Ceļojuma AI rīki

Atbildēt
runcels23
Ieraksti: 119
Pievienojies: 24 Jul 2025 00:47

Ceļojuma AI rīki

Post no runcels23 »

Kādus jūs AI rīkus izmantojas ceļojumu veidošanā, biļetes meklēšanā, maršruta sastādīšanā, video atskaites veidošanā u.t.t ?
Es pats pāris mēnešus izmantoju https://apps.abacus.ai/ , jo viņš piedāvā vairākus rīkus vienlaicīgi, kā GPT-4.1, Germini, Deepseek, Grok, Dall-e u.c. par 10$ mēnesī.
Pagaidām esmu izmantojis šādām ceļojuma lietām:
1. Galamērķa noteikšanu, kad nosaka, kur labāk doties rudenī, ņemot vērā lietus sezonas, cenas, laika apstākļus u.t.t
2. Kad jau zinām galamērķis, tad sastāda maršrutu, ievadot visu ko vēlos.
3. Visu nepieciešamo info par galamērķi, taxi lietotnes, internets, parking, auto nomas u.t.t
4. Atrasto viesnīcu salīdzināšana, atsauksmes, cenas u.t.t
5. Izveido google maps maršrutu ar visiem apskates objektiem, viesnīcām u.t.t
6. Pēc ceļojuma, izmaksu analīze un saskaitīšana

Vēl neesmu izmēģinājis, kādu labu AI priekš video veidošanas pēc ceļojuma, kur saliktu savas bildes. Pārsvarā visi ir tādi advancēti AI, kur pašam daudz jādarbojas, bet gribētos tādu vienkāršu variantu, kā piemēram Iphone veido ceļojuma Memories video ar konrētām bildēm, mūziku u.t.t
Profila attēls
SapnuMedniece
Ieraksti: 643
Pievienojies: 01 Jun 2025 14:02
Sazināties:

Re: Ceļojuma AI rīki

Post no SapnuMedniece »

Tā kā šorīt par šo tēmu biju parunāties radio ceļojumu plānošanas kontekstā, domāju, jāuztaisa arī te tēma par MI (AI) rīku izmantošanu ceļošanai.
Parastais variants, apskatīties Chat GPT vai Gemini, visiem jau zināms variants maršrutu plānošanai. Es biju pamēģinājusi arī biļešu meklēšanai Gemini (kas kā jau Google produkts, izmanto Google Flights un aktuālos datus, atšķirībā no bezmaksas ChatGPT) - uz Ņujorku man atrada ticamus variantus (ap 400 eur caur Helsinkiem), uz Tahiti gan bija pilnīgas auzas (ap 9000 eur biļete personai). Mēģināju ar visādus internetā noskatītus promptus par nesavienotu lidojumu un hidden city meklējumiem, man rīki teica, ka tas esot pretrunā aviokompāniju politikai (par hc) un, ka nemāk (par nesavienotiem).
Atradu, ka cilvēki izmanto šādu rīku sagatavotos maršrutus un improtē tos Google My Maps csv formātā (tieši šādi, nevis vienkārši Maps), lai visu vienkopus redzētu plānu.
Atradu arī lietotni Gondola, kas it kā palīdzot atrast viesnīcas par lojalitātes punktiem (sīkāk gan nepētīju). Domāju, ka lojalitātes punktiem drīz šī būs salīdzinoši obligāta lieta, kad rīkti attīstīsies, īpaši, ierobežotas pieejamības gadījumā, bez kādas nebūt lietotnes droši vien būs nereāli noķert. Cik tur MI, cik vienkārši skanētājlietotne, cits jautājums, jo mūsdienās jau tagad visu sauc par MI tehnoloģiju, kaut potenciāli parasts algoritms.

Kādus rīkus izmanto pārējie? Varbūt kaut kas tā vērts, lai pieliktu pie noderīgām saitēm?
runcels23
Ieraksti: 119
Pievienojies: 24 Jul 2025 00:47

Re: Ceļojuma AI rīki

Post no runcels23 »

Tiešais cenu metameklētājs (kā Skyscanner, Kayak, ITA Matrix u.c.) AI nav pieejams tāpēc, ka:
  • Reālā laika datu piekļuvei vajag pastāvīgas integrācijas ar aviokompāniju GDS (Global Distribution System – Amadeus, Sabre, Galileo, u.c.) vai NDC API. Tie ir slēgti, dārgi un vajag biznesa licences.
  • Cenas mainās sekundēs – lidojumu rezervāciju sistēmas katru pieprasījumu pārsūta aviokompāniju serveriem. Lai man būtu live piekļuve, es principā būtu jāstrādā kā ceļojumu aģentam vai OTA (Online Travel Agency).
  • Tiesiska puse – aviobiļešu cenu dati ir komerciāli aizsargāti, un to dalīšana ārpus oficiāliem partneriem bieži ir ierobežota ar līgumiem ar aviokompānijām un GDS.
Atbildēt