ... 01_lat.pdf un Platīna kartei: https://www.swedbank.lv/static/pdf/priv ... 01_lat.pdf
Lielākās izmaiņas bija par ierīcēm un bagāžas nolietojumu, cik atceros. Es šobrīd izmantoju Zelta karti, iepriekš, esmu pirkusi internetbankā piedāvāto. Principā pēc visa ko esmu dzirdējusi, citas polises vispār vairs neapskatu kā variantu.
Automašīnu pašriskam izmantoju Worldwide Insure, pirms gada Skotijā sedza autonomas ~350 eur piešūtās izmaksas par it kā sabojāto riepu (meklēja ar lupu).
Daivingam gada polise DAN, par laimi, nav nācies izmantot, bet daiveru aprindās daudzi šo izmanto, noteikumi izskatās sakarīgi.
Es sev personīgi izvēlos Swedbank (esmu vismaz 10 reizes saņēmusi atmaksu, droši vien, jau vairāk), jo sedz streikus + nečakarējas ar citu atmaksu un normāli limiti. No 2025.gada 1.aprīļa viņiem ir jauni noteikumi Zelta kartei: https://www.swedbank.lv/static/pdf/priv ... 01_lat.pdf un Platīna kartei: https://www.swedbank.lv/static/pdf/priv ... 01_lat.pdf
Lielākās izmaiņas bija par ierīcēm un bagāžas nolietojumu, cik atceros. Es šobrīd izmantoju Zelta karti, iepriekš, esmu pirkusi internetbankā piedāvāto. Principā pēc visa ko esmu dzirdējusi, citas polises vispār vairs neapskatu kā variantu.
Automašīnu pašriskam izmantoju Worldwide Insure, pirms gada Skotijā sedza autonomas ~350 eur piešūtās izmaksas par it kā sabojāto riepu (meklēja ar lupu).
Daivingam gada polise DAN, par laimi, nav nācies izmantot, bet daiveru aprindās daudzi šo izmanto, noteikumi izskatās sakarīgi.
- SapnuMedniece
- Sazināties:
Re: Pieredze ar ceļojumu apdrošinātājiem
If no 3.07. samainījis noteikumus un beidzot streiki vairs nav izņēmums: https://www.if.lv/privatpersonam/apdros ... rosinasana
Citas nianses vēl nepētīju, kas ir mainījies, bet ja kādam ir vaļas, var uzmest aci un painformēt citus.
Pirms laiciņa Compensa pielika streikus, bet tikai tādus, kas nav iepriekš izziņoti (kas, manuprāt, ir pilnīgi bezjēdzīgs segums, jo parasti jau izziņo gan).
Vismaz kādu gadu esmu daudz rakstījusi par to, ka polise bez streiku seguma ir nelietderīga, iespējams, sākuši ņemt vērā, ka cilvēki pāriet uz Swedbank, un varbūt tagad šim sekos arī citi apdrošinātāji tirgū, tad jau redzēs.
Citas nianses vēl nepētīju, kas ir mainījies, bet ja kādam ir vaļas, var uzmest aci un painformēt citus.
Pirms laiciņa Compensa pielika streikus, bet tikai tādus, kas nav iepriekš izziņoti (kas, manuprāt, ir pilnīgi bezjēdzīgs segums, jo parasti jau izziņo gan).
Vismaz kādu gadu esmu daudz rakstījusi par to, ka polise bez streiku seguma ir nelietderīga, iespējams, sākuši ņemt vērā, ka cilvēki pāriet uz Swedbank, un varbūt tagad šim sekos arī citi apdrošinātāji tirgū, tad jau redzēs.
Pēdējā reizē, kad bija apdrošīnāšanas gadījums par kavētu bagāžu. Nolēmu pamēģināt Citadeles piedāvāto apdrošināšanu. (Prime karte). Viss notika ātri un bez aizķeršanās. Pat nedaudz ātrāk kā domāju.
Iespējams ka Citadelei ir kas mainījies uz labo pusi.
2026.
Nav gluži pieredze, bet https://veikals.compensa.lv ceļojumu apdrošināšanai -15% atlaide ar kodu 15NOST . Nez, ja uzrakstīs 90NOST, tad iedos 90% atlaidi
?
- SapnuMedniece
- Sazināties:
Šodien redzēju Instagram īso stāstiņu no kādas latviešu uzņēmējas, kurai Itālijā nozaga datoru. Itāļu policija ar visu "find my" neko nedara un datoru nemeklē. Swedbank esot izmaksājusi 1000 eur kompensāciju pēc kredītkartē iekļautā, tikmēr Citadele pasūtīja trīs mājas tālak.Buicis wrote: 05 Jul 2025 12:22 Pēdējā reizē, kad bija apdrošīnāšanas gadījums par kavētu bagāžu. Nolēmu pamēģināt Citadeles piedāvāto apdrošināšanu. (Prime karte). Viss notika ātri un bez aizķeršanās. Pat nedaudz ātrāk kā domāju.
Vai kādam ir pieredze ar Citadeles kredītkartē iekļauto nomas auto pašriska apdrošināšanu? Pašlaik turamies pie Citadeles dēļ tās, bet laimīgā kārtā nav bijusi nepieciešamība izmantot. Paralēli gan mums ir arī Swedbank Zelta kredītkarte, bet tajā nav nomas auto pašriska.
Arī ir tikai Citadeles apdrošināšana, vienīgi kādu gadu jau šim nomas auto pašriskam ir vēl savs 200€ pašrisks.
Jā, tieši tā, kopš pagājušā gada 1. jūlija ir 200€ pašrisks pašriskam, un skatos, ka šogad uz labo pusi nekas nav mainījies.
Par šo esmu prasījis Citadeles vadībai, viņi uztaisa paku un piedāvā apdrošinātājiem un tad viņi nāk ar piedāvājumu, pagājušo gadu neviens cits vispār nepiedāvājās. Labākās atsauksmes esot bijušas par Balcia, bet pati Balcia nav vairs ieinteresēta, jo izbrauca ar - to gadu. Līgums ir uz gadu un tagad iet jaunais iepirkums, ja neviens cits nepiedāvās labāku piedāvājumu ar cenu, tad paliks šī paša Compensa.
Varbūt, ja tiec tuvumā Citadeles vadībai, vajadzēja viņiem ieteikt piedāvāties Swedbankruncels23 wrote: 25 Jul 2025 12:04 Par šo esmu prasījis Citadeles vadībai, viņi uztaisa paku un piedāvā apdrošinātājiem un tad viņi nāk ar piedāvājumu...
Šogad izmantoju Citadeles prime apdrošināšanu par Vjetnamas slimnīcas čekiem. Nebija nekādu problēmu ar izmaksu. Samaksāja pat vairāk nekā bija čekos 
Es ari par Citadeles aprdrošināšanu neko sliktu nevaru teikt. Viss bija ātri, operatīvi un bez liekiem jautājumie. (par bagāžas kavēšanos). Un iespējamā kompensācijas summa pat lielāka nekā Swed. Acīm redzot Orsonam ir slikta pieredze ar citadele.
2026.
Man nav slikta pieredze, vienkārši Compensa ir Citadeles apdrošinātājs kopš 2024. gada 1. jūlija, un tai noteikumos ir punkts, ka autonomas pašriska apdrošināšanai ir pašrisks 200€.
Vienreiz jau izbaudīju, mikroskopisku noberzumu uz lietā diska novērtēja par 355€, un Citadele (Compensa) atmaksāja 155€. Viss atbilstoši polisē rakstītajam.
Vienreiz jau izbaudīju, mikroskopisku noberzumu uz lietā diska novērtēja par 355€, un Citadele (Compensa) atmaksāja 155€. Viss atbilstoši polisē rakstītajam.
Swedbankas zelta kartei vispār nav aiuto pašrisks apdrošināts. (ja es neko nejaucu), tamdēļ man Citadeles apdrošināšana, vismaz šinī kontekstā šķiet vērtīgāka.
2026.
https://www.apollo.lv/8293943/aptauja-l ... rapniekiem
Nav gluži par ceļojumu apdrošināšanu, bet tomēr interesanti. Es kaut kā nebiju iedomājies, ka cilvēki savā pamatmasā var būt TIK stulbi. Gandrīz puse gribētu apdrošināties pret telefonkrāpniekiem!? Prātiņ, nāc mājās! Vai tad lētāk nav vienkārši neatbildēt uz svešiem numuriem? Vai pārtraukt sarunu, ja nevar neatbildēt, un zvanītājs bīda dīvainus tekstus?
Nav gluži par ceļojumu apdrošināšanu, bet tomēr interesanti. Es kaut kā nebiju iedomājies, ka cilvēki savā pamatmasā var būt TIK stulbi. Gandrīz puse gribētu apdrošināties pret telefonkrāpniekiem!? Prātiņ, nāc mājās! Vai tad lētāk nav vienkārši neatbildēt uz svešiem numuriem? Vai pārtraukt sarunu, ja nevar neatbildēt, un zvanītājs bīda dīvainus tekstus?
Apollo arī malači, aptaujā 1000 , no kuriem 10% tikai būtu gatavi un 34% ja cena būtu zema, bet virsraksts, ka puse Latvijas iedzīvotāji to gribētu.Orsons wrote: 26 Jul 2025 22:17 https://www.apollo.lv/8293943/aptauja-l ... rapniekiem
Daudz jau nav aptaujājuši, bet, vienalga, 440 no tūkstoša ir iespaidīgs cipars.
Interesanti, kā to vispār var apdrošināt? Drīz dzirdēsim gadījumus, kad sarunā ar čomu, kurš izliekas par telefonkrāpnieku, aizskaita tam naudu un prasa kompensāciju!?
Interesanti, kā to vispār var apdrošināt? Drīz dzirdēsim gadījumus, kad sarunā ar čomu, kurš izliekas par telefonkrāpnieku, aizskaita tam naudu un prasa kompensāciju!?
- SapnuMedniece
- Sazināties:
FB pa laikam cilvēki jautā par pieredzi ar Revolut, kāda ir pieredze forumiešiem ar viņu polisi un reālu atmaksu? Atceros, ka CK savulaik bija diskusijas, gan labi, gan ne visai piemēri, kā ir tagad?
-
edgarsozolins
- Ieraksti: 2
- Pievienojies: 21 Jan 2026 11:52
Īsumā ar Revolut pieredzes ir ļoti dažādas. Sīkākos gadījumos (kavējumi, bagāža, nelieli medicīnas izdevumi) daudziem viss notiek ok, ja dokumenti kārtībā. Bet ir arī stāsti par ilgu izskatīšanu un piekasīšanos, jo viss iet caur viņu partneri, nevis pašu Revolut.
Ja brauciens vienkāršs un vajag "katram gadījumam", der. Dārgākiem vai riskantākiem ceļojumiem drošāk joprojām šķiet klasiskie apdrošinātāji.
Ja brauciens vienkāršs un vajag "katram gadījumam", der. Dārgākiem vai riskantākiem ceļojumiem drošāk joprojām šķiet klasiskie apdrošinātāji.
- SapnuMedniece
- Sazināties:
Paldies, ka padalījies!edgarsozolins wrote: 21 Jan 2026 12:05 Īsumā ar Revolut pieredzes ir ļoti dažādas. Sīkākos gadījumos (kavējumi, bagāža, nelieli medicīnas izdevumi) daudziem viss notiek ok, ja dokumenti kārtībā. Bet ir arī stāsti par ilgu izskatīšanu un piekasīšanos, jo viss iet caur viņu partneri, nevis pašu Revolut.